Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Golfové hřiště nemusí být vždy idylickým místem. Hráči z klubu Bushwood umí džentlmenskou hru proměnit v prestižní souboj plný krutých žertů a tvrdých úderů. Stačí vyhlásit soutěž, které se zúčastní všichni rivalové. Pouze Carla Spacklera nechává golfový míček chladným, k zuřivosti ho však přivádí krtek, protože by mohl tohoto zahradníka připravit o místo. Carl se marně snaží zabránit, aby zvíře nerozrývalo trávníky. Nepomáhá voda ani dynamit... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Drslw 

všechny recenze uživatele

Poctivé dve hviezdičky. (Ani by som neveril, že niečo také sa dá vážne napísať, ale vida, napísal som...;)) Aktualizácia: Po druhom a treťom pozretí musím pridať hviezdičku a to som ešte dumal, či nepridám dve. Asi som na prvý pokus nepochopil, že tento film nemá hlavného hrdinu (resp. že sú hlavní všetci) a príliš sa sústredil na Chevyho... :) ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Co to kurva mělo být? Sice jsem se naučil brát řeči o legendárnosti některých starších komedií s rezervou, ale na zklamání, které ve mě zanechal Caddyshack jsem připraven nebyl. Po příběhové stránce byl tohle jeden z nejméně zajímavých filmů, co jsem viděl za dlouhou dobu, což by tolik nevadilo, kdyby se film na příběh soustředil úplně minimálně a místo toho nabídl jen pořádnou dávku gagů a situační komedie, ale to se bohužel nestalo. Neříkám, že ve filmu nebyly vtipné hlášky, bylo jich ale opravdu málo a v nejlepších případech ze mě dostaly slabé pousmání. Dokonce ani Bill Murray mě tentokrát vůbec nesedl a celá ta záležitost se syslem byla možná vtipná chvíli ze začátku, bohužel se ale nevyvinula žádným extra zajímavým či vtipným způsobem. Na druhou stranu mě mile překvapil Chevy Chase, o němž jsem nikdy neměl nejlepší mínění, protože mě doposud bavil jen v Community (seriálu, o němž sám prohlásil, že ho za vtipný nepovažuje). Ne, že by jeho postava byla nějak zajímavá či zapamatovatelná (taková tu není žádná), ale přišel mi tady prostě nezvykle sympatický. A Rodney Dangerfield mě bohužel o svých komediálních kvalitách vůbec nepřesvědčil, i když má celkem cool jméno. No... pokud chcete vidět film, v němž má Bill Murray beef s hlodavcem, podívejte se radši na Groundhog Day. 4/10 ()

Reklama

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Tuhle nostalgickou vzpomínku jsem si nedávno oživil, a když jsem tak zapátral v paměti, uvědomil jsem si, že tenhle film bylo asi moje první setkání s golfem. Na režisérskou sesli usedl muž mnoha talentů Harold Ramis, který se podílel i na scénáři a vypráví nám úsměvný příběh střetu dvou světů, které bez sebe nemůžou existovat, ale přitom jsou si tak vzdálené, členů golfového klubu a jeho zaměstnanců. Ústředním hrdinou je flákač Danny Noonan (Michael O'Keefe), který neví co se svým životem, přišel o stipendium na vysokou a pracuje jako nosič holí v soukromém golfovém Bushwood Country klubu. Tento malý golfový vesmír je zalidněn spoustou zajímavých a archetypálních figurek a je místem pro mnoho více či měně absurdních vtípků. Celým dějem se vine kouzelná linka souboje člověka s přírodou. Na hřišti se totiž usídlila škodná zlomyslný hlodavec, který dělá z pečlivě udržovaného trávníku pěkné oraniště a tak mu podivínský zahradník Carl Spackler (Bill Murray), jenž má slabost pro penzistky vyhlásí válku. Pro mě je nezapomenutelná scéna, kdy jeho eminence biskup hraje svou životní hru v bouři. Věkem lehce okoralá komediální jednohubka, která však neztratila nic na svém kouzlu. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Před mnoha lety se mi to děsně líbilo, byla to jedna z nejvíc kulervoucích komedií mého mládí. Jistě, humor je z velké části velmi "americký" - trochu toaletní, trochu primitivní a jednoduchý, jenže narozdíl od Prciček a podobných hovadin tenhle film prostupuje něco hlubšího, jakýsi zvláštní duch inteligentní, místy dost jedovaté a rozhodně dobře ukryté satiry. Každopádně Chevy Chase a Bill Murray jsou jedni z nejlepších komiků amerického filmu, protože druh "sellersovkého" humoru, který předvádějí, je skvělý a nesmrtelný. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

.René, já a Rudolf chodíváme na golf aneb Komici na greenu. Chevy Chase je lakonický svůdník, Rodney Dangerfield zbohatlický hulvát, Ted Knight cholerický blbec a Bill Murray podivínský zřízenec s jasnými instrukcemi: sejmout sysla. Anebo taky Tchoř Pepé-Kačer Daffy-Elmer Fudd-Tulák Sam, protože humor Caddyshacku mi nutkavě připomíná kreslené grotesky s Bugs Bunnyho partou. A teď si vyberte, jestli je to pochvala, nebo posměšek, protože já sám nevím. Na mnoha místech se pobavíte (Dangerfield alias pan Czerwik má vtipné hlášky a golfové hole stokrát jinak), na mnoha se budete nudit. Hlavní zápletka s omladinou, která se snaží vyhrát pohár caddyů a usiluje o přízeň jedné tuctové tlusťošky, není ani z čtvrtiny tak zábavná jako třeba souboj na život a na smrt mezi Murrayem a zákeřným hlodavcem. A to je největším - nikoli golfovým - handicupem filmu. 50% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Caddyshack obsadil roku 2008 v žebříčku nejlepších sportovních filmů, který sestavil Americký filmový institut, 7. místo. (TheDude)
  • Firma Orange Coounty Choppers postavila na základě návrhu Paula Teutela jr. z pořadu Americký Chopper (od r. 2003) motorku kompletně ve stylu filmu Caddyshack. (Marcos)
  • Inspirací k napsání scénáře byla Brianu Doyle-Murrayovi vlastní zkušenost nosiče holí v golfovém klubu. Jeho bratr Bill Murray a režisér Harold Ramis v mládí rovněž pracovali jako nosiči holí. (HellFire)

Reklama

Reklama