Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 12 (2010) (série)


Viděla jsem vraždu (S12E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Hallowe'en Party (více)

Ariadne Oliverová se vypravila navštívit svou známou, aby jí pomohla s organizací dětského večírku. Během příprav je zasypána dotazy dětí ohledně svých knih. Dívka jménem Joyce začne tvrdit, že ona sama nedávno viděla vraždu, ale nikomu o tom neřekla, protože si až později uvědomila, že šlo o vraždu. Nikdo nebere Joyce vážně, ale zanedlouho je děvče nalezeno utopené v nádobě s vodou. Ariadne Oliverová se neztotožňuje se všeobecným názorem, že šlo o čin neznámého šílence, a žádá o pomoc Hercula Poirota. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do teď si pamatuju na knižní předlohu, ve které Poirot na důchod pěstoval dýně a s vraždami nechtěl mít nic společného, přesto ho starý kamarád přesvědčil, aby s ním odjel na místo, kde se stala vražda. Stejně tak si pamatuji, že celý příběh působil pomalým, rozvláčným tempem, které odráželo fyzické možnosti Poirota důchodce, nikoliv však duševní. A tak mě velmi potěšilo, když jsem shledal, že tento příběh je tajemný, čarovný, okouzlující a hlavně vcelku drsný. Dýchala z toho dušičková párty až za humna a to nemluvím o jakýchsi podivných gordických propletencích, které z nepochopitelných důvodů nebylo na samém konci potřeba rozseknout mečem, ale malými šedými buňkami. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot je pozván na klasické anglické sídlo aby vypátral vraždu malé dívky. Pozvala jej jeho stará známá Ariadne Oliver (Zoë Wanamaker), která již počtvrté provází Poirota při pátrání (od filmu Karty na stole). Úvod je skoro až hororový, další pátrání je spíše zase tradiční s hodnotícím závěrem. Nutno ale říct, že tento díl má několik opravdu strašidelných scén. Hudba: Christian Henson ()

Merkin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Starší díly se mně zdály vypracovanější a napínavější. Chybí mi postavy jako slečna Lemonová, detektiv Hastings a inspektor Web a Poirotův byt( v půvabém moderním domě). Nové epizody sice stále mají poutavý a originální příběh, ale spíše připomínají slečnu Marplovou-různí detektivové, cestování po Anglii a Doktora House-náhlé osvícení a vyřešení zápletky. Navíc se mi zdá, že leckdy je dobrý námět přímo zahozen, lecos se dá odhadnout, ztrácí se moment překvapení. Každopádně, kdybych měla hodnotit celkově, pak jsou všechny příběhy o Poirotovi vysoce kvalitní a jako takové si zaslouží 5 hvězd, já zde mluvím pouze o jedné z epizod a jak se říká-výjimka potvrzuje pravidlo:) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Agatha nechala pro jednou zavraždit dítě a to během halloweenského večírku, což příběhu dodává lehce hororovou atmosféru. Jinak jde o klasicky zamotanou historku se spoustou postav/podezřelých, ve kterých budete mít možná trochu guláš, kde jedna vražda vede ke třema dalším, které s ní možná souvisí, možná ne, a pokud ano, je samozřejmě otázka jak, a kde po sobě všichni hážou divné pohledy, tajně pálí v krbu jakési dopisy, nechybí vesnická podivínka ani náboženská fanatička... První polovina zahltí diváka informacemi, v druhé se mi ale začal příběh rychle vyjasňovat a vraha jsem odhadl. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Děj, včetně závěrečného rozuzlení, prošel mnoha úpravami, které bychom v knize hledali marně. Jedno z nejdiskutovanějších témat pod tímto dílem je jméno Olgy Seminoffové, která v knize nepochází z Československa, ale z Hercegoviny. (alanwilder)
  • Literární předloha umisťuje děj do 60. let 20. století. Seriálová adaptace je však z období 30. let. (alanwilder)
  • Mladá opatrovateľka Olga, jedna z postáv a zároveň podozrivých, prišla v rámci charity z Československa. (Autogram)

Reklama

Reklama