Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 1

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (296)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

S atmosférou ani nápadom, ktoré sme mali možnosť vidieť v prvých častiach Saw sa film nemôže ani porovnávať. Už je to stokrát oprané tričko bez štipky niečoho nového. Scenáristické zúfalstvo sa prejavilo v nekonečných flashbackoch a chýbajúcim zvratom, ktoré mi tak veľmi na pôvodnej skladačke imponovali. Film je po prvej štvrťhodine predvídateľný, a to nie je niečo, čo by sme na Saw úrovni očakávali. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodilo by se napsat něco jako "Když dva lidi dělají totéž, není to totéž", jenže i na Spiral se podíleli víceméně stejní tvůrci jako na předchozích Saw, tak kde se sakra stala chyba?? Víceméně je to klasická detektivka spojená do obrazu zkorumpované policie, která jen tak okrajově těží ze série Saw právě v kvalitních pastičkách, luxusním gore a osvěžujícím soundtracku, ale bohužel jinak to se sérií nemá moc společného a je to jen jakási vykrádačka zvučného jména Saw. Pastí až tak moc není, příběh je relativně "oukej", ale s přihlídnutím k tomu, že jsme měli dostat Saw reboot (btw proč tomu říkají reboot, když je to ze stejného univerza jako všechny díly předtím po smrti Kramera a zabývá se dalším kopírovačem Jigsawa...?), tak je to neskutečná slabota a asi něco diametrálně odlišného, než jsme jako fandové očekávali. Závěrečné rozuzlení není vyloženě špatné, ale narozdíl od klasiky není ani až tak úderné, jak je zvykem, a hlavním tahounem staré série byla její dějová návaznost, propletenost, vývoj postav a čekání na další díly, což tady až extrémně chybí a samozřejmě to ubírá na kvalitě. Stejně tak záporák není nijak výrazná archetypální osobnost a já osobně jsem jej uhádl už před polovinou filmu, což by zkušenějšímu oku nemělo dělat problém. Lepší by bylo Spiral nesrovnávat a ohodnotit jako samostatný film, ale bohužel to se jen těžko dělá, a tak se není čemu divit, že dostává tolik disliků a palců dolů, když laťka je už tolik let nastavena úplně na jiné úrovni. Uspokojující, ale bohužel žádné guilty pleasure, na které bych se chtěl kouknout znovu. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Pravdupovediac keby tu nehral Samuel L Jackson tak sa na túto časť ani nepozriem ale nakoniec to nebolo vôbec zlé. Dokonca mi to pripomenulo ako som sa s radosťou pozeral na všetky diely tejto série. Ale obsadiť do hlavnej úlohy šušľajúceho Chrisa Rocka s jeho úškrnom aj keď sa akože hnevá je fopá castingu. Bohužiaľ producent je producent. Ale mohlo to byť aj horšie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Další Saw v pořadí je přesně takový, jaký by měl být. Když bych měl očekávat nějaký převratný a originální příběh, pokud již bylo řečeno vše v předchozích filmech, pak bych byl naivní. Základní motiv zůstal zachován - ztrestat ty, co činí špatnosti a nenesou za to žádnou odpovědnost. Jigsaw byl samozvaným mstitelem, a tak to zůstalo i zde. Jen přišli na řadu poldové, co se dopouštěli prasáren v domnění, že se jim nic nestane. Prase je proto potrestalo. A proč se na Saw vůbec dívat? Přeci kvůli důmyslným pastem. A to chce jistě většina diváků. Vodotrysky krve, utrpení a střeva ven. A pokud snad ne, pak nevidím jiný smysl se na tuhle sérii dívat. V tom je ovšem pro mne mírné zklamání - čekal jsem více pastí s kamerou v přímém záběru. Jak si asi má člověk užít stahování z kůže, když se smrskne jen na pár flashbacků? A s vypouštěním krve jsem si připomněl Vincenta Price v jeho neodolatelné roli šílence. Nemám rád lekačky, jelikož mi přijdou laciné. Přiznám se ovšem, že tentokrát mě jedna dostala. Nojo, když mi přitom div nevyskočily repráky ke stropu, tak není divu. Konec potěšil a je mi jedno, zda znamená pootevřená zadní vrátka či nikoliv. 3,5* ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Obsadit do hlavní role v hororu trapného, koženého a totálně afektovaného pablba, který je schopen leda tak poulit srací oči ve fekálních kokotmédiích, není zrovna dvakrát dobrý nápad. Divák pak neví, jestli má při jakémkoliv jeho výstupu jen studem odvracet zrak, či si rovnou vrazit do očí hřebíky, aby už nic podobného v životě neviděl. Třikrát dobrým nápadem se nejeví ani pustit ke scenáristice někoho, kdo s přikousnutým jazykem slintá na bryndák při rytí pastelkami do plastového stolku, přičemž si pokřiveným prstem nezapojené ruky doluje šušně z nosu. Dialogy pak mají rozštěpy a zápletka silně evokuje zpackanou lobotomii. Takže zůstaly jen čtyři vcelku slušně brutusácké asistované sebevraždy „buď si něco urvi / uřež / ukousej, nebo chcípni“ a naprosto marný strýček Džexn, který jednak nemá co hrát a druhak mu ti downi vkládaj do huby málem jen skřeky a bláboly. Tenhle hadr už je zcela vyždímaný, tudíž je akorát tak na čase se na to vysrat a mrsknout celou franšízu do zastavárny, kluci. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Při loupeži drog hraje píseň „You Ain't Hard“ od Young Nudy. (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Torontu od 8. července do 26. srpna 2019. (Leopard105)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama