Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je dcerou šoféra, který pracuje u ukrutně bohaté americké podnikatelské rodiny. Od mládí miluje bohémského mladšího syna rodiny Davida. Nikdy mu ale o své lásce neřekne, jen k němu vzhlíží. Sabrina ze stromu pozoruje večírky a život smetánky. Otec ji pošle na zkušenou do Paříže. Zaměstná ji časopis Vogue a Sabrina se z ošklivého kačátka za dva roky změní v pohlednou, sebevědomou ženu. Vrací se do Ameriky a proutník David se mezitím seznámil s velice bohatou doktorkou Elizabeth. Víc než on o manželství stojí jeho rodina, která touží po spojení velkých majetků. Návrat Sabriny je ale čárou přes rozpočet, protože David se do ní zamiluje a plánovaná svatba se hroutí. Starší bratr Linus, který vede rodinnou firmu a nemá moc času na známosti dostane nápad: obětuje se, chce, aby se Sabrina zamilovala do něj a Davida pustila k vodě. Jeho plánem je odklidit Sabrinu zpět do Paříže. Pak ale zjistí, že to, co nejdřív hrál, se stalo skutečností a Linus Sabrinu upřímně miluje... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

lemonova 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem, prečo je táto verzia Sabriny považovaná za slabšiu než verzia z roku 1954. Akoby musel byť remake už z princípu hodnotený nižšie. Podľa mňa má Pollackova Sabrina vtipnejší a svižnejší scenár a najmä neoplýva toľkým sentimentom než jej sladšia predchodkyňa.. A navyše.. Greg Kinnear mi pripadá oveľa príťažlivejší než William Holden.. ale to je asi vec vkusu. ;) P.S. vynikajúci slovenský dabing - v porovnaní s českým je oveľa zábavnejší. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Překrásná romantická komedie. Sabrinu s Julii Ormond jsem viděla dříve než původní verzi s Audrey Hepburn (což je u mě zvláštní, protože filmy s Audrey jsou jedny z mých nejmilejších), takže jsem nebyla nějak ovlivněná a film se mi moc líbil. Julia, Harrison a Greg jsou velice příjemnou ústřední trojicí, je to správně vtipné a romantické, krásné prostředí Paříže (ve vedlejší roli se objevil i jeden z mých oblíbených charizmatických Francouzů - Patrick Bruel:). Můj obdiv má nádherný soundtrack Johna Williamse, obzvláště v závěrečné scéně!....''Opravdu chceš, abych přišla? Strašně moc, když mi řekneš kdo jsi. Ahoj Sabrino! Sabrina? Ahoj Linusi. Sabrina? Jak ses měla v Paříži? Díky, dobře. Sabrina? Nějak si nám vyrostla! Sabrina? Proč to pořád říká? Já už budu muset jít. Davide!! Hmm? Ne!! O čem to mluvíš? Ne!!!...Davide si jako můj vlastní syn. Já, jsem tvůj vlastní syn! No, právě!...Přestaň, bude to nádherné - bohaté, ale prosté, elegantní, ale vkusné... Levné, ale drahé! :) http://www.youtube.com/watch?v=btMob-eJjNU http://www.youtube.com/watch?v=Lvxc-D7y8nU ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Příjemná a vtipná romantická komedie, tvůrci si něco vypůjčili (obšlehli z originálu), něco nového přibalili a ve finále to dopadlo dobře.. Herecký trojlístek - půvabná Julia Ormondová, sympatický Harrison Ford a roztomilý svůdník Greg Kinnear - mě bavil a líbil se mi.. Za zmínku ještě určitě stojí okouzlující hudební podmaz pana Williamse a povedený český dabing, klobouček.. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Sabrina aneb nevěrohodná romance. Naivní Američanka se během patnáctiminutové montáže najde v Paříži, ostříhá si vlasy a vrátí se domů. Na 48 hodin. Za tu chvíli stačí sbalit Davida, do kterého byla zabouchnutá odjakživa, a zamilovat se do Linuse, který zase odjakživa věděl, že Sabrina existuje. Přitom jí Linus celou dobu (ne)lže do tváře a emočně jí manipuluje. Jaký to krásný začátek vztahu. Proto, když se na konci řekne, že lhal o tom, že lhal, mám mu to věřit a být celá šťastná, že se dá se Sabrinou dohromady... Ne, dík. Trhá mi to srdce, ale musím říct, že Harrison mě v téhle vyloženě otravoval. Kdo kdy považoval Grega Kinneara za přitažlivého je mi taky dodnes záhadou a Julie Ormond trochu selhává v tom zprostředkovat nějaký Sabrinin vývoj. Jedna z těch horších Popelek devadesátých let. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najoblubenejsich romantickych filmov, ktory si môzem pustat dookola a dialogy z neho môzem citovat z pamäti. Ovela lepsi ako prilis zastaraly original v ktorom mi vadilo to aka je Sabrina putka, ktora sa ide do Francuzska ucit ako byt lepsou gazdinkou a manzelkou. V tejto verzii sa Sabrina vrati ako silna emancipovana zena a v podani nadhernej Julii Ormond je neskutocne podmaniva. Greg Kinnear je zase roztomily rozmanznany zvodca, ktory si pre zmenu zasluzene trochu potrpi. Najväcsim kladom je ale Harrison Ford ako neskutocne komicky suchar Linus. Vsetky jeho sceny a dialogy ma zakazdym rozosmeju. Najlepsie su rozhovory s jeho matkou. Potesia aj herci vo vedlajsich ulohach a kazdy z nich tu ma nejaku vtipnu scenu v ktorych vynikne. Williamsov soudtrack dodava filmu nadhernu atmosferu. Takze aj po 234.krat som si film perfektne vychutnal. Podla mna to je nepravom prehliadaný film. CZ dabing je super. 10/10. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Skladbu "Theme from Sabrina" zložil John Williams na počesť svojej zosnulej manželky, herečky Barbary Ruick. (Kubrickon)

Reklama

Reklama