Reklama

Reklama

Pokémon

(seriál)
  • Japonsko Pocket Monsters (více)
Trailer 3
Japonsko, (1997–2023), 476 h 32 min (Minutáž: 22–25 min)

Režie:

Kunihiko Jujama, Masamicu Hidaka, Norihiko Sutó, Júdži Asada (více)

Hrají:

Ikue Ótani, Rika Macumoto, Minami Takajama, Majumi Iizuka, Júdži Ueda, Megumi Hajašibara, Šin'ičiró Miki, Bin Šimada, Činami Nišimura, Fumiko Orikasa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(1234)

V roku 1995 autor Satoshi Tajiri priniesol do spoločnosti Nintendo ukázať svoj námet o Pokémonoch a rozpútal tak celosvetový ošiaľ počítačovej hry, na základe ktorej vznikol v roku 1998 japonský animovaný seriál s vyše dvesto epizódami. Desaťročný chlapec Ash má jeden obrovský sen chce sa stať pánom virtuálnych postavičiek a príšeriek Pokémonov. Vydá sa preto do sveta s cieľom stať sa majstrom v Lige Pokémonov. Spolu zo svojim verným Pokémonom Pikaču sa bude snažiť vybojovať osem odznakov na postup do ligy. Ash, Pikaču a pokemonskí kamaráti musia zachrániť všetkých vzácnych pokémonov pred ich zlými lovcami. Maskovaní nepriatelia ich môžu pomocou techniky a výbojov premeniť napríklad na zlých duchov. Ash, Misty, Brock a Pikaču sa preto musia vrhnúť do nekonečných dobrodružstiev a zachrániť svet! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 3

Recenze (831)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Pokemon je super seriál a ne že ne. To jen nějací omezenci neznají anime. Pokémon je dokonale promyšlená hra, která se krásně přenesla na plátno. Ráda jsem sbírala pokémony a ráda se podívám ma celou první sérii i ted. Miluju Pidgeotta, Krabiho, Ponytu, Polywaga, Vulpixe, Squirtla a další miloučké postavičky i s těmi jejich neskutečnými hlasy včetně tria Gengar, Gastly, Hunter. Na pokémony nedám dopustit!!!!!! ()

fleker 

všechny recenze uživatele

tento seriál není zas tak moc na pikaču, jak by se mohlo na prvni pohled zdát ...vetsina zvás nechápe spletitou problematiku jednotlivých osudů a tak nedokáže docenit kvalitu individuélních hereckých výkonů...proto ste neprávem zařadili tyto barevně vyblité zrůdičky na úroveň odpadu, tedy co do snesitelnosti někam mezi lupénku a pravé oko polité francovkou... a to je až příliš přísné....přátelé nesuďme.....nesuďme a vzpomeňmě na dobu kdy sme byli malí, ohavní a žlutí my......jednotlivé příběhy nejsou sice žádná extra třída ale dokážou doknale vyplnit časovou mezeru mezi stříháním nechtů štípačkama a čicháním vlastních prdů ....navíc pikaču nebyl žlutej, poněvač by si to sám vybral, ale protože měl nemocný játra ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Možná je fajn dát Pokémonům odpad! a je fakt, že zdejší hodnocení k tomu přímo láká, ale pak bych si připadal jako bych předvedl ohromnou křivdu, vždyť tento seriál je naprosto neškodný a pro děti je opravdovým potěšením sledovat pohádkový boj dobra se zlem. Narozdíl od naprosto trapného Action Mana se zde všechny boje provádí jen pomocí malých roztomilých zvířátek, přesto však tvůrci dokázali vykouzlit opravdové napětí a nesoustředili přitom pozornost jen na ty malé tvory. I přes jejich naivnost a dětinskou barevnost nemám s Pokémony problém a myslím si, že veliké množství zdejších uživatel je pouze ovlivněno tím co se okolo tohoto seriálu dělo, protože odpad! rozhodně není adekvátním ohodnocením. Jen je prostě třeba odpustit tvůrcům absenci děje, tupé charaktery a zaměření na děti. ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Hmm, proč tomu vůbec dávám tolik *, když si sám myslím, jaká je to kravina....s anime, které sleduji teď, jako je například Hellsing apod., se to skutečně nemůže srovnávat, ale v době, kdy to běželo v TV a já byl malý capart jsem na tom ujížděl jako každej druhej. Dokonce jsem si pamatoval všech 150 pokemonů...ano, až tam mě moje obsese dohnala. Jako anime to u žádného soudného člověka neobstojí, ale jako zábava pro děti jde IMHO o mistrovské dílo, které kombinuje faktory jako boj a jakés takés "nadpřirozeno" v přijatelné podobě. Jako regulérní anime seriál je to odpad, jaká zábava pro děti je to skvělé, pika-pika. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Prostě seriál mého dětství, na který nikdy nezapomenu. Pokebale leť!!! Ale nyní jsem viděla pokačování tohoto kultovního animáče a musím říct, že to je už moc vnucené...měli to nechat prostě tak..jedna řada a konec, ať na to všichni vzpomínají v dobrém...Ale tahle nová Pokemon a diamantové cosik je už hodně trapná...ale já seriál budu hodnotit podle 1. řady, protože ta je pro mě klíčová..a nemůžu jinak než dát 4 hvězdičky. ()

Galerie (305)

Zajímavosti (92)

  • Na začátku epizody jsou použity stejné zvuky jako při spuštění hry na Gameboy. (LUKICKK)
  • Porygon sa objavil iba v jedinej epizóde, ktorá však bola zrušená. Porygon2 sa neobjavil vôbec. (patrik1177)
  • Mezi nikdy neodvysílané epizody patří také neočíslovaný díl s názvem "It's New Year's Eve! Pocket Monsters Encore". (patrik1177)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama