Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 12 (2010) (série)


Tragédie o třech jednáních (S12E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Three Act Tragedy (více)

Obsahy(1)

Každý má své tajemství, ale ne každý je kvůli němu ochoten vraždit. Stárnoucí herec Sir Charles Cartwright uspořádá pro své přátele a známé večírek, který však skončí smrtí jednoho z nich. Hercule Poirot, který byl rovněž mezi pozvanými, odmítá uvěřit ve vraždu, protože si vůbec neumí představit, jak by mohla být spáchána a vše pokládá za nešťastnou náhodu. Když však dojde k dalšímu podobnému úmrtí, musí svůj úsudek radikálně opravit a vydat se po stopách nelítostného vraha. (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Divadelné predstavenie prenesené do televízneho filmu. A divadelné sú dokonca aj exteriéry alebo jachta na mori, slnko svieti ako reflektor a vrhá neprirodzené tiene postáv. V takejto znepokojivej atmosfére je celý film a pátranie je trochu v tieni vytvárania atmosféry. Na pódiu je nakoniec odhalený pochybný motív a ešte pochybnejšia realizácia vrážd. (25.7.2013) –– Na druhýkrát sa mi motív a vraždy nezdajú až také pochybné. Záver s odhalením na divadelnom javisku je fantastický, ale mal som veľký problém so sledovaním nudne podaného vyšetrovania. Táto detektívky mohla mať ideálnych 50 minút a bol by som spokojný. (20.12.2015) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Prosím Vás, Poirote, to, že jsem herec, ještě nemusí znamenat, že jsem tupec !!" ;) Celkově poměrně slabší epizoda, jejíž největší slabinu vidím v dosti nereálném za vlasy přitaženém motivu, Ashley Pearce tradičně velmi komplikovaný scénář upozaďuje všemi těmi zpomalenými záběry, hrátkami s kamerou a cíleným divadelním nádechem.. David Suchet však podává jako vždy parádní výkon, víceméně táhne celý příběh na bedrech svého kouzla a charismatu, přičemž tu finální scénu na jevišti, kdy Poirot nezvykle podlehne svému vzteku, si osobně řadím k těm nejlepším v rámci celého seriálu !! [ Dabing 8/10 ] Dokonalá práce České televize a tvůrčí skupiny Vladimíra Tišnovského, Jaromír Meduna a Jiří Plachý jsou zde excelentní.. ()

Reklama

anitae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Něco ze starého dobrého Poirota mi tady chybělo, otravy nikotinem pomáhá řešit Doyle z Profesionálů a slečna Vajíčko, pěkný závěr v divadle: ...Slečna Willsová: "Napadá mě něco strašného, ten otrávený koktejl mohl vypít kdokoli, mohla jsem to být já." Poirot: "Hm, a je zde ještě mnohem strašlivější možnost. Mohl jsem to být já." ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedostalo mě to tolik jako jiné Poirotovy filmy z tohoto období, ale to jen příběhem. Docela mě zaujalo, jaké jsou používány filmařské nástroje, například detaily, prolínání obrazu. Tohle je ve snímku skutečně zajímavé. Poirot navíc nic neztrácí na síle a David Suchet mu skutečně dává ultimátní podobu. ()

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postavy ktoré sú najprv spolu v jednej miestnosti aby neskôr boli v ďalšej miestnosti a potom v tretej atď. medzi tým nejaké cestovanie vlakom. Divná kamera, ktorá akoby často snímala zhora či zdola. Na konci zbytočná hysterická dráma, ktorá snáď už nemôže nikoho zainteresovať. Rozuzlenie pomerne zaujímavé ale vrah sa opäť veľmi nebránil obvineniu. Opäť nejaký detail z minulosti. Čiže za mňa v tomto diely zlúčenie všetkého čo na Poirotových prípadoch veľmi nemusím. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama