Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V dobrodružném snímku Pevnost Alamo se setkává Oscarem oceněný Billy Bob Thornton (Nejlepší převzatý scénář, Smrtící bumerang, 1996) s Dennisem Quaidem (Traffic) a Jasonem Patricem (Spáči). V tomto impozantním výpravném snímku spolu tvoří skvělý tým. Na jaře roku 1836 se ze všech sil snaží po 13 dní bránit malou texaskou pevnost. Má však méně než 200 obyčejných mužů šanci proti neuvěřitelné převaze tisíců vojáků vedených mexickým diktátorem? Tento příběh, založený na skutečné události, líčí odvážné volání po nezávislosti a hrdinský boj za svobodu! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Mrně si vzpomínám,kdy jsem se u historického filmu tak nudil.Nic proti Alamu ale vážně to potřebovalo malinko zkrátit,protože pořád se tu jenom povídalo a nic neřešilo (kdyby ty dialogy aspon za něco stály).Rozpočet se zde moc neprojevil ani na bitevních scénách,ale zase jsem se při nich nenudil.A tak jediný co mohu z tohoto snímku doporučit je výkon Billyho Bob Thortona,který byl prostě vynikající. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Neviděl sem původní waynovu verzi, o historii texasu sem se nikdy nezajímal a možná tam nějaký nesrovnalost sou, je mi i celkem jedno jestli snad hancockův film až uráží mexičany a i když taky nechápu proč tim film neskončil, tak zhruba půlhodina bitvy o pevnost Alamo je naprosto úžasná, kam se sere ten pan spílberg i se svym vyloděnim. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nevím na co tu všichni nadávají. Když amíci natočí podobně laděný film, je to pořád "jak se plácaj po zádech, jaký to jsou borci, mávaj vlajkama atd". Režisér John Lee Hancock se tomu všemu dokázal vyhnout. Ale většině to tu přijde najednou nudné. Neviděl jsem prvních 20 minut filmu a i tak mi přijdou postavy dostatečně vykreslené na to, aby si získali mé sympatie. V tom směru je na tom nejlépe asi Billy Bob Thornton, kterého jsem nikdy moc nemusel, ale tady je to rozhodně nejzdařilejší postava. Vrcholem filmu je samotná bitva o pevnost Alamo. Nejdříve ji předznamená vystoupení s houslemi Davida Crocketta (Thornton). Výsledek jsem dopředu nevěděl, o to víc zamrazí zvrat v bitvě a stoupající masakr amerických vojáků. Po roce 2001, kdy jsou podobné americké filmy spíše k smíchu, je to nejlepší historický film! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Takový propadák. Nejen výdělky, ale i filmově jde o velmi slabý film, který těží z Americké historie. Snaha vytvořit jakýkoliv vztah diváka k postavám dopadá špatně, stejně jako celý odtažitý a studený pocit z filmu, který vám někdo pouští a vy se jen díváte. Až ho pak někdo vypne, vy o nic nepřijdete. Herecké obsazení vypadá slušně, ale kromě Billyho Boba Thortona mě nikdo nepotěšil a takový Dennis Quaid je nejen nevyužitý, ale také zbytečně drsný. Nevím, co čekalo studio od filmu o známém historickém okamžiku bez pořádné hvězdy, v režii naprostého a slabého rutinéra Johna Lee Hancocka, vždyť tu není žádný komerční potenciál a ani kvalita! Autentičnost místa nebo zbraní a obleků je ve výsledku naprosto k ničemu, když snímek jen chladně opakuje známé události bez jediné špetky originality, invence nebo s trochou dobrého pocitu. Tento film je jako studená kostka ledu, v které je krásná historická zbraň plná dobových detailů. Bohužel led neroztál. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá poctivá prácička, kde bojujú medzi sebou herci a štatisti a nie digitálni pajáci a bojuje sa medzi skutočnými stavbami a nie pred zeleným plátnom. Celý film šľape od začiatku do konca a predovšetkým samotné dobýjanie Alama je veľmi presvedčivou vojnovou sekvenciou. Na druhú stranu tu však máme biele postavy, ktoré si pri ohníčku rozprávajú o tom, ako vyvraždili indiánsku dedinu, nazývajú Černochov majetkom a Mexičanov vraždia ako mulice. Ale keďže na strane mexickej armády je psychopat, čo považuje vlastné vojsko za "kŕdel kuriat" a Amíci chcú založiť Texas, tak sme nútení držať práve im. Bohužiaľ scenár tento aspekt histórie nijako netematizuje a nemal som pocit nejakej aktualizácie, proste veci sú tak ako sú a basta. Možno Gaghan chcel byť kritický a jeho kolegovia nie, neviem. Herci sú výborní, ale zase nikto nepôsobí vo svojej úlohe ako sympaťák, snáď možno ešte Quaid, a neviem, či to bol zámer, ale asi skôr nie. 70% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie filmu trvalo 7 mesiacov. (Smok)
  • Disney pôvodne plánoval vydanie filmu na Vianoce 2003, ovšem ku dňu vydania musel verejnosti oznámiť, že režisér John Lee Hancock ešte stále na filme pracuje. (Smok)
  • Rola Williama Barett Travisa bola pôvodne ponúknutá Ethanovi Hawkovi, nakoniec z toho zišlo. (Smok)

Reklama

Reklama