Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 1

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (296)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

S atmosférou ani nápadom, ktoré sme mali možnosť vidieť v prvých častiach Saw sa film nemôže ani porovnávať. Už je to stokrát oprané tričko bez štipky niečoho nového. Scenáristické zúfalstvo sa prejavilo v nekonečných flashbackoch a chýbajúcim zvratom, ktoré mi tak veľmi na pôvodnej skladačke imponovali. Film je po prvej štvrťhodine predvídateľný, a to nie je niečo, čo by sme na Saw úrovni očakávali. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Už to Saw fakt nechte odpočívat. Spirála strachu je vlastně banální thriller o pomstě na prohnilých policajtech, který by žádné spojení na původní sérii ani mít nemusel. Saw značka je jen ospravedlnění toho, aby sem tvůrci mohli narvat pár krvavých pastí. Které jsou opět tak technicky vyspělé, že divák jen žasne, jak je ten záporák byl schopnej vyrobit - a jestli mu to za to vlastně stálo. Nicméně nic proti nim, neboť těch pár krátkých krvavých scén je na filmu nakonec to nejlepší. Zbytek je těžká policejní nuda s postavami neuvěřitelně otravnými (hlavní postava Zeke) nebo neuvěřitelně směšnými (šéfová) a také s hrubě čitelným rozuzlením. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Keď séria Saw fungovala na tej pravidelnej báze, že si divák každý rok našiel nové pokračovanie, tak ma to celkom bavilo. Nikdy sa nejednalo o nič výnimočné, čo by som mal potrebu pozerať opakovane, ale predsa len to bolo niečo iné, ako v žánri bežne vznikalo, držalo si to svoj štýl a tešil som sa na novú porciu pascí, zvratov a efektné finále. Ale odvtedy už vôbec netušia, ako k sérii pristupovať, Jigsaw po dlhých rokoch ma vôbec nebavil a ani Spiral nie je teda žiadna sláva. Ale príde mi to predsa len čosi lepšie. Už si to ide aspoň svojou cestou, viac sa zameriava na kriminálnu líniu, čo mi nevadí, však aj v pôvodnej sérii boli vždy dobre zvládnuté. Ale tu si teda mohli dať aj viac záležať. Občas tým tvorcom skutočne vôbec nerozumiem. Majú napísať filmovú kriminálku, ale scenár to má jednoduchší a menej nápaditý, než diel priemerného kriminálneho seriálu z deväťdesiatych rokov o desiatich sériách. Dej nedokáže strhnúť, tie niektoré klišé ma otravovali a ak sa tu aj našiel nejaký zvrat, tak skôr preto, že je až moc hlúpy, aby to divák čakal. Ale najviac mi tu vadilo, že mi to celé prišlo strašne umelé. Ako divadelná hra a nie film zo skutočného sveta. Ulici som neveril, že je ulica, metru, že je metro a ani detektívom, že sú detektívi. Strašne zvláštne. Ale nenudil som sa, tempo to má dobré a dalo sa na to pozerať. Ale najviac tu vyniká jednoznačne Chris Rock, tu by mal dostať nejakú cenu. Nielen, že sa na detektíva vôbec nehodí, ale predvádza tu priam hrôzostrašný herecký výkon s mimoriadne odpudzujúcim hlasovým prejavom. Už len on by ma dokázal udržať pri pozornosti, lebo niečo takéto sa len tak nevidí. Samuel L. Jackson tu už nemá moc priestoru a tiež sa tu moc nehodí a Max Minghella ma nikdy nebavil. Ale v rámci tej umelosti to celé nejak prapodivne funguje. Pasce ani tentoraz moc nesklamú. Neprišli mi až tak nápadité, ako v pôvodných dieloch a ani tak sadistické, ale mali niečo do seba a také sklo bolo celkom zaujímavé. Darren Lynn Bousman na pozícii režiséra ale teda moc nepredviedol. Na to, že má na svojom konte tri diely série, ktoré boli technicky a vizuálne úplne v poriadku mi toto príde na podstatne nižšej úrovni vo všetkých smeroch. Takže aj Spiral je úplne zbytočné voľné pokračovanie, ale pozerať sa na to dalo, nenudil som sa a občas to aj zabaví. A občas teda aj nechcene. 55% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení, že nejsem moc velkým fandou Saw série. První díl jsem si docela užil, ve své době šlo o celkem neokoukané téma se zajímavým příběhem, ale většina jeho následovníků z toho udělala jen těžko stravitelnou záležitost. Většina pokračování přicházela ze stále více stupidnějším scénářem a jediné co dokázalo udržet mou pozornost, byly samotné smrtící pasti a slušná porce brutality. Po čtrnácti letech se rozhodl režisér Darren Lynn Bousman   vrátit zpět „na místo činu“ a řada lidí se na to docela těšila. Já si rovněž myslel, že dokáže zastavit sestupnou tendenci, co se kvality této série týče a nabídne nám po dlouhé době zase nějaké to oživení. Bohužel se tak nestalo.   Spíš mi celá tato Spirála přišla jako nějaká nechtěná parodie na Saw – nebýt tedy několik vcelku povedených brutálních pastí. Docela by mě zajímalo, do čeho narvali těch 20 milionů, protože mi to celé přišlo jako nízkorozpočtová slátanina a xtá napodobenina již mnohokrát viděného. Jednotlivé pasti byly brutální to ano, většina nedobrovolných hráčů však neměla téměř žádnou šanci na přežití (i kdyby splnili to, co po nich chtěl, umřeli by během chvíle na následky zranění), čímž se zcela vytratila původní myšlenka Jigsawa na „očištění od svých hříchů a druhou šanci“. Zřejmě dost peněz stáli samotní herci. Ovšem i to se ukázalo býti dost velkým kamenem úrazu.   Samuel L. Jackson tu víceméně jen paběrkoval a ani nedostal moc prostoru. Marisol Nichols většinou našla uplatnění leda tak v nejrůznějších dramatech, ale ta mi tu zas až tolik nevadilo. Horší už to ovšem bylo s výběrem hlavního hrdiny. Chris Rock prostě nemá talent ani ksicht na to, aby hrál ve vážných rolích či hororech. Nejrůznější ztřeštěné komedie to ano, ale tady mi vyloženě vadila už jenom jeho přítomnost. Sice se snažil ze sebe dělat v některých scénách tvrďáka, ale moc jsem mu to nežral. Max Minghella byl dost neprůbojný a zbytek tu byl jen do počtu. Takže ani v tomto směru žádná sláva.40% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Saw pokračuje, ale na rovinu zajímá to ještě někoho? No vidím, že pár skalních šílenců se ještě najde, ale mě tahle tisíckrát převařená kaše mdlé chuti opravdu nechutnala. Tuhle novou kapitolu si klidně mohli nechat někde v šuplíku. Za co ta 1*? Po pravdě ani nevím, tak rychle než si to rozmyslím.10% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo v kanadském Torontu od 8. července do 26. srpna 2019. (Leopard105)
  • Úvodní píseň k filmu složil britský raper 21 Savage. (Shizle)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama