Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sabrina je dcerou šoféra, který pracuje u ukrutně bohaté americké podnikatelské rodiny. Od mládí miluje bohémského mladšího syna rodiny Davida. Nikdy mu ale o své lásce neřekne, jen k němu vzhlíží. Sabrina ze stromu pozoruje večírky a život smetánky. Otec ji pošle na zkušenou do Paříže. Zaměstná ji časopis Vogue a Sabrina se z ošklivého kačátka za dva roky změní v pohlednou, sebevědomou ženu. Vrací se do Ameriky a proutník David se mezitím seznámil s velice bohatou doktorkou Elizabeth. Víc než on o manželství stojí jeho rodina, která touží po spojení velkých majetků. Návrat Sabriny je ale čárou přes rozpočet, protože David se do ní zamiluje a plánovaná svatba se hroutí. Starší bratr Linus, který vede rodinnou firmu a nemá moc času na známosti dostane nápad: obětuje se, chce, aby se Sabrina zamilovala do něj a Davida pustila k vodě. Jeho plánem je odklidit Sabrinu zpět do Paříže. Pak ale zjistí, že to, co nejdřív hrál, se stalo skutečností a Linus Sabrinu upřímně miluje... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

V mnoha směrech romantický film, v mnoha směrech zase naopak ani ne. Chvílemi to totiž připomíná spíš tak trochu drama - o hledání sebe sama, o vlastní životní cestě, předsudcích, lásce... Je to fajn film, pokud máte chuť trochu si oddychnout, ale ne v tom "praštěném" slova smyslu. Možná mi trochu vadilo, že Harrison Ford prakticky nezmění výraz v obličeji, a že Julia Ormond na to, že se hned při první větší příležitosti vytasí s fackou, působí pak po celou dobu poněkud odevzdaně... Ale i na to se určitě dá koukat minimálně ze dvou pohledů, ostatně jako na všechno. Záleží na tom, který si vybere. Na druhou stranu se mi moc líbilo, že na Linusovi nebylo vůbec poznat, kdy city k Sabrině ještě hraje a kdy už jsou opravdové - to mi přišlo asi jako taková největší zajímavost. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Nech sa snazi o remake Wilderovho filmu ktokolvek, snazi sa o pruser a ked ide o Wilderov film ako je Sabrina, snazi sa o pruser obrovsky. Pollackova Sabrina je oproti svojmu predchodcovi otravna, nudna, tragicky nevtipna a neromanticka. Dokonale trio Hepburn, Bogart, Holden nahradene kacatkovskou Ormond, pousmievkajucim sa Fordom a slizkym Kinnearom, je proste nenahraditelne a neopakovatelne. Je mozne, ze moje silne negativisticke nalady vyvolal v podstate kratky cas (asi mesiac) od zhliadnutia povodnej Sabriny, avsak nic to nemeni na tom, ze pri "novej"-"modernej" Sabrine som sa nudil a film som do jeho konca pretrpel. ()

Reklama

Shameeka 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem měla ráda, dala jsem mu 4 hvězdičky. Po dnešku, kdy jsem zkoukla originál to měním na 3. Je pár věcí, které se mi tu líbí víc než u originálu - Sabrina není až tak naivní a éterická a je to trošku menší pohádka. ALE! Ford (a to ho mám ráda) - žádná sláva proti Bogartovi, ten má prostě stonásobně víc charisma, srovnání je do očí bijící. Navíc mi tu chybí vtipnost a lehkost originálu. Nicméně, i tak se na remake ráda podívám, jen příště nesmím ve stejný den jako na originál :) ()

Ivusha 

všechny recenze uživatele

Ford není Bogart, Ormond není Hepburn. Co v původním filmu fungovalo, bylo milé a okouzlující, tady ztrácí veškerou logiku... Navíc milé náznaky v původní Sabrině tu jsou podány tak, aby to pochopila i babička z Kopanic... boha jeho. Ne všechno se dá předělat... a u filmů s Audrey by se to mělo rovnou zakázat:-)) ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

60% je optimum, možná 65%. Co tomu chybí ? Trochu více logiky. Miluje Davida ale stačí málo a zamiluje se do Linuse. Ten jí sdělí, že to všechno jen hrál, ale nakonec ji stejně miluje .... Harrison Ford standard , Julia Ormond okouzlující, Greg Kinnear podprůměrný.... Dodatek: remake filmu s Audrey Hepburn z roku 1954 (nominace na Oscara rok po Prázdninách v Šímě) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Skladbu "Theme from Sabrina" zložil John Williams na počesť svojej zosnulej manželky, herečky Barbary Ruick. (Kubrickon)

Reklama

Reklama