Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitch McDeere, mladý právník, vstupuje do firmy kde ho má čekat slibná kariéra. Jenže brzy jsou jeho dva společníci zavražděni. Případ začne vyšetřovat FBI a Mitchův dosavadní hladký život se rázem změní. Může si vybrat:  buď bude pracovat pro FBI, nebo zůstane ve firmě. Ať si však zvolí kteroukoli z těchto možností, jeho život už nikdy nebude takový, jaký býval – a on to ví. A také ví, že jediným řešením bude vymyslet si třetí možnost, vlastní plán… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

classic 

všechny recenze uživatele

Film má kvalitne obsadenie... + zápletku, skúsenú - zručnú réžiu, scenár pod záštitou - Boba Towna, ktorý napísal jeden z najlepších scenárov všetkých čias - Chinatown, ...mladého a energického - Toma Cruisa, či veterána z Francúzskej spojky - Gena Hackmana, ale i NAPRIEK TOMU, mi film vadil najviac - v prepálenej dĺžke + po čase som začínal mať z filmu guláš, mišung, že som sa nevedel dočkať konca - záverečných tituliek, pričom vidieť to RAZ, neuškodí nijako zdraviu, tak skrátiť to o 30. minút + zmeniť a upraviť scenár, by prospelo, lebo má niekoľko KAZOV. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Provařená a dost staromódně (rozuměj pomalu) točená story a jednom bystrém právníkovi, kterého zahrál relativně solidní Tom Cruise na začátku své bohaté herecké kariéry. Firma toho po filmové stránce může nabídnout poměrně dost. Ucházející dějovou linii, která ač není co se tempa týče tak vyrovnaná, jak by bylo potřeba, nabízí relativně solidní rozpitvání právnického systému a celé řady s tím souvisejících kliček. Navíc způsobem věru přehledným i divákovi, který si směle může říkat v daném sektoru laik. Ke vší škodě je však celý tento obsáhlý a relativně dlouhý kolos dost neosobní a bez většího množství jakéhokoli kouzla, či osobní sympatie. Pollack umí zdatně točit, ale na jiskru tentokrátě v těch stozích papírů zapomněl. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

I bez větších hereckých schopností se u dobrého rejži dá blýsknout. To dokazuje Tom Cruise v tomto filmu. Ač nepředvádí závratný výkon, scénář to bohatě vynahradí a vedlejší role jsou natolik pestré, že se člověk nenudí. Zápletka je dostatečně zapletená a tak může být zahájeno tažení za právo a čest. Nakonec je všecko jinak, ale to nebudu prozrazovat. Slušná klasika devadesátých let. 80% ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Nejsem moc fanda Grishamových adaptací, přijde mi, že ty díla jsou si vesměs všechny dost podobné. Vždy se točí okolo právníků či novinářů a různých konspirací. Firma není výjimkou a přesto jsem byl docela spokojen. Vynikající herci rozehrávají místy i strhující drama, kde nakonec o tu právničinu zas tak nejde. Vůbec nejvíc mě bavily zamyšlení hlavního hrdiny nad tím, jak se stává otrokem bohatství a blaha a je tak čím dál tím víc uvěznen ve zlaté kleci, což vygradovalo po definitivním zjištění, co je firma zač. Bohužel se ale dle mého nepříliš povedl konec, kdy se všechno děje tak nějak moc hladce a chybělo mi napětí, kterým film hýřil okolo půlky. V žánrovém snímku je to dost velká slabina, proto zůstanu u celkem jasných třech hvězd. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Typický Pollack. Vynikajúci herci, špičkovo odvedená režisérska práca, pútavý rozprávačský štýl... No ten námet a scenár určite nie je moja krvná skupina. Vlastne ide o taký prototyp niečoho, čomu sa venuje veľa iných, mne nič nehovoriacich filmov z prostredia práva alebo politiky (v tomto je majster Clúnyj), dokonca i béčkového razenia. No Pollack z tohto pre mňa šedivého a málo zaujímavého námetu dokázal vykresať diamant. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (73)

Zajímavosti (13)

  • Vo filme dostane Mitch od firmy Mercedes, hoci v románe mu dajú BMW. Po skončení filmovania ho ako dar získal Tom Cruise. (pravo)
  • Veta "They don't run me, and you don't run me (Nedobehnú ma a ty ma nedobehneš)", ktorú povedal Mitch, sa spomína tiež vo filme Thief z roku 1981, kde ju hovorí Frank (James Caan) za podobných okolností. (pravo)
  • Jedným z režisérových pôvodných plánov bolo, aby mal Mitch McDeere milostnú pletku so staršou kolegyňou, ktorú mala hrať Meryl Streep. (pravo)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama