Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Vánoce Hercula Poirota (S06E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Hercule Poirot's Christmas (více)

Obsahy(1)

Zasněžená Anglie oslavuje svátky lidu a míru. Bohatý stařec Simeon Lee si k sobě sezval celou rodinu, mezi hosty jsou i Hercule Poirot a inspektor Japp. Ti zde mají zvláštní poslání: pán domu je požádal, aby bedlivě sledovali vývoj vztahů a událostí, neboť se chystá změnit závěť a některé dědice z ní vyškrtnout. Všichni, koho se to týká, jsou zcela pochopitelně nervózní - jde totiž o výtěžek z jihoafrických diamantových nalezišť. Než však pan Lee stačí provést zamýšlený právní úkon, ozve se z jeho pokoje zoufalý výkřik, a když se ostatním podaří vylomit dveře, je už pozdě. Stařec je mrtev, v místnosti panuje neuvěřitelný chaos a z trezoru zmizely vzácné drahokamy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně řečeno. Toho dědka bych chtěla zabít taky, už jen pro to jeho hrozně chování. Pak by samozřejmě dalším důvodem byly peníze. Myslela jsem si, že to bude malinko jinak, nicméně, ten kostlivec ve skříni byl vlastně mnohem smysluplnější. Tipovala jsem tu Španělku. Když se to vezme kolem a kolem, tak všichni měli nějaký motiv. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S06E01 - Chudáček Poirot aby nemusel mrznout doma přijme nabídku strávit svátky u jednoho podivného majitele těžební společnosti. Vše se odvíjí od diamantů a hrozné povahy zavražděného, který se nezdráhá udělat i určité divadelní kousky a tahat lidi za nos. Podezírala jsem sice jednu osobu právem, ale provedení bylo fikané a ten osudný zvuk byl opravdu uširvoucí. I když už budu mít celý seriál Hercule Poirot dokoukaný, určitě si ještě o Vánocích tento díl zopakuji. Krásně z něj totiž dýchá ta atmosféra, být někde zabubaný v teple v dece, usrkávat horký čaj, koukat na nazdobený stromeček a přemýšlet jestli náš dárek udělá obdarovanému radost. Poirotova reakce na dárek byla k nezaplacení a jen to přidalo na roztomilosti a srdečnosti tohoto dílu. ()

Reklama

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S06E01. Tento dil je jeden z tech velmi vyraznych, coz ma sva pro a proti. Na jednu stranu se na nej dobre diva, diky te zasnezene vanocni (a pritom velmi anglicke) atmosfere, na druhou je pachatel i zpusob vrazdy tak specificky, ze si to proste divak zapamatuje a pokazde se mu pak pointa vybavi, kdyby chtel tento dil videt znovu. Take obet je velmi vyraznym charakterem. Nejenze ma mene bezne jmeno (Simeon), ale je i mozna nejhorsi povahou v tomhle pribehu, protoze je hanebny a podly. Nenavidi svou rodinu a ti mu tyto pocity oplaceji, i kdyz je nedavaji primo najevo, jelikoz chteji uzmout neco ze starcova bohatstvi, ktere ziskal tezbou diamantu. Kdyz tedy stary Lee zemre, ma divak prehrsel podezrelych. Samotna vrazda je pak velmi podivna - je slyset rachot a kvileni. To sice dela tento dil trosku teatralnim, ale k cele te svatecni atmosfere mi ta podivnost hezky sedi. Skvely je taky Jappuv darek Poirotovi, protoze holt inspektor neni takoveho razeni, aby si na nem dal kdovijak zalezet :) No zkratka, ty rukavice byly fakt priserne, soucitim s Poirotem :) ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je výborná Poirotovka! Je přítomno dostatek podezřelých, v kontrastu s vánočním očekáváním tu atmosféra pěkně houstne, nechybí humorné prvky Herculova soukromí ani zábavný vztah s Jappem. Okořeněno navíc u Agathy neobvyklou záhadou zamčeného pokoje. Absurdní pojetí Vánoc včetně nostalgického koloritu svátků minulosti... paráda. Škoda jen příliš odhalujícího příběhu oběti v úvodu filmu. ()

Macik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Le_Danseur má pravdu,vážně tady chybí spousta skvělých detektivek s Herculem Poirotem. Btw. ABC murders patří i mezi mé nejoblíbenější Poirotovky.....;) Jinak tenhle film nemá opravdu chybu,je sice oproti knize kapánek okuchanej což mě na tom vadí asi nejvíc,ale když to opomenu,tak je to příjemná detektivka... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Film měl dva náhradní názvy: "Murder for Christmas" a "A Holiday for Christmas". (ČSFD)
  • Ačkoliv je televizní zpracování poměrně věrné knižní předloze, jedna velmi významná změna provedena byla. V knize se na rozdíl od filmu vůbec neobjevil inspektor Japp. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo na zámku Chilham Castle, který se nachází ve vesnici Chilham mezi Ashfordem a Canterbury v hrabství Kent v Anglii. (Trajektt)

Reklama

Reklama