Reklama

Reklama

O život

  • USA Point Blank
Trailer

VOD (1)

Když je Paulova těhotná žena unesena, Paul (Anthony Mackie) musí z nemocnice zachránit nájemného zabijáka Abea (Frank Grillo). Abe má u sebe důkaz proti zkorumpovaným policistům, kteří na něj chtěli hodit vraždu. Oba muži spolu začnou nedobrovolně spolupracovat, aby odhalili skutečného vraha a zachránili Paulovu ženu. (mokki5)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku je potřeba uvést, že se jedná o druhý remake francouzského stejnojmenného snímku z roku 2010 v Česku uveden pod názvem 'Limit'. První remake má na svědomí Jižní Korea z roku 2014 pod názvem 'Pyojeok'. Francouzský originál je strhující akční jízda, jihokorejský remake v podstatě také a tak se podívejme, jak si s tím poradili Američané. A jedná se o změnu, což není překvapení. I přes značnou předvídavost děje, menšího množství akce a umírněného humoru, se ale i přesto jedná o vcelku dobrou akční komedii s jednoduchým dějem, správným tempem, a ano, i tou zábavností. Téma je o zkorumpovaných policajtech, jehož centrem dění je přeci jen poněkud neobvyklá dvojice. Oba jsou vzniklými okolnostmi osudu spojeni a jsou nuceni spolupracovat, byť každý z jiného zájmu. A ta jejich vzájemná spolupráce má vrámci daných skutků svůj určitý vývoj.  Svým způsobem se tak jedná o klasický buddy film, byť z poněkud neobvyklou charakterovou dvojicí. Máme tu klasický černobílý pár, jen s jednou změnou. Černoch se vždy prezentoval jako užvaněný týpek, což tady použito nebylo. A je to dobře. Hodně dobře, neboť takovéhle charakterové postavy už zavál čas. Snímek z produkce Netflix, nesnažící se být lecjakým unikátním filmem a tak se také za každou cenu nesnažící diváka strhnout. Naopak ho nechává dějem lehce proplouvat a pokouší se navodit nenáročnou odpočinkovou atmosféru. Vypadá to sice spíše jako televizní projekt, ale na škodu to není. I takovýto snímek se dá někdy po divácké stránce užít. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zdravotní bratr se snaží zachránit těhotnou manželku ze spárů relativních padouchů i zkorumpovaných policistů. Takové nic proti ničemu. Na dané stopáži film sice až moc hluchých míst, ale Grillovi s Mackiem to šlape, střílí se tu a občas zahvízdá nějaká ta spálená guma. Sem tam se objeví i pokus o vtip a i když příliš nefunguje, nijak to neuráží. Jednou se to dá, ale opravdu jen jednou. 50% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi je jedno, či dať tejto pozerateľnej jednohubke dve či tri hviezdy. Problém nie je v scenári plného klišé, ani v hercoch, bez týchto hviezd by to bolo naopak ešte oveľa slabšie, ale v spracovaní. Joe Lynch točí extrémne rutinne, lokácie sú totálne šedé a nevýrazné a celé to pôsobí veľmi lacno. Akoby sa Netflix rozhodol po získaní slušných mien, že projektu nakoniec nebude venovať príliš veľa pozornosti a Mackie s Grillom a na druhej strane s Harden to vytiahnu nad priemer. Lynch ich snahu ale odignoroval. Poteší aspoň odkaz na Friedkina. 50% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Akce 6/10/// PLUS: potřetí Frank Grillo, o něco lepší byl ještě Anthony Mackie a Marcia Gay Harden tady zahrála pořádnou potvoru, občas jsem se i zasmál a hlavní dvojice si postupně k sobě (a ke mně) našla cestu MÍNUS: nemůžu si pomoct, ale slabší scénář a logika věcí, která mi kazila zážitek, vše hodně nepravděpodobné a zároveň neoriginální/// Shrnutí: Tady trochu nevím čím chtěl film být. Kriminálkou, gangsterkou, nebo buddy comedií? Příběh občas funguje dobře (motivace postav) a občas nelogicky (jednání postav). Závěr jsem si ale užil a byl až do konce v napětí./// Celkem 61%/// ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Vlít jsem na to v domění, že to bude fajn a zabije to nedělní odpoledne. Jenže podle mě, se z toho vyklubala parádní krimi, dráma, alá hop osumdesátky a Axel F. Jakože fakt. Navíc je v tom asi nejbáječnější umírací scéna, to když Mateo vypouští duši a Abe mu slibuje věčnost, no to mě oko orosilo. Jinak honičky, honičky, levý fízlové, střílečky, přefouklý drsňáci, sem tam někdo dostane do huby, sem tam bouračka, výbornej Big D, ten mě taky pobavil, typickej představitel negerskýho šéfa gangu, takže jako celek to je super, konec je jak vystřiženej z výborný roudmuvý, takže...... Paráda. No a komu se to nelíbí, tak ať mi cinkne a já mu klíďo natrhnu prdel. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama