Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lékařský kongres v Paříži, který záměna kufru promění v děsivou noční můru... Americký kardiolog Richard Walker přijede s ženou Sondrou do Paříže na lékařský kongres. Než se stačí v hotelové koupelně oholit, jeho manželka beze stopy zmizí. Dobrodružství, jež nijak statečný muž musí prožít v cizím městě, ho postaví mezi dvě skupiny, usilující získat spínač k atomové bombě a po bok půvabné nekonformní dívce Michelle. Ta propašovala spínač ze Spojených států v letadle, kde však došlo k záměně jejího a Sondřina zavazadla. Tak se do celého případu, kolem něhož francouzská policie jen bezmocně a lhostejně krouží, zapletla nevinná manželská dvojice. Zatímco Walkerovi jde výhradně o záchranu ženy, dívka usiluje o odměnu za nebezpečnou práci. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

Vědma 

všechny recenze uživatele

Bylo to velice zvláštní, věřím, že někomu to mohlo připadat jako nuda, i já jsem místy usínala, ale průměrné to v žádném případě nebylo. Mělo to v sobě zvláštní druh humoru a pomalou soustředěnost, která se mi moc líbila. Nelíbila se mi jenom ta potrhlá francouzská femme fatale, ta mi lezla na nervy. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Frantic u mě balancuje někde na pomezí mezi vyzrálostí a zestárnutím, co se týče technické a vizuální stránky filmu. Nicméně Polansky skvěle vykreslil atmosféru centra Paříže s notnou dávkou autencitity a městské šedi. A bez nadsázky to funguje i dnes i jako záplata na mezery v banální zápletce. Minimum hluchých míst a věrohodný postup hlavní postavy v pátrání po drahé polovičce. Emmanuelle Seigner je brutálně nádherná! ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak jsem na to kouknul po letech a už to není ono. Začátek je napínavý, ale popravdě mi přijde, že padouši se chovají pitomě a když bych si celou tu jejich akci rozebral, vyjde mi, že jsou všichni břídilové nejvyššího kalibru. Třeba že cennou věc svěříte na letišti v podstatě náhodné holce a nedokážete si tu věc ani holku uhlídat. Ale no tak. Jenže to by nemohla přijít tahle překombinovaná historka, která má své napětí, své skvělé scény (všechny na střeše) i mizerné (celé finále u řeky, neustálé záběry na francouzskou Sochu svobody - jo, Romane, my jsme to pochopili, ty úchyle, tu narážku na ten soudní rozsudek). Morricone se snaží, seč může, ale mně film přišel nakonec chladný, až jsem k postavám nic necítil. To Unknown mi přišel filmařsky líp udělaný. Navíc od zhruba 80. minuty už se to táhne a vymýšlejí se jen další překombinovanosti, snad jen proto, aby se to na ty dvě hodiny natáhlo. Slušná kamera, řemeslo, ale celkově mi to přijde zbytečně odtažité a jen hudbou emoce nenaladíš. Btw - jak to, že doktora nikdo nesháněl z konference ohledně jeho přednášek? ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dlho predlho som čakal, kým tento film odvysiela nejaká tv stanica v čase, ktorý mi bude vyhovovať. Dočkal som sa a s Polanského thrillerom som celkom spokojný. Zápletka okolo nejakého zariadenia na odpálenie jadrovej hlavice pôsobí z dnešného pohľadu strašne otrepane, ale v dobe svojho vzniku to ešte tak bežná téma nebola, navyše Polanski rieši v prvom rade únos a pátranie Forda na vlastnú päsť a tá "vecička" je tu tak trochu vedľajšia. H. Ford predvádza presvedčivý výkon a v závere som ten Polanského rukopis výrazne cítil, pretože mi to nejako pripomenulo jeho podstatne slávnejší thriller Čínska štvrť. Slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Neviem, ci to bolo tym ceskym dabingom alebo nekvalitnym obrazom, ale mal som pocit, akoby bol tento film este o 10 rokov starsi, teda tak z roku 1978, ale to nie je podstatne. Morriconeho hudbu som spoznal hned pri uvodnych titulkoch a to ma potesilo, lebo jeho hudbu mam velmi rad. Na Polanskeho som bol dopredu pripraveny, ze skor mozem ocakavat dialogy, ako nejake krkolomne akcne sceny, ale uz len pritomnost Harrisona Forda ma presvedcila k tomu, ze som si chcel tento film pozriet uz dlhsiu dobu no a s vysledkom som celkom spokojny. Patranie po unesenej manzelke bolo velmi zaujimave a napinave a bolo dobre, ze Ford si tu zahral obycajneho cloveka a nie nejakeho superhrdinu, takze u mna je spokojnost na 4 hviezdicky... 09.04.2010 ______ Harrison Ford - (Dr. Richard Walker) +++ Betty Buckley - (Sondra Walker) +++ Emmanuelle Seigner - (Michelle) +++ Jacques Ciron - (Hotelový manažér) +++ Patrice Melennec - (Hotelový detektív) +++ Hudba: Ennio Morricone +++ ()

Galerie (68)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy se Doktoru Walkerovi (Harrison Ford) na střeše nešťastně otevře kufr a věci z něj padají dolů, je možné si všimnout, že malá Soška Svobody padá ze střechy. V dalším záběru je však pro potřeby filmu vidět, jak leží na menším přístřešku. (Čulo)
  • Nebezpečné scény na pařížských střechách byly ve skutečnosti točeny ve studiu, kde byla v dekoraci postavena celá cesta útěku hlavních hrdinů. (sator)
  • Harrison Ford si myslel, že Frantic je zavádějící název filmu, protože scénář neměl zběsilé tempo. Navrhl, že vhodnější by byl název „Moderately Disturbed“. Romanovi Polanskému se to nelíbilo. (sator)

Reklama

Reklama