Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (860)

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Nemám rád CZ/SK filmy. Nie su na úrovni a nedá sa na ne pozerať. Ale aby sme si to urovnali. To sa týka len tých nových. Na tie staré nedam dopustiť. Komédie ako Pelíšky. S tebou mne baví svet a podobne sú skvelé komédie. Na tomto filme som sa neskutočne bavil. Je to proste stará dobrá klasika so skvelým humoristom Satinským. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Zimní klasika. Skvěle fungují otcové a jejich drobotina. Pomalejší rozjezd v domácnostech a na pracovištích, svižnější tempo ve vlaku, skvělá jízda na běžkách a sjezdovkách vrcholí sněhovými radovánkami v okolí Apaluchy. Konec v domácnostech už trochu uvadá. Časově mi nesedí příjezd manželek a jejich příchod na hotel, zatímco Pepa (Nový) za manželkou Gábinou (Studénková) přijíždí už za tmy, tak Balzerová se Šulcovou přijíždějí za soumraku. Chyběla tam nějaká scéna, kdy ještě třeba sedí u skleničky v restauraci hotelu. Naopak jejich plesání v Praze mi přišlo zbytečné. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Všetko k filmu bolo napísané a môžem len potvrdiť, že určite ide o špičkovú komédiu s výbornými hercami v časoch, kedy na humor stačila jednoduchosť, žiadne narážky na oplzlosti ani vulgárnosť. Čo sa týka ocenenia Veselohra století, tu by som asi uvažoval o inom titule. Už len taký Švejk je určite lepší a s väčším intelektuálnym dopadom. A potom je tu ešte Vrchní, prchni či Pelíšky a Mareček, všetko podľa mňa lepšie. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Rodinná pohodovka jako stvořená pro obývací pokoj s centrálně lokalizovanou TV, několika sedačkami s pestrým potahem, stolem narvaným cukrovím a jinými chemikáliemi a hlavně grupou vínem posilněných lidí, kteří spolu tráví diskutabilně-diskusní večer. Tady není o čem diskutovat, svůj účel to plní...hlavně že se ve filmu oboje pohlaví "najdou". Komedie století to pro mě není ani náhodou...tohle prvenství má česká politická "divadelní" scéna s doslovně pojatou "ne-činohrou". ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu som dal šancu nejeden krát, ale nikdy ma nedokázal nadchnúť. To sa pravda podarí máloktorému filmu. Lenže táto komédia ma nedokázala ani po žiadnej stránke zaujať. Príbeh, réžia, herci, humor, hudba... nič pre mňa. Je smutné, že takýto brak vyhrá titul "Veselohra století" (CZ). Ale zrejme to bola súťaž vyhlásená niektorou z českých komerčných televízií. Takže tam to sedí. ** ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • Keď Pepa (Pavel Nový) uteká cez balkón z hotelovej izby, kde bol za svojou ženou (Zdena Studenková), vychádza na balkón iba s uterákom okolo pásu a oblečením v ruke. V následnom prestrihu na balkón vidieť, ako má oblečené nohavice a košeľu. (Van_der_Ovec)
  • Július Satinský po nocích klapal do psacího stroje. Když se ho režisérka zeptala, co tak důležitého píše, odpověděl jí, že překládá maďarské pohádky, protože si na to natáčení musí nějak vydělat. (rublik05)
  • Film videlo v kinách dva a pol milióna divákov. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno