Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitch McDeere, mladý právník, vstupuje do firmy kde ho má čekat slibná kariéra. Jenže brzy jsou jeho dva společníci zavražděni. Případ začne vyšetřovat FBI a Mitchův dosavadní hladký život se rázem změní. Může si vybrat:  buď bude pracovat pro FBI, nebo zůstane ve firmě. Ať si však zvolí kteroukoli z těchto možností, jeho život už nikdy nebude takový, jaký býval – a on to ví. A také ví, že jediným řešením bude vymyslet si třetí možnost, vlastní plán… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nesnáším, když se na nějaký film velmi těším, v tomto případě od skvělého Sydneyho Pollacka, a v hlavní roli s Tomem Cruisem, a začnou se mi u něj zavírat oči. Docházím k závěru, že některé filmy s dlouhou stopáží, kvalitním zpracováním a slibným námětem na Vás mohou občas v pozdní večerní hodině za doprovodu projevů únavy, začít působit poněkud rozvlekle. Ač za to vlastně mnohdy ani nemohou. Jen na Vás prostě někdy začne dopadat únava při té nejnevhodnější chvíli. V případě Firmy ani nemám dojem, že je to chyba Sydneyho. Ale i tak mám pocit, že přes všechny kvality, které "Firma" nabízí, se jedná jen o lehce nadprůměrné dílo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Víte, jak se pozná na právníkovi, že neříká pravdu? Když hýbá rty.. Čistokrevná žánrová lahůdka, která se může opřít o čtyři nosné sloupy. Pollackovu staromilskou režii, účelné převedení Grishamovy předlohy, herce ve vedlejších rolích (Hunter, Strathairn, Harris) a hudbu Davea Grusina (jak v dramatické, tak „odlehčené“ rovině). Hrál někdy Joe Viterelli nějakou postavu, která by neměla ve zvyku jíst špagety a zalívat nepohodlné lidi do betonu? ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sydney Pollack stvoril i lepšie diela. Vo Firme sa mi páči narážka na karierizmus istých elít a aká krehká je istota zabezpečenia. Človek vo veľkej korporácii sa stáva len nástrojom a znamená len toľko, koľko sa dá z neho ešte vyťažiť. Taktiež chválim šikovný scenár. Na rozuzlenie zápletky sa tu však čaká príliš dlho, tá stopáž bola nadmerná. Ide o dobrú právnickú drámu, ale nestala sa pre mňa nezabudnuteľnou. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mi na tomto filmu vadilo, byla příšerná hudba pana Davea Grusina. Klavír zbožňuju, ovšem v trochu jiné formě, stejně mě tento hudební nástroj otrávil i v Eyes Wide Shut. S jinou by to mělo celé určitě lepší grády. Ostatnímu však nemůžu vůbec nic vytknout. Určitě se na "Firmu" zase brzy podívám a s velkou chutí si přečtu i knihu. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

I přes dvou a půl hodinovou stopáž se tvůrcům podařilo udržet tempo skvěle obsazeného filmu (nejvíc mne potěšil Gene Hackman a Hal Holbrook), který navíc finišuje vskutku napínavě a originálně. Pollack si však mohl odpustit pár lehce sentimentálních "rodinných" záběrů před titulky. Jinak nemám výhrady. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (13)

  • Vo filme dostane Mitch od firmy Mercedes, hoci v románe mu dajú BMW. Po skončení filmovania ho ako dar získal Tom Cruise. (pravo)
  • Film len za 23 dní priniesol do pokladníc v USA 100 miliónov dolárov. (pravo)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama