Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 12 (2010) (série)


Tragédie o třech jednáních (S12E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Three Act Tragedy (více)

Obsahy(1)

Každý má své tajemství, ale ne každý je kvůli němu ochoten vraždit. Stárnoucí herec Sir Charles Cartwright uspořádá pro své přátele a známé večírek, který však skončí smrtí jednoho z nich. Hercule Poirot, který byl rovněž mezi pozvanými, odmítá uvěřit ve vraždu, protože si vůbec neumí představit, jak by mohla být spáchána a vše pokládá za nešťastnou náhodu. Když však dojde k dalšímu podobnému úmrtí, musí svůj úsudek radikálně opravit a vydat se po stopách nelítostného vraha. (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

kuře.gril 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER!!.. Hned na začátku jsem si říkala, jaké pěkné kamarády to ten Poirot má. A jak je podivné, jak je Cartwright strašně angažovaný ve vyšetřování a hlavně, jak mu to myslí (u té scény s inkoustovou skvrnou a dopisy mi to už začínalo být více podezřelé), ale i tak- snad díky tomu, že se film docela táhne- jsem nepředpokládala, že by mohl být vrahem. ... Pro mě spíše slabší díl, ale ve svém žánru pořád kvalitní. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No a pak že Martin Shaw nikdy nezahrál pořádně nic než Raye Doylea:) Ehm, tedy, vlastně pokud bych měl soudit jen podle této Poirotovské eskapády, tak sice zahrál dobře, ale v příšerně zmatlané detektivce, které se mi nechtělo věřit ani na vteřinu, že je míněna vážně. Prý si tehdy Agatha Christie holt vybrala slabší chvilku;) Že jsou klíčové momenty schválně teatrální, to bych byl schopen přijmout. Ale on je celý ten příběh úplně šílený. Takže zůstávají obvyklé klady v podobě svědomité výtvarné a kostýmní práce, přinášející zážitek z doby, na kterou se (pokud jde o vizuálno) nedá hledět jinak než s libými pocity. 60% ()

Reklama

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I kdyby byl příběh sebenepravděpodobnější a sebevyumělkovanější, stojí za to jej shlédnout jednak kvůli Suchetovi, druhak kvůli prostředí. Obojí by bylo na pět hvěz. Nicméně - motiv je příliš nepravděpodobný, ale za to nemohou tvůrci filmu. Úchvatná je scéna na jevišti. Ale poutavost jiných dílů byla pro mne větší, ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli jsem kdysi jiný díl Poirota označil za nejhorší, pak tenhle "celovečerák" ho ještě trumfnul. Špatný scénář, špatná kamera, děsná režie, hudba, která nevhodně podkreslovala dialogy (!), hned ze začátku jsem se ztrácel v postavách (naštěstí většina z nich nebyla důležitá), prostě vše. Závěr byl sice brilantní, ale kvůli 20 minutám přetrpět předchozích 70? Napodruhé už ne! ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto jiné a přitom velmi neotřelé zpracování, kde jistá teatrálnost a až divadelní melodrama s prvky dokumentu rozhodně nejsou na škodu. Ne každému, kdo má rád typického Suchetova Poirota bude nadšen, ale mně se to líbilo. Bylo to pro mne o to lepší, že tuto knižní předlohu jsem nikdy nečetla, takže rozuzlení pro mne bylo opravdovým překvapením. Navíc Martin Shaw jako elegán boduje.Za mne plný počet. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama