Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 12 (2010) (série)


Tragédie o třech jednáních (S12E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Three Act Tragedy (více)

Obsahy(1)

Každý má své tajemství, ale ne každý je kvůli němu ochoten vraždit. Stárnoucí herec Sir Charles Cartwright uspořádá pro své přátele a známé večírek, který však skončí smrtí jednoho z nich. Hercule Poirot, který byl rovněž mezi pozvanými, odmítá uvěřit ve vraždu, protože si vůbec neumí představit, jak by mohla být spáchána a vše pokládá za nešťastnou náhodu. Když však dojde k dalšímu podobnému úmrtí, musí svůj úsudek radikálně opravit a vydat se po stopách nelítostného vraha. (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Prosím Vás, Poirote, to, že jsem herec, ještě nemusí znamenat, že jsem tupec !!" ;) Celkově poměrně slabší epizoda, jejíž největší slabinu vidím v dosti nereálném za vlasy přitaženém motivu, Ashley Pearce tradičně velmi komplikovaný scénář upozaďuje všemi těmi zpomalenými záběry, hrátkami s kamerou a cíleným divadelním nádechem.. David Suchet však podává jako vždy parádní výkon, víceméně táhne celý příběh na bedrech svého kouzla a charismatu, přičemž tu finální scénu na jevišti, kdy Poirot nezvykle podlehne svému vzteku, si osobně řadím k těm nejlepším v rámci celého seriálu !! [ Dabing 8/10 ] Dokonalá práce České televize a tvůrčí skupiny Vladimíra Tišnovského, Jaromír Meduna a Jiří Plachý jsou zde excelentní.. ()

Mapl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždycky, než začnou vysílat premiérové díly Hercula Poirota, tak se v koutku duše bojím, že už filmaři nemohou přijít s něčím novým nebo že film nebude tak vynikající, ale i tentorkát je na velmi vysoké úrovni. Rafinované vraždy a závěrečné rozuzlení (to ovšem zejména) nemají prostě chybu. Hlavním kladem u české verze je dabing Jaromíra Meduny, který namluvil postavu tohoto belgického detektiva skoro až geniálně. Rád bych zde také vyzdvihl herce, který hraje Poirotova přítele - totiž Martina Shawa, kterého si valná většina diváků pamatuje jako neohroženého Doyla z Profesionálů z přelomu 70 a 80. let, kde si mimochodem David Suchet také jednu epizodní roli zahrál! Hodně se rozmýšlím, kolik hvězdiček, ale nebylo by to fér vůči těm nejlepším....takže 4*+, ale rozhodně se dívejte. 88 % ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No a pak že Martin Shaw nikdy nezahrál pořádně nic než Raye Doylea:) Ehm, tedy, vlastně pokud bych měl soudit jen podle této Poirotovské eskapády, tak sice zahrál dobře, ale v příšerně zmatlané detektivce, které se mi nechtělo věřit ani na vteřinu, že je míněna vážně. Prý si tehdy Agatha Christie holt vybrala slabší chvilku;) Že jsou klíčové momenty schválně teatrální, to bych byl schopen přijmout. Ale on je celý ten příběh úplně šílený. Takže zůstávají obvyklé klady v podobě svědomité výtvarné a kostýmní práce, přinášející zážitek z doby, na kterou se (pokud jde o vizuálno) nedá hledět jinak než s libými pocity. 60% ()

FireTight 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho jsem se rozhodoval mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, abych nakonec zvolil čtyři (ale nejsou to úplné čtyři hvězdičky, spíš takových 3,51 hvězdiček). Oproti předchozím Hodinám má však tento Poirot několik zásadních nevýhod, především v docela slabém příběhu. A pokud má podobnou zápletku i původní knížka od Agáty, tak musím přiznat, že tohle se jí nepovedlo. Tedy až na závěrečnou scénu v divadle, která je opravdu úžasná a nikdy jsem si nemyslel, že uvidím Poirota takhle vybuchnout. Suchet hraje opět skvěle a zdatně mu sekundují i ostatní herci, ovšem nemají příliš co hrát. A to je škoda. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot (David Suchet) je pozván svým přítelem, slavným divadelním hercem Sirem Cartwrightem (Martin Shaw) na jeho sídlo, kde se koná malý večírek, při kterém po požití koktejlu zemře místní reverend Babbington. Zatímco všichni si myslí, že byl zavřažděn, Poirot si tím tak jistý není, expertíza dokáže, že v koktejlu nic smrtelného nebylo, později však dochází k dalšímu, velmi podobnému úmrtí...Musím se přiznat, že tento snímek se mi hodně líbil. Zatímco v mnoha jiných poirotovkách bývá zavražděna bohatá osoba, kterou nikdo neměl příliš v lásce, tak tady se jedná o zcela neškodného faráře, který neměl žádné nepřátele a zatímco v jiných příbězích je Poirot první, kdo si myslí, že se nejedná o přirozené úmrtí, tak tady naopak se k němu spíše příklání. Příběh je tak dostatečně atraktivní a napinavý, prakticky až do samého závěrečného rozuzlení. Navíc David Suchet dostal k sobě rovnocenného hereckého partnera v podobě Profesionála Martina Shawa, kterého jsem snad naposledy viděl v Psu baskervillském (1983). Tragédie o třech jednáních je tak velmi kvalitní, místy až divadelní poirotovka, která se svým zpracováním a stylem dokáže vyrovnat i těm nejlepším kouskům legendárního Belgičana. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama