Reklama

Reklama

Cyborg

  • Česko Kyborg (více)
Trailer

Amerikou 21. století zmítají sociální nepokoje. Zuří smrtící epidemie a život se pro obyvatele stává děsivou a krutou noční můrou. Jen Pearl Prophet (Dayle Haddon) - kráska, která je napůl člověk a napůl robot - zná způsob, jak proti nákaze vyvinout účinnou vakcínu. Ale během její zoufalé cesty pro látky potřebné k výrobě léku je Pearl zajata kanibalským gangem Pirátů, který si chce protilátku nechat pro sebe a ovládnout s její svět! Jen schopnosti statečného bojovníka s mečem Gibsona Rickenbackera (Van Damme) mohou zachránit ji i zbytky civilizace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Současných 48% je hodně krutých. Cyborg rozhodně nepatří k těm horším vandammovkám, byť jej silně poznamenaly cenzurní zásahy a necenzurovaná verze by mohla být i pecka. Neměl jsem tu čest, ale je jasné, kde nemilosrdná ruka cenzorova zasáhla. Třeba konec obrovského Ralfa Moellera, mimochodem i tak velmi pěkná scéna, nebo masakr ve vesnici. Po choreografické stránce to má pak béčkař Pyun taky zvládnutý dobře a pochmurná atmosféra  postapokalyptického světa rozhodně neurazí. Příběh je slabší a zrovna ženský kyborg je vůbec nejslabším článkem a působí vlastně zcela nadbytečně a jeho úkol nakonec vyšumí do ztracena, ale zcela nezapomenutelné je pak i uřvané a choreograficky naopak naprosto příšerné finále s hlavním záporákem Fenderem. To je zase guilty pleasure jako kráva. Osobně  tu velmi rád lehce nadhodnotím a jdu do čtyř. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Z jakéhosi zvláštního důvodu ten film mám celkem rád. Asi ta vize post-apokalyptické budoucnosti, nebo Van Damme - mlátička - v nejlepších letech kariéry... možná i větší než malé množství násilí které filmu dodává na naturalismu tak akorát (nikdo snad nečeká že když to jde se světem z kopce se budou mít všichni rádi...). Souboje také celkem časté (a zajímavě točené). To jestli je tam nějaký děj nevím (kecám... jasně že vím ale není důležitý ;)), podstatné je že se sem tam mezi sebou někdo porve a vypadá to dobře. Co se jen celkem (imo) nepovedlo byl ten závěrečný souboj a uječený záporák s rybím pohledem. Jinak čistý standard (kdybych se tolik nestyděl dám i čtvrtou hvězdu ;)) ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Dalo by se to smáznout jako levná sračka s mizerným scénářem, dialogy i hereckými výkony, kterou si van Damme mohl klidně odpustit. Ale něco do sebe to má -  Pyunovi se povedlo pár pěkných obrázků,  postapokalyptická výprava (obzvlášť v úvodní scéně), taky akce není úplně marná, přičemž si Pyun tradičně vypomáhá četnými zpomalovačkami, sadistický záporák je správně odpudivý a je to i (ne)příjemně brutální (ostnatý drát v rukou malé holčičky - připomněl ten flashback jenom mně flashback z Tenkrát na Západě?). Plus ukřižovaný van Damme. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase jednou šlápnul vedle. Jestli budu chtít někdy vidět nesmyslné souboje dvou naštvaných lidí, zajdu si před naši hospodu. Tohle absolutně nemělo ani hlavu, ani patu, ba ani žádný prostředek. Předpokládal jsem, že to bude "více sci-fi", ale prozatím jsem si všiml Jeana-Clauda, jak se pere se záporákem. Když jsem na konci filmu uslyšel větu "Předala jsi ta data?", pochopil jsem, že jsem nepochopil asi vůbec nic. O žádných datech nebyla ani zmínka. Ale na druhou stranu se mohl někdo zmínit, že jde o data tajná. Každopádně tak promarněný čas to nebyl, udělal jsem si z něj šestidílný seriál, u kterého jsem se aspoň hezky najedl. Hodnocení tedy kolísá mezi odpadem a jednou hvězdičkou. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vždycky to děláš takhle ??" - "Dělám co ??" - "Zabíjíš !!" - "Já takový svět nechtěl !!" ;) Nekorunovaný mistr čistokrevného braku Albert Pyun má na svém triku velikou spoustu céčkových (s)hitů, a tak není divu, že když do svého hereckého ansámblu naverboval belgického baleťáka Van Damma, skončila jejich spolupráce neskutečnou "trapárnou" !! Postapokalyptickou budoucnost, tu já můžu, a tak jsem se celkem těšil na film s mistrem vysokých kopů, který mi kupodivu léta unikal, nakonec mi však bylo tak špatně, že Jean-Claudea nechci zase hodně dlouho vidět.. Cyborg určitě není až tak špatným filmem, jak by se z mého hodnocení mohlo zdát, byť otřepaným příběhem dnes již nikoho neohromí, sem tam nějaké nechutné brutalitě se tvůrci rozhodně nevyhýbají, tykají si s explicitou, celé to působí dost špinavě a depresivně, akce film nabízí taky poměrně mnoho, hlavní padouch Vincenta Klyna budí strach, leč všechny ty otravné flashbacky to celé hrozně brzdí, soundtrack Kevina Bassinsona mě naprosto znechutil již po pár minutách a přiznám se, že ta upocená Pyunova snaha vyvolat v divákovi dojem, jak ukrutně duchaplné béčko s přesahem to vlastně sleduje, mi prostě nedovolí jít s hodnocením objektivně výš ani o milimetr.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (17)

  • V úvodu filmu zazní píseň "World Damnation" skupiny Mortition. (Chatterer)
  • Zbraň, kterou pužívá Gibson Rickenbacker (Jean-Claude Van Damme), je ve skutečnosti paintballová pistole Tipman SMG-60. (Chatterer)
  • Jména Gibson Rickenbacker, Nady Simmons, Fender Tremolo, Marshall Strat a Pearl Prophet pochází z názvů firem pohybujících se v hudebním průmyslu. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama