Reklama

Reklama

Cyborg

  • Česko Kyborg (více)
Trailer

Amerikou 21. století zmítají sociální nepokoje. Zuří smrtící epidemie a život se pro obyvatele stává děsivou a krutou noční můrou. Jen Pearl Prophet (Dayle Haddon) - kráska, která je napůl člověk a napůl robot - zná způsob, jak proti nákaze vyvinout účinnou vakcínu. Ale během její zoufalé cesty pro látky potřebné k výrobě léku je Pearl zajata kanibalským gangem Pirátů, který si chce protilátku nechat pro sebe a ovládnout s její svět! Jen schopnosti statečného bojovníka s mečem Gibsona Rickenbackera (Van Damme) mohou zachránit ji i zbytky civilizace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vždycky to děláš takhle ??" - "Dělám co ??" - "Zabíjíš !!" - "Já takový svět nechtěl !!" ;) Nekorunovaný mistr čistokrevného braku Albert Pyun má na svém triku velikou spoustu céčkových (s)hitů, a tak není divu, že když do svého hereckého ansámblu naverboval belgického baleťáka Van Damma, skončila jejich spolupráce neskutečnou "trapárnou" !! Postapokalyptickou budoucnost, tu já můžu, a tak jsem se celkem těšil na film s mistrem vysokých kopů, který mi kupodivu léta unikal, nakonec mi však bylo tak špatně, že Jean-Claudea nechci zase hodně dlouho vidět.. Cyborg určitě není až tak špatným filmem, jak by se z mého hodnocení mohlo zdát, byť otřepaným příběhem dnes již nikoho neohromí, sem tam nějaké nechutné brutalitě se tvůrci rozhodně nevyhýbají, tykají si s explicitou, celé to působí dost špinavě a depresivně, akce film nabízí taky poměrně mnoho, hlavní padouch Vincenta Klyna budí strach, leč všechny ty otravné flashbacky to celé hrozně brzdí, soundtrack Kevina Bassinsona mě naprosto znechutil již po pár minutách a přiznám se, že ta upocená Pyunova snaha vyvolat v divákovi dojem, jak ukrutně duchaplné béčko s přesahem to vlastně sleduje, mi prostě nedovolí jít s hodnocením objektivně výš ani o milimetr.. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Alkoholik na baru, Kristýnka Ronaldo, výkonný hrobník, dítě v děloze, elektrický proud, splašená kobyla. Nikdo z nich nekope tak dobře, jak Jean-Claude Van Damme.. S ohledem na vynaložené prostředky ucházející postapo atmosféra (i díky hudbě K.Bassinsona), ale jakmile někdo otevře hubu, apokalypsa hlásí návrat. Naštěstí jde tady výhradně o akci, při níž pružný Belgičan v rámci kanálové gymnastiky klidně může položit na hlavu R.Moellera kabel, aniž by si toho on všiml a co je hlavní - hnán motivem pomsty ve finále dokope exkluzivního zabijáka pomněnkových kukadel, jehož hlasový projev při boji připomíná nářek nosorožce s vyhřezlými hemeroidy.. S nadšením dělané ultimátní béčko, které si není na škodu čas od času připomenout - především s ohledem na současnou "balkánskou" produkci ústředního kopáče. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvý krát som belgického majstra bojových umení Jeana-Claude Van Dammeho zaregistroval niekedy koncom osemdesiatých rokov vo filme "Karate Tiger". I keď tam nehral hlavnú postavu, upútal moju pozornosť skvelým stvárnením charizmatického ruského záporáka Ivana Kraschinskyho. Druhým filmom, kde som ho potom videl bol "Cyborg". Tam už sa ocitol v hlavnej úlohe. Je to béčkový postapokaliptický sci-fi thriller. Po rokoch som si tento titul pozrel znova a musím uznať, že to nie je žiaden klenot, ale vďaka nostalgii mu tie tri hviezdičky dám. *** ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jako malej klučík jsem ze Cyborga měl respekt jako kráva! Vincent Klyn se svojí partičkou mě pěkně naháněli husinu po těle! Van Dammovi jsme tenkrát vůbec nezáviděl. Supr scénka byla v rozestavěný budově... Tam se mezi sloupama děly věci. Jean byl ve famózní formě, film bohužel nikoliv. Dnes bych to asi už nedal, nicméně cena za nostalgii je na místě! 50% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Žán Klód se tváří směšně sveřepě a kope do lidí v mizerných kostýmech i maskách... a kope... a kope... a občas nakopou oni jeho, v křeči se pak Žán Klód plazí po zábradlí a nechá se bít do ledvin, aby po chvíli chytil druhý (třetí, čtvrtý, patnáctý, čtyřicátý osmý) dech a zase začal exhibičně kopat. A o tom to celé je: Žán Klód s přehrávaně drsným výrazem kope, až se mu z toho rosí boule na čele a prokope se do finále, které je stejně blbé a humorné jako zbytek filmu. Hloupoučký scénář je podružnou záležitostí - asi jako v pornu. Hvězdičku za sem tam koukatelnou choreografii a půl hvězdičky za to, že když jsem byla malý sopel, stačila mi tahle rádoby sci-fi akční groteska ke štěstí. Včera večer jsem si kousek dala čistě pro zasmání - nezklamal! 33% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (17)

  • Slovo Kyborg, které bylo poprvé použito v roce 1960, vzniklo sloučením slov kybernetický organismus. Představuje tak syntézu organických a mechanických částí. „Klasičtí“ kyborgové, u nichž elektronické či mechanické součástky tvoří jejich významnou část, se vyskytují pouze ve sci-fi, nicméně technicky je kyborgem i člověk s endoprotézou, naslouchátkem nebo srdečním stimulátorem. (Martrix)
  • Ralf Moeller měl tak silný německý přízvuk, že musel být předabován. (Chatterer)
  • Jean-Claude Van Damme (Gibson Rickenbacker) bol počas natáčania filmu zažalovaný za úmyselné vypichnutie oka komparzistu pri súboji s mečom. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama