Reklama

Reklama

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

  • Francie Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola muže zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (313)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Už úvodní rvačka s drogovým dealerem, za kterou by se mimochodem nemusel stydět žádný špičkový akční film, naznačí, že film má svižné tempo, dobrou kameru i nasvícení a profesionální režii. Co je to všechno platné, když scénář je blboučký, jako kdyby šlo o společnou práci chovanců ústavu pro slabomyslné v nejhorší možné kondici, navíc povzbuzených alkoholem. Vážně se to brát nedá, na druhou stranu, pokud si odmyslím absentující logiku děje, tak při jednotlivých scénách jsem se díky výše uvedené technické dokonalosti slušně bavil. O čem to je, přesně vypovědět neumím, neb jsem Bessona opravdu nepochopil (aspoň doufám), ale na pozdní večer při unavené mysli docela slušná relaxace, která vás nenutí přemýšlet. Navíc se člověk může v některých momentech i nasmát - to když se z německého vysoce postaveného úředníka vyklube šéf neonacistické organizace nebo když naši hrdinové bojují se zakukleným černým mnichem v samoobsluze. Celkový dojem: 35 %. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tmavé chodby, temná výzdoba, déšť, přítmí, brutální vraždy... a atmosféra nikde. V pár dramatických scénách střih natolik chaotický, že netuším, co se tam vlastně stalo. A scénář natolik dementní, že bez znalosti předlohy to sotva někomu může dávat smysl. Několikrát jsem se u toho aspoň zasmál (a to nejen mnichům s tréninkem z Matrixu). Adept na titul ptákovina roku. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Jednička mě dost bavila, ale od dvojky jsem čekala, že bude mnohem lepší. Ano, je to přeci jenom druhý díl a ty bývají horší, ale že mě to bude docela nudit, jsem opravdu nečekala. Jean Reno se opět objevil ve své typické roli, která mu sluší, snažil se seč mohl, ostatní se mu také snažili zdatně konkurovat, objevil se tu například charizmatický Christopher Lee, ale když vás film nenadchne, nedokáže vtáhnout do děje a přibít do sedačky, je něco špatně a ani herci to nezachrání. Žádné mrazení po zádech, celkem nijaké napětí... Film mě celkově moc nezaujal. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

byvalí hitlerovský oficier, coby kulturny ataše kupi stary klaštor nadopuje svojich mníchov anfetamínom a pátra v útrobach Maginotovej línie po starom biblickom poklade, samozrejme zanechava za sebou mrtvoly a tak upachtený Reno aj s mladším este upachtenejším kolegom sa snaží všetko vyriešiť. Fil sprevadzala celkom fajn hudba a kamera najmä v prvej polovici pomahala a zvyšovať napätie a a dramatičnosť. Za prvú polovicu by som aj pridal hviezdičku, ale druha polovica a zaver celu uroven filmu zvrhla dole na uroveň "komerčnych "kasovych trhakov" súkromných televízií u nás a vo svete. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Len málokedy vo filme započujeme repliku: Ježiš je v nemocnici... A celkovo bežne vídame tak ohybných rehoľníkov, letiacich vzduchom ako šaolinskí a nie katolícki mnísi. Úplne zbytočné pokračovanie, ktoré sa len priživuje na názve a akože ťažkou mystickou témou, atmosféra sa však vytratila, len Renovi sa viečka prehĺbili. Pri tých atletických útekoch drahých fráterov sa naozaj nedalo zasmiať. No napodiv, film nemal byť komédiou. Poučenie: Dávajte si pozor na doktorky religionistiky, zvyčajne na vedia strieľať lepšie než policajní komisári. A tiež pozor na opustené chatky. Ak tam nájdete niekde poblízku mŕtvoly, je dosť možné, že v tej chatke bude polhodinu po čine sedieť tajomný mních, ktorý začne utekať až vtedy, keď sa konečne dočkal a dorazila polícia! A keď záhadne beží rýchlejšie ako auto, tak vždy beží len po okraji lesa tak, aby ho vodič stále videl. Inak by po sebe predsa nemohli strieľať, to dá rozum... ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Benoît Magimel sa na rolu Reda pripravoval 2 mesiace aj tým, že sa zúčastnil niekoľkých policajných hliadok po Paríži. Chcel sa totiž vcítiť do roly kapitána a zároveň sa zlepšiť fyzicky. (Arsenal83)
  • Camille Natta kvôli postave Marie chodila v rámci prípravy na rolu do knižníc a veľa čítala, najmä náboženské texty. (Arsenal83)
  • Jean-Christophe Grangé bol spojený s dvojkou od začiatku, avšak nemal nápad, o čom má písať. Počas festivalu v Cannes sa stretol s Lucom Bessonom a povedal mu o svojich probléme. O niekoľko týždňov sa Besson ozval späť s tým, že sa dal do výskumu Maginotovej línie a cisára Lothara a že by to mohol byť zaujímavý námet. Tak sa aj stalo. (Arsenal83)

Reklama

Reklama