Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wayne (Robert Redford) a Eileen (Helen Mirren) Hayesovi prožívají pravý americký sen. Vychovali dvě děti a od základů vybudovali úspěšnou společnost. Na své úspěšné životní pouti ale museli mnohé obětovat. Když ve všech ohledech průměrný gauner Arnold Mack (Willem Dafoe) Waynea unese a požaduje za něj výkupné, obrátí se život celé rodiny vzhůru nohama. Zatímco Wayne vede nejdůležitější jednání svého života, snaží se Eileen ve spolupráci s agenty FBI zajistit jeho záchranu. Zatímco oba manželé bojují o Wayneův život, jejich vztah prochází zásadní zkouškou, která bude oběma velmi prospěšná. Pokud ji Wayne přežije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k hereckýmu obsazení jsem teda očekával víc. Tohle je dost podprůměrnej film na téma únos. Tady se dá snad ocenit jenom docela překvapivej a originální konec. Jinak film neni originální vůbec. Naopak je plnej nejrůznějších stupidních klišé. Když svýho únosce přiškrtim, až z toho ztratí vědomí, tak místo toho, abych mu pro jistotu uštědřil ještě pár šlapáků na hlavu, tak se k němu otočim zády a budu čekat jako debil, až se probere. A při předání výkupnýho nemohlo samozřejmě chybět pobíhání od telefonu k telefonu a finální odjezd metrem. V kolika jinejch filmech jsem to už viděl? Jinak kromě toho zmiňovanýho konce těžko něco chválit. Možná sem tam nějaký náznaky atmosféry. Tohle stačí tak na dvě hodně slabý hvězdy... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre obsadený thriller, normálne mi R.Redford chýbal a som rád, že sa aspoň raz za čas objaví. Pomaly plynúci film na nič netlačí, príbeh nemá mnoho postáv a aj preto dostala psychológia postáv slušný priestor. Čakal som iba trošku silnejší záver, napriek tomu sa prikláňam k štyrom hviezdičkám. Film 70%. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Robert Redford, Helen Mirren a Willem Dafoe v rádoby rodinném dramatu, kdy muže unese neznámý podpantoflák a žádá výkupné. Rodinní příslušníci si uvědomují, že i přes chyby toho druhého (těch druhých, je tam i dcera) se mají rádi. DVD: Na úvod disku něco protipirátské reklamy, v Inside Look preview na film Hide and Seek, šest vystřižených scén s volitelným komentářem režiséra, psavce scénáře a střihače, na rozdíl od obalu nikde žádný film o filmu – a vše bez CZ i jakýchkoliv jiných titulků. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Nebýt dobrých herců, tak se tento film úplně rozpadl a šel by snad i do odpadu. Ale herci to udrželi pohromadě a nebyla z toho nudná slátanina. Drama to moc není a o thrilleru bych už vůbec nemluvil. Je to jen taková lehce psychologická záležitost, která vám zabere hodinu a půl, aniž by nějak ublížila, ale hlubokou stopu v podobě diváckého zážitku ve vás také nezanechá. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Nuda.... Nebejt Redforda s Defoem tak to pošlu rovnou do odpadu. Za každýho jedna hvězdička. Jinak mě to vůbec nebavilo. Stopáž snímku není vůbec dlouhá, ale měl jsem kolikrát chuť to vypnout. Nakonec jsem to dokoukal a o nic bych nepřišel kdybych klikl na červené tlačítko na ovladači. Už ten název mě deptá, jelikož jsem viděl další dva filmy s tímto názvem a s jistotou můžu říci, že je to ten nejslabší "Únos". 30% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Film je volně inspirován skutečným únosem Gerrita Jana Heijna, který se odehrál v Nizozemsku roku 1988. (Terva)
  • Jedním z čísel uvedených v horní části výkupného je 814-949-9207. Jedná o číslo faxu do Lakemont parku v Altooně v Pennsylvánii. (Kritiq)
  • Natáčení probíhalo v okolí Asheville v Severní Karolíně. (Terva)

Reklama

Reklama