Reklama

Reklama

Šípková Růženka

(seriál)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Jak už název naznačuje, scenárista využil známé pohádky o probuzení spící princezny, ale jeho příběh není ani pohádkový, ani v něm nevystupuje princezna, naopak je plný lidských osudů našich současníků. Bude nás provázet složitými životními situacemi mladé ženy, která po rozvodu ztratila životní elán. A teprve nové vztahy a nová setkání v ní probudí energii, která doposud jakoby v ní spala. (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tohle je spíš taková moralitka, schválně používám zdrobnělinu, to dobré z Jana Míky se najde jen málo, vyústění je zkrátka takové, že kámošky na kolech jsou víc, než všechny kopce světa. U Života na zámku mi televizní materiál nevadil, tady spolu s rádobyhlubokou formou dělá seriál ještě levnějším, než jaký ve skutečnosti je. Dřív jsem ho opravdu přecenil, opravuju hned, jak jsem měl čas. 30%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ještě že seriál tu inspiraci pohádkou hned přiznává - i když mate názvem, protože vykrádá pohádku jinou, O rybáři a zlaté rybce. Veletoče, jaké tady předvede hlavní postava (která se v posledním dílu dokonce zachová jako obyčejná kur.va), jsou fakt podivné, a celé to morální vyznění značně pokulhává, protože nedojde k potrestání, prohlédnutí a pořádné nápravě - alespoň ně vzhledem k tomu, že to má roztahaných a utahaných deset dílů. ()

Reklama

ondrula 

všechny recenze uživatele

Jako asi drtivá většina současných seriálů nemají záplatka ani jednotlivé scény s realitou nic společnýho. Vydry mi tam přišlo líto, protože v době, kdy musel před kamerou ztvárnit zkrachovalýho manažera, zažíval v soukromým životě krach ve svým podnikání. Mimochodem doposud mě mrzí, že jsem neviděl legendární scénu, kdy ožralej Vydra přivede do školy do výuky hospodský kumpány s harmonikou, to muselo bejt něco. Výtku mám k výše uvedenému roku 2001, seriál se musel vysílat dřív. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Příjemné převapení zejména z hlediska hereckého, příběhová náprava bohužel ke konci značně ztrácí na nosnosti a na úplném konci se vlastně doslova zhroutí. Zamrzí solidně rozjetá příběhová linka s nezaměstaným Václavem Vydrou, která je po pár dílech nekompromisně uťata a ke konci trestuhodně ubita snahou o jakousi uvěřitelnost. V porovnání s Četnickými humoreskami či Životem na zámku dostává Růženka z hlediska dávek zábavy povážlivé KO, nic to však nemění na tom, že česká produkce díky ní alespoň zčásti nabrala nový dech. A dostala Veroniku Žilkovou definitivně na výsluní. ()

Besyn 

všechny recenze uživatele

Musím říct,že mě tenhle seriál velmi pobavil a to zejména díky Václavu Vydrovi III.,jehož figurka vyhozeného ředitele banky a následného alkoholika je vskutku k popukání ("Však oni nakonec přilezou po kolenou a až přilezou,tak je pošlu do prd*** !").To,jak ho myslím na konci sedmého dílu tvůrci vyhodili z rozjetého děje,mě neskutečně naštvalo.Poslední tři díly tak absolutně ztratily na atraktivitě. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Benešově u Prahy a Novém Kníně. (petr.trep)

Reklama

Reklama