Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 1

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (228)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(62%) Docela obstojná jednohubka, která neoslní, ničím víc nepřekvapí, ale ani neurazí a po 2/3 filmu neunudí. Úvod mi přišel zdlouhavý, moc mě nebavil, ale poté jsem se už s ústředními postavami dcerou a matkou začal víc zžívat. Hororově pojaté to není, ale jako chvílemi napínavý film to působí slušně. Sarah Paulson a Kiera Allen to zahráli dobře. Jen to bylo takové moc předvídatelné a ve finále trochu nedotažené a urychlené, ale co už. Sem tam byla depresivní atmosféra, a to především s úhlu pohledu té dcery. Prostřední cca část snímku byla dost napínavá, to jak se dcera s obtížemi dostávala z domu …. Hudba, tak nějak normální, místy moc akční. Víc se z toho asi vyždímat nemohlo, koukatelný nadprůměr. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na Run jsem se hodně těšil a jsem spokojen, jediné co mě mrzí, že spousta zajímavých scén z traileru bylo ve filmu z neznámých důvodů vystřihnuto. Z těch letošních čistých Thrillerů však Run bezpochyby patří k tomu nejlepšímu. Celý film stojí na dvou ženských postavách, které hrají naprosto dokonale. Sarah Paulson s Toni Collette jsou snad jediné ženské herečky, které mám rád proto jak hrají a né proto jak vypadají a zde předvádí svůj typický Psycho mešuge výkon, který je víc než zneklidňující. Kiera Allen v roli dcery je také velmi uvěřitelná a především inteligentní. Líbilo se mi, že Run na nic moc nečeká a buduje nepříjemnou atmosféru už od začátku, je zde pár solidních zvratů a zajímavých nápadů, byl jsem neustále v napětí jak to celé dopadne a jsem spokojen i s rozuzlením. Aneesh Chaganty opět natočil slušný film. Bavil jsem se výborně. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Napínavé ako kšandy, až vôbec nevadí, že hapruje logika, ale keďže tu máme dve ženy, ktoré nie sú dvakrát pri zmysloch, tak sa niet čo čudovať. Jedna sa ale začne uvedomovať a predostiera tak divákovi pomerne hrôzostrašný príbeh vlastného života so svojou materou. Niežeby bol príbeh bohvieako originálny a hutný, ale keď ho začnete čítať ako všeobecnú metaforu o túžbe rodičov nevzdať sa vlastných detí v čase prechodu do dospelosti, tak sa javí ako chytrejší než na prvý thrillerový pohľad. Obe herečky sú perfektné a osobne by som sa zaobišiel aj bez úplne posledného momentu filmu. Práve viac k veci by mi prišlo, ak by šlo len o bežnú návštevu, kde sa otočili karty... ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Hlavní devízou psychothrilleru V zajetí je pomalu houstnoucí atmosféra a výborné herecké výkony Sarah Paulson a Kiery Allen. Přibližně do poloviny stopáže jsem film hltala plnými doušky, ale pak došlo k několika klišoidním zvratům, bez kterých bych se určitě obešla. Proto musím, ač velmi nerada, z původně zamýšlených čtyř hvězdiček jednu ubrat. (65%) ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Od režiséra filmu Pátrání se nedalo očekávat nic jiného než horor roku a to taky splnil, Navíc jak se říká v jednoduchosti je síla nemusíte mít v hororu (tohle je spíše thriller, ale nevadí) milion postav stačí bohatě dvě, když to umí kvalitně zahrát a to se zde stalo. Chloe je diabetička, astmatička, má na zádech jakési vyrážky (na začátku to má název, ale nezapamatoval jsem si ho) a jezdí na invalidním vozíku tak, že se o ni musí starat její matka. Později, ale zjistí , že se věci mají jinak (nechci nějak spoilerovat) hned od cca 15 minuty se to rozjede nemá to hluché místa (The Dark and the wicked by se od toho mohl učit) jsou tam reálné emoce, které jim divák věří a pěkně to odsýpá co více si přát. Optimálně 80 za pozitivní dojem a vzhledem k tomu, že už letos asi nic kvalitního nevyjde nadhodnotím. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)

Reklama

Reklama