Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Golfové hřiště nemusí být vždy idylickým místem. Hráči z klubu Bushwood umí džentlmenskou hru proměnit v prestižní souboj plný krutých žertů a tvrdých úderů. Stačí vyhlásit soutěž, které se zúčastní všichni rivalové. Pouze Carla Spacklera nechává golfový míček chladným, k zuřivosti ho však přivádí krtek, protože by mohl tohoto zahradníka připravit o místo. Carl se marně snaží zabránit, aby zvíře nerozrývalo trávníky. Nepomáhá voda ani dynamit... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Han22 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrná komedie ve které se nic neděje jen partička komediantů blbne na golfovém hřišti a Bill Murray nahání plyšového sysla. EDIT 2024: Nemůžu si pomoc, ale úspěch a známost téhle komedie jsem nikdy nechápal. Golf mě nebaví, ale to by nebyla překážka, ale tady se prostě nic neděje. Banda nesympatických pracháčů na golfovém hřišti v čele absolutně hrůzostrašným buranem Dangerfieldem a naprosto nijakým Chasem. K tomu nezajímaví nosiči. A pošahaný Murray loví sysla, který vypadá jak ze studia Kamarád... což je jediný zajímavý na filmu, ovšem má to tak 10 minut ze stopáže. Jediné co jsem si z toho pamatoval byla nechutná, leč vtipná scéna "hovno v bazénu" jinak úplně o ničem. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Možná jsem se narodila ve špatné době a ve špatné kultuře, ale skutečně jsem nechápala, co je Caddyshacku tak legendární, že ho můj americký golfový parťák neustále s radostí cituje. Zápletka kolem hlavního mladého hrdiny, který chce získat stipendium, je nezáživná a humor je převážně infantilní, takže jsem se za celou stopáž zasmála dvakrát: když Bill Murray komentoval odpaly květin a důchodkyně poznamenala, že to bude asi ten čaj. Pokud patříte mezi lidi, které do hysterického smíchu nepřivede scéna, kdy si lidé v bazénu spletou čokoládovou tyčinku s exkrementem, doporučuju se při hledání ideální komedie pro páteční večer přesunout někam jinam. ()

Reklama

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem se sice zasmála, jinak mi to ale připadalo takové "nijaké", místy trapné, místy jsem nechápala. Nevím, možná je to tím, že nejsem borec, kterému bylo -náct v osmdesátých letech nebo že mě moc nezajímá golf, těžko říct. Dokonce ani můj oblíbený Bill Murray mi zde nepřišel moc zábavný, mám ho raději v polohách, kde ze sebe nedělá totálního trotla a nebo ho dělá, ale má to nějaký hlubší smysl.:) Celkově tuhle komedii hodnotím jako takový slabší průměr. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela známá ale překvapivě slabá bláznivá komedie z prostředí golfu. Film se převážně zaměřuje na mladší publikum, které se snaží nalákat na nahotu pěkných slečen a jiných populárních nástrojů přitahujících mladé lidi. Nevím jestli to fungovalo v době vzniku ale dnes už to vůbec nezaujme a výstupy Billa Muraye a plyšovýho sysla jsou taky trapný. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ach bože, ako nerád dávam 2* komédii s mojimi obľúbencami Chevym Chaseom a Billom Murrayom. Hlavne u Chevyho to bolí, keďže má naviac ako pár krát za film sa objaviť a nemať poriadny priestor. Zachraňovať to musí Bill, čo sa nie vždy darí. Vďaka bohu za geniálnu pasáž na kúpalisku s jedným skvelým absurdným vtípkom (synchronizované plávanie) a jedným brutálne úchylným a totálne vtipným joke-om (tyčinka). Zasmial som sa veľmi zriedkavo (napr. dávenie do auta), Rodney Dangerfield bol trápny a chybou bolo aj to, že film takmer nemá hudbu. Nahotinky to zachránili. 5/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Scény s hrabošem byly napsány a natočeny po dokončení natáčení. Původně chtěl režisér Harold Ramis účast živého hraboše, ale když to nevyšlo, postavil John Dykstra tunely a vytvořil hraboše umělého. (HellFire)
  • Inspirací k napsání scénáře byla Brianu Doyle-Murrayovi vlastní zkušenost nosiče holí v golfovém klubu. Jeho bratr Bill Murray a režisér Harold Ramis v mládí rovněž pracovali jako nosiči holí. (HellFire)
  • Caddyshack obsadil roku 2008 v žebříčku nejlepších sportovních filmů, který sestavil Americký filmový institut, 7. místo. (TheDude)

Reklama

Reklama