Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stavbyvedoucí velké firmy Doug Kinney je v práci tak vytížený, že nemá čas na milovanou manželku Lauru, na děti ani sám na sebe. Jednoho dne si ho všimne vedoucí vědeckého institutu, kde firma provádí stavební úpravy, a nabídne mu řešení. Dokáže naklonovat jeho dvojníka, který by zastal polovinu práce a Doug by se mohl věnovat rodině. Jenže ihned po úspěšné operaci se Dougové pohádají, který z nich je originál. Pak se domluví, a zatímco klon nastoupí do práce, Doug se věnuje rodině. Zatímco ve firmě všichni žasnou nad Dougovým novým pracovním elánem, skutečný Doug má brzy domácnosti a péče o děti plné zuby. A tak znovu navštíví institut a nechá si udělat dalšího dvojníka, aby za něj vykonával domácí práce a staral se o děti. Konečně si začne užívat, ale jeho radost netrvá dlouho. Jednoho večera totiž v posteli objeví se svou ženou i ženu třetího Douga. Navíc zjistí, že si jeho klony nechaly udělat čtvrtého, aby jim uklízel. Doug brzy ztrácí přehled a udělá osudovou chybu - odjede na výlet jachtou. V době jeho nepřítomnosti se situace tak zamotá, že ji klonové nezvládnou. Nejenže se všichni vyspí s jeho ženou, ale navíc přes jejich snahu přijde Doug o práci. Nastává chvíle, kdy je nutné situaci rázně řešit. (TV Nova)

(více)

Recenze (114)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Tato starší, zábavná komedie nám ukáže, že není dobré zahrávat si s ohněm. A čeho je moc, toho je až příliš. Stavební inženýr si usmyslí, že kvůli své pracovní zaneprázdněnosti nemá čas na svou rodinu a tak se rozhodne vytvořit si klon. Najednou je spousta času, jenže klon se začne nudit a naklonuje se taky a potom ještě jednou. Jak ale toto všechno utajit před ženou a dětmi? Příjemná komedie, která se v roce 2000 proměnila ve sci-fi thriller "Šestý den". ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Stavební inženýr Doug Kinney (Michael Keaton) to věru nemá jednoduché (kdo z nás ale má, že ano). Přes den dře jak kůň v práci, a večer jej čeká druhá šichta doma s dětmi. Kdo by pak měl ještě náladu na romantické večery s manželkou (Andie MacDowell). Jednoho dne ale potká tajemného chlapíka, který zná řešení - dokáže naklonovat Dougova dvojníka, který může Dougovi s jeho potížemi pomoci. Brzy ale Doug pozná, že i přes veškerou pomoc Dvojky stále nestíhá. Řešení je ale snadné ... Už od prvních momentů je na filmu znát Ramisův rukopis - vcelku příjemná komedie, která si nehraje na žádné velké umění, ale na to, aby diváka co nejlépe zabavila po dobu strávenou před obrazovkou. Originální námět skvěle podpořila čtyř-role Michaela Keatona - každý z Dougů je naprosto odlišný, a řekl bych, že se Michael Keaton vyřádil možná ještě víc než v Beetlejuice. Takže celkově jde o slabší nadprůměr, rozhodně neurazí, ale za pár dní si z filmu nic víc než že v něm hraje Michael Keaton asi pamatovat nebudete... ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Další SF, kde ta vědecká fantastika není důvodem, ale prostředkem. Klonování tu z technickýho, politickýho, sociálního, ekonomickýho či morálního hlediska není vlastně nijak rozebráno. Jediný pohled na věc, který se mi snad podařilo identifikovat, je optimistickynadsazený. Michael Keaton je přesvědčivý ve všech čtyřech svých inkarnacích a Andie naštěstí nedostala moc prostoru, a tak mi to nekazila (nesnáším, když se někdo směje horním rtem až k nosu). Není to komedie, kde by se člověk chechtal od začátku až do konce a nemohl přestat. Spíš než směšné je to úsměvné a spokojený úsměv diváka neopustí po celou dobu sledování a občas se proloží smíchem. Je to prostě oddychovka, žádný drama ani přetechnizovaný film. Spíš bych řekl rodinná komedie s troškou té romantiky. Osobně se na to podívám vždycky znovu a rád. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

18.7.2020 Absolutně dokonalý, luxusní, pompézní, geniální, nezapomenutelný, prostě naprosto výjimečný herecký koncert Michaela Keatona, o kterém jsem sice věděl, že má komediální talent, ovšem co za exhibici předvedl zde, to mě totálně odrovnalo a já jeho výkonu tleskám ve stoje, pro mě jde o neskutečný herecký zážitek, který samozřejmě zároveň katapultuje celý film na absolutní vrchol nejzábavnějších filmů vůbec. Samotná zápletka je sice určitě krapet naivnější a prostější, ale v tomto případě to je úplně jedno, neboť já se od prvních minut neuvěřitelně bavil, a to ani nezmiňuji postupnou gradaci humorných scén, kdy jsem se vážně řezal smíchy jako blázen, prostě opakuji, TOP komedie, která mi navždy zůstane v hlavě jako ze řetězu utržená nálož ryzího humoru. ///////////////////////// Sice hloupý,ale pohodový příběh,ale naprosto geniální Michael Keaton,který zde rozehrává komediální koncert.Jen kvůli jemu stojí zato tento snímeček vidět! ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Michael Keaton hraje hned čtyři postavy a pokaždý fakt slušně. Jenomže má bohužel slabší oporu ve scénáři, kterej sice existenci klonů použije na pár záměn/nedorozumění, ale rozhodně v týhle oblasti ani zdaleka nevyčerpá potenciál. Slabšímu scénáři vůbec nepomáhá ani delší stopáž. Jde však o pohodovou oddychovku na volnej večer, která divákovi sice příliš nedá, ale téměř dvě hodiny volnýho času zbytečně neubere, tři silnější hvězdy. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Michaelu Keatonovi se postava Douga nelíbila. Roli vzal až poté, co ji přepsali scenáristé. (Fenk)
  • Ve scéně kdy se klony potkají v restauraci na záchodě, originál začne po hádce topit v umyvadle klon. Poté je střih a klon má mokré šaty ale suché vlasy. (Mydlivoj)

Reklama

Reklama