Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 2 (1990) (série)


Dvojnásobný zločin (S02E06)

(epizoda)
  • Česko Dvojitý zločin (více)

Obsahy(1)

Deprimovaný Poirot prohlásí, že odchází na odpočinek a rozhodne se vyrazit společně s kapitánem Hastingsem k moři. Při výletní cestě autobusem se seznámí se slečnou Durrantovou. Ta ovšem nejede na žádný výlet, ale za obchodem. Její tetička provozuje starožitnictví a její neteř veze zákazníkovi, panu Woodovi, vzácnou kolekci medailonků, o kterou projevil zájem. Ke zděšení slečny Durrantové jsou však medailonky z jejího kufru během zastávky odcizeny. Kapitán Hastings se pouští do pátrání po zloději. Hlavním podezřelým je mladík, který s nimi cestoval a byl nápadně nervózní. Dokáže si však Hastings s případem poradit bez pomoci svého geniálního belgického přítele? (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot má podivnou náladu - říká o sobě, že je soukromým detektivem v důchodu, že jeho kariéra už skončila a rozhodne se vzít Hastingse na dovolenou k moři. "Náhodou" tam má inspektor Japp přednášku, kde se má zmínit o soukromých detektivech. Poirot dokonce nereaguje na záhadu zmizení a následného prodeje vzácných medailonků. Ale samozřejmě ne vše je tak, jak se z počátku zdá a Poirot určitě nenechá svého přítele Hastingse samotného řešit zajímavý případ. Jde o díl, ve kterém vlastně žádný velký případ není, Poirot je navíc hodně umenšen a ústřední postavou je Hastings. Finále si však Poirot nechá jak jinak než pro sebe. Příjemný, poklidný a trochu tak jednoduchý díl. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S02E06. Trochu podobne jako predchozi dil ("Tajemné zmizení pana Davenheima") v tom, ze Hastings tu ma opet velky prostor. Tentokrat sice Poirot nesedi doma, ale jede s Hastingsem kamsi na sever. Po ceste je okradena jedna spolucestujici, ktera vezla na prodej sadu vzacnych medailonku americkemu sberateli. Na Poirota ovsem doleha nejaky splin, a tak tvrdi ze nic resit nebude, a ze se rozhodl byt v duchodu. Vetsinu casu se tedy Hastings snazi podobnymi metodami jako jeho mentor zjistit pachatele a jak bychom asi predpokladali, moc mu tu nejde. Zaverecny hrebik na hlavicku tedy musi uhodit sam Poirot, ktery mel k ceste na sever sve - roztomile jesitne - duvody :) ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel síce nezdobí zamotaná zápletka, ani nejak zvlášť melodramatické odhalenie páchateľa, avšak priam srší Poirotovským humorom a bonmotmi, takže som sa skôr usmieval ako zatínal päste. Nevadí, celkom príjemné oživenie. A zároveň jediný diel (aspoň čo som doposiaľ videl), kde nie je ani jedna vražda. 75/100 ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé, že jsem se k tomuto dílu dostal až teď, přestože patří k těm prvním, ale asi mi to přidalo na věrohodnosti, že Poirot už opravdu potřebuje do důchodu:). Tento případ nehodnotím z pohledu kvality zápletky, ale spíš kvůli hezké atmosféře, vtipu a opravdu nic nedělajícího Poirota:). Taky se nestalo to, co je pro kratší díly typické - nedošlo k předčasnému vyvrcholení, vše krásně navazovalo. Takže rozhodně ne top Poirotů, ale mezi těmi kratšími je jeden z lepších. ... Medailonky s trsem vlasů na druhé straně, ztracené klíče Lemonové, Poirot v důchodu, Hastings vede pátrání, autobus, zamilovaní prchají. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět dobrý Poirot. Z velmi krátké poídky opět tvůrci vytvořili geniální epizodu s povedenou atmosférou, zajímavým příběhem, velkou dávkou anglického humoru a už tradičně s výborným hereckým obsazení. Tentokrát je to opravdu zajímavé. Poirot odchází do důchodu a pátrání nechává na Hastingsovi a tak je jasné, že to prostě musí být zajímavé. Ten je tu opravdu výborný a opět dá podnět k několika zajímavým scénám, hlavně automobilové honičce. No a závěr prostě opět výborný. Jappovy přednášky byly také super a hledání ztracených klíčů kouzelné. Poirot, jak má být, se vším všudy. Pro mě 80%, výborný díl... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Poirot (David Suchet) se několikrát zmíní o svém knírku a chválí, že ho muži nosí. V tomto díle mají knírek všechny mužské postavy kromě kapitána Hastingse (Hugh Fraser). (ChandlerBing)
  • Díl se částečně odehrává v hotelu Midland v Morecambe, v anglickém Lancashire. Hotel byl otevřen v roce 1933 a restaurován v roce 2008. Je postaven ve stylu Art deco/Streamline Moderne. (tomas.sulc.7)

Reklama

Reklama