Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vznikl sestřihem původní televizní série a jeho hrdiny jsou opět manželé Holanovi s dětmi Evou a Honzíkem. A samozřejmě také dvě chobotničky, které děti vymodelovaly z prapodivné podmořské hmoty. I tentokrát působí figurky, pojmenované Modrý a Zelená, svou nezvyklou živostí a neutuchající zvědavostí řadu zmatků, nejprve ve Lhotě, kde jsou děti na prázdninách u dědy, a potom na pražské Kampě, kde Holanovi bydlí. Andrea, která zpívá menší role v Národním divadle, a Honza, jenž pracuje jako řidič kamionu, právě prohrávají vážnou manželskou krizi. Honza už se dokonce odstěhoval do karavanu na dvoře. Děti jsou z rozkolu rodičů smutné a chobotničky se rozhodnou dát rodiče dohromady. Pochopí, že příčinou sporů jsou Honzovy cesty do ciziny a Andreino zpívání, a tak jim to chtějí překazit, čímž všechno ještě zhorší. Navíc způsobí v divadle i na Kampě řadu zmatků a pozdvižení. Samy se vzápětí ocitnou v nebezpečí, protože kolem začíná kroužit Georgeův vědecký tým, který pátrá po ztracené hmotě. Potápěč Andreadis je přesvědčen, že o ní děti vědí, a je jim stále v patách. Zachraňovat manželství Holanových a ještě se skrývat před Andreadisem, to je však i pro tak zázračná stvoření obtížné. (TV Nova)

(více)

Recenze (110)

honajz 

všechny recenze uživatele

Ani seriál, ani oba sestříhané filmy mne nikdy moc nebavily. Nejhezčí na tom jsou záběry z pražské Kampy a občas Macháček z vědeckého týmu a "zlý" Kanyza, ale to je tak všechno. Jinak je to vlastně rodinná vztahovka, kde mi lezli na nervy jak ti sourozenci, tak maminka v podání Veškrnové, a dokonce ani Zedníček to moc nezachránil. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

O druhém dílu Chobotnic platí navlas to stejné, co o prvním. Rodiče se opět hádali a chobotničky to řešily po svém. Dodnes si pamatuji to rozkrajování nábytku a piana a můj smutný pocit u sledování. Až při opakování po mnoha letech jsem zjistil, že původně šlo o čtyřdílný seriál a dva filmy byly až poté. Ten jsem neviděl a ani nevím, zda tam nebylo něco vynecháno, proto jej nehodnotím. Doma jsem měl dokonce i knihu, kterou jsem ovšem dostal až po filmech a nikdy jsem neměl chuť a potřebu si ji přečíst. ()

Reklama

Gareth_Jones 

všechny recenze uživatele

Krásna lokácia Kampy, Čertovky, pramička plaviaca sa po Čertovke, neskôr nádherné zábery zasneženej Prahy s krásnym hudobným podmazom. To je to, čím ma tento film stále pritiahne k obrazovke. ... "To je tím, že ses sem jenom přistehoval...." "No jo, ale před dvaceti lety".... Ktovie, čo by povedali títo páni herci na to, ako sa zmenila a skomercionalizovala Čertovka a aký gýč sa stal z plavby po Čertovke..... Mne samému je z toho smutno... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nepodařenou letní dovolenou u moře střídají rozluka a přípravy rodičů na rozvod ve vánoční Praze (seriálový pobyt u dědečka na vesnici je přeskočen), kam se od moře přesouvají i vědci pátrající po chobotničkách. Zároveň je tatínek ustájen v karavanu na dvoře a místo jeho kamioňáckých eskapád sledujeme maminku zpívající v Národním divadle a děti besídkující ve škole. Druhý film tak výrazně ztrácí na výpravnosti a exotičnosti, což se snaží dohnat chobotničkovskou akcí a tak se v rámci rozvodového vyrovnávání vtipně řeže vše napůl a piáno se proletí z druhého patra do Čertovky. Navíc se jeden z vědců profiluje jako záporák, který jde tvrdě po chobotničkách. Asi za to může ten deficit exotiky, že mě dvojka baví míň. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 6,7/10 | Rotten Tomatoes - ? | FDb.cz - 74,1% | "Chobotnice" o Vánocích v televizi ani nelze minout, když je Nova vysílá každý den ;) ... Jinak velmi podobné jedničce - průměrný snímek, skoro úplná absence pořádného humoru, film vytahují především uvolněné herecké výkony, mistrovské hlasy Filipovského a Bohdalky a v našich zemích tehdáč průlomové triky. Ale té vánoční atmosféry je tam opravdu poskrovnu! 60% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně shození klavírů do Čertovky je možné na okamžik zahlédnout konstrukci, na které je nástroj zavěšený. (Jirka_Globus)
  • Jedná se o druhou část celovečerního sestřihu čtyřdílného TV seriálu z původně čtyřhodinové stopáže, za oběť padla druhá polovina druhého dílu a první polovina třetího (prázdniny u dědečka). (BoredSeal)
  • Byt Holanových se nachází v Praze v ulici U lužického semináře. V záběru, kdy tatínek vychází z domu, je to dům s číslem popisným 100. Okna i balkón, ze kterého byl vyhozen klavír do Čertovky, se ale nachází na čísle popisném 94. (Gareth_Jones)

Reklama

Reklama