Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Vánoce Hercula Poirota (S06E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Hercule Poirot's Christmas (více)

Obsahy(1)

Zasněžená Anglie oslavuje svátky lidu a míru. Bohatý stařec Simeon Lee si k sobě sezval celou rodinu, mezi hosty jsou i Hercule Poirot a inspektor Japp. Ti zde mají zvláštní poslání: pán domu je požádal, aby bedlivě sledovali vývoj vztahů a událostí, neboť se chystá změnit závěť a některé dědice z ní vyškrtnout. Všichni, koho se to týká, jsou zcela pochopitelně nervózní - jde totiž o výtěžek z jihoafrických diamantových nalezišť. Než však pan Lee stačí provést zamýšlený právní úkon, ozve se z jeho pokoje zoufalý výkřik, a když se ostatním podaří vylomit dveře, je už pozdě. Stařec je mrtev, v místnosti panuje neuvěřitelný chaos a z trezoru zmizely vzácné drahokamy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje prvé stretnutie s legendárnym detektívom vôbec (keďže som knižné predlohy nečítal) dopadlo nad moje očakávania. Postupné zauzľovanie príbehu, ktorý by zdanlivo nedával zmysel nikomu je privedené na maximum a aj postupné, pomalé odhaľovanie záhadnej vraždy je magické, tajomné, napínavé, inovujúce a zároveň celkom zábavné (nie že by bolo na tom niečo vtipné.), či skôr šarmantné. Myslím, že si budem s Herculom veľmi rozumieť. 85%. ()

Grellenort 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrovna tenhle díl se mi zdá být mimořádně vyvedenou detektivkou a s klidným svědomím bych dal za 5. Tady se ale vyjádřím i ke kvalitě ostatních dílů, které na CSFD bud nejsou, a nebo je prostě nemůžu najít. Některé kousky jsou vskutku vynikající - zejména moje oblíbené ABC-murders, tedy Vraždy podle abecedy, nebo Jedna-dva-moje bota, v jiných dílech se však Herculovo "excuse-moi" a "mona-mi" a já nevím co ještě brzy oposlouchá a strašně, ale STRAŠNĚ leze na nervy. Naštěstí těch nevydařených dílů je podstatně méně než těch vydařených, takže za čtyři. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, mes amis, zde na Jingle Bells ani filmově filigránskou vánoční pohodičku nedojde. Kde by se také na ponurém viktoriánském sídle, kam se na svátky sjela staroanglická verze Addams Family vzaly, n'est-ce pas? Nudit se rozhodně nebudete, podává se totiž štědrovečerní večeře lehce okořeněná pěkně krvavým mordem madame Christie, a to za účasti malého teplomilného Belgičánka, který je mimochodem na našich rodinných Vánocích stejně pravidelným hostem jako Popelka. ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malý oblý belgický detektív strávi Vianočné sviatky vyšetrovaním veľmi netradičnej vraždy. Hlava rodiny nenávidená takmer všetkými členmi rodiny je mŕtva. Hercule, ktorý v tejto cudzej rodine chcel iba stráviť sviatky v teple, musí rozlúsknuť kto z podozrivých klame a kto nie. Záver vyšetrovania je pomerne nečakaný aj keď každý z nás ... .Škoda, že vtipnosti je pomenej (no pri brutálnej vražde asi pochopiteľné), a tak nás rozosmejú aspoň príhody s polievkou a rukavicami. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je výborná Poirotovka! Je přítomno dostatek podezřelých, v kontrastu s vánočním očekáváním tu atmosféra pěkně houstne, nechybí humorné prvky Herculova soukromí ani zábavný vztah s Jappem. Okořeněno navíc u Agathy neobvyklou záhadou zamčeného pokoje. Absurdní pojetí Vánoc včetně nostalgického koloritu svátků minulosti... paráda. Škoda jen příliš odhalujícího příběhu oběti v úvodu filmu. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Film měl dva náhradní názvy: "Murder for Christmas" a "A Holiday for Christmas". (ČSFD)
  • Ačkoliv je televizní zpracování poměrně věrné knižní předloze, jedna velmi významná změna provedena byla. V knize se na rozdíl od filmu vůbec neobjevil inspektor Japp. (ČSFD)
  • Film byl natočen podle knihy z originálním názvem "Hercule Poirot's Christmas" od Agathy Christie. (Borrtex)

Reklama

Reklama