Reklama

Reklama

Obsahy(1)

11 veskrze originálních lidských osudů vzájemně se proplétajících v jedné městské čtvrti irského Dublinu. Kriminálník Lehiff (Colin Farrell - S.W.A.T., Telefonní budka ) se připravuje na svou poslední černou prácičku. V jeho stopách neúnavně slídí podivínský detektiv Jerry (Colm Meaney - Blueberry), obdivující neohrožené hrdiny z amerických akčních seriálů a keltskou mytologii. Je tady taky John, který praští s otročinou v supermarketu, aby se přidal k Lehiffovu týmu. Potřebuje totiž získat peníze a tudíž i lásku Deirdre, která toho času žije u jistého Sama, zaměstnance banky, kterou se John a Lehiff chystají přepadnout. Do cesty se jim snad může postavit pouze zhrzená a odkopnutá Samova manželka, místní nemesis, 8 letý klučina, krátící si čas házením šutrů do oken zrovna projížděních vozidel a jedná nepozorná ovce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (102)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak trochu slabej odvárek od filmů G.Ritchieho. Tohle má na druhou stranu hodně nadupaný herce a možná i bizárdnější plán, než třeba Sbal prachy a vypadni. Jako, Collin je prostě frajer, na toho týpka se dívá fajne. Tady ještě jako celkem mladej dokazuje, že prostě umí a může si střelit jakoukoli roli. Bavila mě herečka Macdonald, kterou znám hlavně z Trainspottingu, kterýmu se tenhle film taky malilinko podobá, akorát, že tady se nefetuje na plný čáře. Celkem dostkrát sem se zasmál, takže velká spokojenost, ale na absolutní filmovou lahůdku to prostě nemá. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Pokud se ve zdraví přenesete přes úvodní překvapení naservírované Colinem Farrellem, mate celkem slušnou šanci užít si velmi povedený film, střihnutý přesně v moderním stylu - tj. útržkovitý příběh, roztřesená "akční" kamera, velmi vtipné a občas i překvapivé scény, navíc podtržené kvalitním herectvím. Subjektivně- lehčí verze moderny ve stylu např. Sbal prachy a vypadni, jenž má určitě šanci zaujmout i širší publikum. Pro mě velmi příjemné filmové překvapení, navíc nabyté spoustou vtipnosti a nápaditosti, jenž je občas přeci jenom trochu hrubšího ražení (jak slovního, tak fyzického). ()

Reklama

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Dovolím si jít tak vysoko, protože se mi líbí, jak je z odstupu vyprávěný příběh oživen tak blízko zameřenou a pohybující se kamerou. Jistě je to legrácka s velmi omezeně nadefinovanými postavami, a celé je to vlastně beze hlubšího smyslu (kterého ostatně nedosáhne ani ta postava televizního režiséra), ale pocitu jisté komplexnosti se docílí. Navíc je to hrozně svižné. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Místy až špičkové, 1)  jako celek protivně iritující._____ 2) Výborné řemeslo, vypointované scény, perfektní dialogy, dobří herci i skvělá hudba 38letého Johna Murphyho mi nestačí, když se úsilí všech spojí ve snaze zobrazit samé odporné anebo přinejmenším velmi nepříjemné postavy._____ 3)  Depka jako vyšitá. Určitě tu neplatí Lehiffovo That's fucking delish, man!_____ 4) Ale 27letý Colin Farrell (Lehiff) a rovněž 27letý Cillian Murphy (John) stojí za podívání. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Když to zajiskří......... Několik příběhů několika lidí na téma láska se sexuálním podtextem. Povedený hudební doprovod, perfektní herecké obsazení, zajímavý střih a bohužel, průměrná kamera. Colina Farrella dokonce můžeme v závěrečných titulcích slyšet zpívat. A, že je to tahoun celého příběhu není nutné psát - ups. Jeho vyholená hlava a ksichtík grázlika je na místě.CITÁT - Kurva to je hnusný!! Dáš si ještě?.......... Ačkoliv se to jeví jako nepřetržitý příběh, je osud všech aktérů rozpoznatelný, dělený a nikdy jsem neměl zmatek ve sledování děje. Vše se krásně prolíná, každý potkává každého ať už vědomě či nevědomě a příběh plyne do svého konce. Konec se tomu dá vytknout, čekal jsem tedy úplně něco jiného. Proto jen ty čtyři hvězdy. Film je z lásky věnován Johnnymu Thompsonovi, kouzelníku a iluzionistovi, který si zahrál staříka v kavárně. Natáčení probíhalo v Irsku. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 155krát což je 1,46krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Kto by mal chuť si vypočuť spev Colina Farrella, má tú možnosť práve pri tomto filme. Približne od polovice záverečných titulkov totiž znie pieseň “I fought the law“, kde môžeme obdivovať Colinove spevácke vlohy. (Deftie)

Reklama

Reklama