Reklama

Reklama

Cyborg

  • Česko Kyborg (více)
Trailer

Amerikou 21. století zmítají sociální nepokoje. Zuří smrtící epidemie a život se pro obyvatele stává děsivou a krutou noční můrou. Jen Pearl Prophet (Dayle Haddon) - kráska, která je napůl člověk a napůl robot - zná způsob, jak proti nákaze vyvinout účinnou vakcínu. Ale během její zoufalé cesty pro látky potřebné k výrobě léku je Pearl zajata kanibalským gangem Pirátů, který si chce protilátku nechat pro sebe a ovládnout s její svět! Jen schopnosti statečného bojovníka s mečem Gibsona Rickenbackera (Van Damme) mohou zachránit ji i zbytky civilizace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Legendárnost nespočívá v obsazení Van Dammeho, ale ve zvláštní atmosféře filmu. Iluzi rozpadlé civilizace se daří režisérovi vyvolávat velice dobře i s nízkorozpočtovými prostředky, příběh je zvláštní, soundtrack perfektně dokresluje ponorust a záporák uvízne v paměti spíš než Van Damme. Dodnes se mi vybavuje závěrečná bitka u vraku auta. Příjemně strávený čas i po několikáté repríze. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Pro mě absolutní guilty pleasure,proto to brutální hodnocení. V opačném případě,bych dal 1 hvězdu. P.s. a pokud si nechcete zkazit zážitek,tak se vyhněte obloukem tomu d.c.úletu jménem Slinger,který je plný zcela zbytečných (pro tento druh filmu) monologů,přechodů z otřesného obrazu do hd a zpět (což nehorázně narušuje vnímání a soustředění se na film a spolehlivě tak ničí šanci na aspoň nějaký divácký zážitek) a kde vyměněná hudba (k horšímu),z toho udělala v podstatě 80min.rockový videoklip. No, ono by to stejně nebylo lepší, i v př., že by to celé bylo ve stejné obr./zvuk quallitě. Poprvé v životě se nedivím,že někdo sebral režisérovi film a přestříhal ho po svém. Páč tato Pyunova verze je romantický psychoblábol,který nemá s tou nekompromisní brutální řežbou v předchozí verzi skoro nic společného. Tolik smutných štěněcích pohledů vrhaných do kamery,málokdo vydrží. Snad jen fanatičtí přívrženci božského Van Damma. Nejlepší komentář...Superpero.:) ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Dneska bych na to vydržel koukat ledaže bych absolvoval podobný "výcvik", jakým prošel hlavní hrdina ve filmu Mechanický pomeranč. Sám se vlastně divím, jak jsem to mohl tenkrát vydržet a ještě se u toho bavit. Aha, já byl vlastně dítě a na Pro7 stejně nic jiného nedávali a vidět tenkrát postapo s Van Damem byla stejná radost, jako slyšet Mele Kalikimaka uprostřed žhavého léta a nechat si chodit vlhké Haiťanky po zádech. ()

ImNotThere 

všechny recenze uživatele

Prototyp béčka, o které jsem náhodou zavadila, když jsem nešťastně zakopla o ovladač. Lituji toho, ale přepnout se nedalo. Ta trapnost na mě měla hypnotizující dopad. Ráda bych si jen tak pro legraci přečetla scénář, pokud někdo nějaký sesmolil. Těžko se to pozná, když za něco málo přes hodinu sledování slyšíte něco jako: 'Aaaaaaaaaaaa! Pohyb! Aaaaaaaaaaa! Sejměte ho!' ..... **motherfucker** ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pokud mě paměť neklame, tak 4* jsem belgickému "playboyovi" nadělil jen sporadicky. Dnes již pohřbená kariéra ovšem čítá několik slušných momentů a pár aspirantů se k vyššímu hodnocení mohutně tlačilo (Dvojitý zásah, Živý terč). Zajímavým zástupcem osmdesátých let je Cyborg, slušné atmosférické béčko, svižně nasnímané a nutno podotknout i nyní relativně koukatelné. Je to příjemná změna od dusných ilegálních arén, ve kterých Van Damme heroicky bořil soupeře. Dnes (2006) to odnášejí spíše diváci, kteří to s ním ještě chtějí zkusit. Poslední slušnou záležitostí byl Kontraband (1998) akčního specialisty Tsui Harka a na comeback by si dnes už asi nikdo nevsadil. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (17)

  • Poslední počin filmového studia Cannon Records. (Chatterer)
  • Jackson „Rock“ Pinckney, který ztvárnil jednoho z pirátů, byl během natáčení nešťastnou náhodou Van Dammem udeřen nožem do oka, o které následně přišel. Pinckney ho zažaloval a u soudu získal 485 tisíc $. (Eldrick)
  • Hned v úvodu, kdy je zabit ochránce Kyborga, mu krev po puse stéká až k uchu, následně jen ke kraji úst a nakonec má krvavý flek přes tvář. (nedvva)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama