Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Poslední víkend (S09E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Hollow (více)

Obsahy(1)

Už dlouho si Hercule Poirot přál strávit klidný víkend ve svém novém venkovském domku, tak půvabně zasazeném do anglické krajiny. A zdá se, že tentokrát se mu konečně jeho přání splní. A nejen to, bude mít dokonce příležitost těšit se z příjemné společnosti, která se schází v nedalekém sídle lady Angkatellové. Poirot si tu vybranou večeři vskutku vychutnává, netuší ovšem, když se vrací do své samoty, jak brzy jej sem jeho kroky zavedou znovu. Neboť hosté lady Lucy se druhý den - pochopitelně zcela neúmyslně - rozdělí na dvě skupiny: na oběť a na podezřelé. A bez Poirotovy pomoci inspektor Grange těžko vypátrá, čí ruka držela pistoli, jejíž kulka zabila doktora Johna Christowa. (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ad dabing: Když jsem začal sledovat televizní sérii s Davidem Suchetem coby Herculem Poirotem, už byla většina dílů předabována panem Medunou. Snad jen Vražda Rogera Ayckroyda je stále ještě v podání pana Kostky. Můj názor je takový: Více se mi líbí dabing pana Meduny a to z toho důvodu, že svým hlasem dokáže lépe zachytit podstatu Hercula Poirota. Hercule se dost často rozčiluje a právě ony chvilky rozčilení dokáže Meduna vystihnout lépe než Kostka. Pod barvou hlasu pana Kostky by si divák představoval někoho klidného, životem zkušeného koho nic nerozházi a vždy si dokáže zachovat chladnou hlavu. Jelikož Jaromír Meduna daboval i Roberta DeNira, tak dokáže vyjádřit patřičnou nenávist a vztek a to (samozřejmě v daleko menší míře) dokázal uplatnit i při dabování slavného belgického detektiva. ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tradiční Suchetovské podání dalšího Poirotovského příběhu. Jeho bezprostřední "skromnost" při sebehodnocení je naprosto nenapodobitelná a je zárukou toho, že čas při sledování bude stráven velmi, velmi příjemně. Z ostatních postav se mně líbila předvším Gerda a její zpodobnění poněkud prosté manželky doktora Christowa. Až jsem se divil, že už dávno se obětí nestala ona .-)). Naprosto úchvatná je ukázka aristokratického chování - u bazénu leží mrtvola doktora Cristowa a hostitelka rozvíjí teorie zda za této situace je vhodné k obědu kachna či jen sendviče... ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V poirotovkách sa okrem Sucheta už za tie roky zmenilo strašne veľa ľudí. Od hercov, cez štáb, vrátane režiséra atď. Stále si však držia rovnaký level, čo sa týka kvality spracovania, v ktorej rátam najmä hlavne dialógy, charakter postáv, napínavosť. A aj napriek tomu sa novšie verzie stále menia na menej zaujímavé. Nebyť postavy Poirota, asi by tentokrát film veľmi nezaujal. Zápletka, zvraty, netradičné prostredie, či okolnosti prípadu a riešenie už nie je to čo bývali, cez to všetko je ešte na čo pozerať, hlavne keď je film v kriminálnej fáze. Ale rodinné drámy by som aj tak radšej prenechal iným produkciám. 70%. ()

avonetka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

100%....určitě hlavně díky Henriettě, poetice, krásné hudbě a emotivnímu závěru. A jestli se zdá tento film někomu příliš rozvleklý, právě to se mi líbí...... líbí se mi, když je tam čas na poetiku a na přemýšlení samotného Poirota. To u seriálu občas chybí, tam je toho časového prostoru na vyřešení celého případu málo. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S09E04. Trochu zvlastni dil, s pomerne smutnym a melancholickym zaverem. Poirot ma koupeny domek na venkove, kam odjizdi relaxovat. Ovsem tento vikend bude ponekud zvlastni. V dome Angkatellovych se sjizdi rodina i znami a je pozvan i Poirot. Je tu i zaletnicky manzel a take 3 nasr.ne zeny :) Takze je jen otazkou casu, ktera se rozhodne zavrit chlapovi poklopec :) Jedine, co mi trochu vadilo, ze nebylo moc jasne receno, proc se vlastne stale drzi sve hloupe zeny Gerdy. Mozna kvuli pribuznosti s Angkatellovymi, mozna proto, ze te jedine nevadila jeho sobecka a dominantni povaha, protoze jeho milenky byly uspesne a sobestacne. Podezrelych je kazdopadne hned nekolik a dlouho se vlastne ani nevi, kde je vrazedna zbran. Poirot zacina tusit, ze vrazda, jejimz byl taky tak trochu svedkem, je cela necim zvlastni... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama