Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Golfové hřiště nemusí být vždy idylickým místem. Hráči z klubu Bushwood umí džentlmenskou hru proměnit v prestižní souboj plný krutých žertů a tvrdých úderů. Stačí vyhlásit soutěž, které se zúčastní všichni rivalové. Pouze Carla Spacklera nechává golfový míček chladným, k zuřivosti ho však přivádí krtek, protože by mohl tohoto zahradníka připravit o místo. Carl se marně snaží zabránit, aby zvíře nerozrývalo trávníky. Nepomáhá voda ani dynamit... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Aiax 

všechny recenze uživatele

Před mnoha lety se mi to děsně líbilo, byla to jedna z nejvíc kulervoucích komedií mého mládí. Jistě, humor je z velké části velmi "americký" - trochu toaletní, trochu primitivní a jednoduchý, jenže narozdíl od Prciček a podobných hovadin tenhle film prostupuje něco hlubšího, jakýsi zvláštní duch inteligentní, místy dost jedovaté a rozhodně dobře ukryté satiry. Každopádně Chevy Chase a Bill Murray jsou jedni z nejlepších komiků amerického filmu, protože druh "sellersovkého" humoru, který předvádějí, je skvělý a nesmrtelný. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Možná jsem se narodila ve špatné době a ve špatné kultuře, ale skutečně jsem nechápala, co je Caddyshacku tak legendární, že ho můj americký golfový parťák neustále s radostí cituje. Zápletka kolem hlavního mladého hrdiny, který chce získat stipendium, je nezáživná a humor je převážně infantilní, takže jsem se za celou stopáž zasmála dvakrát: když Bill Murray komentoval odpaly květin a důchodkyně poznamenala, že to bude asi ten čaj. Pokud patříte mezi lidi, které do hysterického smíchu nepřivede scéna, kdy si lidé v bazénu spletou čokoládovou tyčinku s exkrementem, doporučuju se při hledání ideální komedie pro páteční večer přesunout někam jinam. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela známá ale překvapivě slabá bláznivá komedie z prostředí golfu. Film se převážně zaměřuje na mladší publikum, které se snaží nalákat na nahotu pěkných slečen a jiných populárních nástrojů přitahujících mladé lidi. Nevím jestli to fungovalo v době vzniku ale dnes už to vůbec nezaujme a výstupy Billa Muraye a plyšovýho sysla jsou taky trapný. ()

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Tuhle nostalgickou vzpomínku jsem si nedávno oživil, a když jsem tak zapátral v paměti, uvědomil jsem si, že tenhle film bylo asi moje první setkání s golfem. Na režisérskou sesli usedl muž mnoha talentů Harold Ramis, který se podílel i na scénáři a vypráví nám úsměvný příběh střetu dvou světů, které bez sebe nemůžou existovat, ale přitom jsou si tak vzdálené, členů golfového klubu a jeho zaměstnanců. Ústředním hrdinou je flákač Danny Noonan (Michael O'Keefe), který neví co se svým životem, přišel o stipendium na vysokou a pracuje jako nosič holí v soukromém golfovém Bushwood Country klubu. Tento malý golfový vesmír je zalidněn spoustou zajímavých a archetypálních figurek a je místem pro mnoho více či měně absurdních vtípků. Celým dějem se vine kouzelná linka souboje člověka s přírodou. Na hřišti se totiž usídlila škodná zlomyslný hlodavec, který dělá z pečlivě udržovaného trávníku pěkné oraniště a tak mu podivínský zahradník Carl Spackler (Bill Murray), jenž má slabost pro penzistky vyhlásí válku. Pro mě je nezapomenutelná scéna, kdy jeho eminence biskup hraje svou životní hru v bouři. Věkem lehce okoralá komediální jednohubka, která však neztratila nic na svém kouzlu. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

prvni polovina byla nudnejsi, trpelive jsem cekala na myho milacka chevyho chase, ale on nejak neprichazel a tak jsem si rikala, jestli se vubec divam na ten spravny film. ale pak se objevil - jako charismaticky (a nekdy az moc sarkasticky) golfovy hrac a prilezitostny radce dennise noonana; mladeho nosice golfovych holi, ktery chce take zapocit svou vlastni golfovou karieru… — chtela jsem tomu nejdriv dat 3 hvezdicky, ale kvuli druhe (vtipnejsi) polovine jsem musela zvysit hodnoceni. mozna kdybych hrala golf jako kurtis conner, tak by se mi film libil vic. kdo vi… || ❝𝐇𝐞𝐲 𝐞𝐯𝐞𝐫𝐲𝐛𝐨𝐝𝐲, 𝐰𝐞'𝐫𝐞 𝐚𝐥𝐥 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐠𝐞𝐭 𝐥𝐚𝐢𝐝!❞ ⛳️🏌🏼 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Scény s hrabošem byly napsány a natočeny po dokončení natáčení. Původně chtěl režisér Harold Ramis účast živého hraboše, ale když to nevyšlo, postavil John Dykstra tunely a vytvořil hraboše umělého. (HellFire)
  • Firma Orange Coounty Choppers postavila na základě návrhu Paula Teutela jr. z pořadu Americký Chopper (od r. 2003) motorku kompletně ve stylu filmu Caddyshack. (Marcos)
  • Není známo, zda Roger Waters, David Gilmore a zbytek Pink Floyd byli golfovými fanoušky, ale režisér Harold Ramis se ke kapele obrátil, aby napsali píseň pro film. Kapela žádost odmítla a Ramis se místo toho obrátil na Kennyho Logginsa, jehož píseň „I'm Alright“ se stala kultovním hitem. (Trajektt)

Reklama

Reklama