Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Strasne prijemnej retro filmecek s perfektne pohodovou atmosferou, kterej je misty vtipnej a misty dojemnej, ale rozhodne nijak netlaci na city. Celej film tak pomalu plyne, aniz by se neco podstatnyho delo, ale vubec nenudi, prvni polovina je spis takova ukecana a druha je jen golfovy utkani, ale diky Redfordovo rezii nenudi ani jedno. Navic tu je fajn Matt Damon a strasne pohodovej a prekypujici zivotnima radama Will Smith, kterej ani na chvilku nepripomina ty hlaskujici frajery a je to fakt zmena oproti jeho klasickejm rolim. Ale abych vysvetlil "jen" 4*, precejen obcas by to lehce na tempu pridat sneslo a dve hodiny taky nebyly nejnutnejsi. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film o golfu a hledání sebe sama, s dobrými herci (Matt Damon ani Will Smith nepatří k mým oblíbencům, ale tady jim to sedělo, ostatní zdatně sekundovali), krásnou hudbou, vtipnými hláškami i moudrými postřehy. Robert Redford do tohoto snímku vložil kus srdce a je to poznat. Prostě moc hezký film, možná místy malinko zdlouhavý a bohužel dodržující zažitá klišé - nekoná se nic překvapivého. 81% ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Dvě tři opakované golfové scény, pár brutálních střihů tamtéž, ale jinak krásně rozvláčný a pomalý malý velký film, který se svou nasládlou náladou zabodne přímo do srdce. Koukám na plakát z Mizerů vedle stolku na zdi a nestačím se divit, kolik hereckého talentu ve Smithovi doopravdy tříme. Mít jen o chloupek lépe napsanou roli (úvod, trochu více pošťuchování s Damonem předtím než ho ten přijme do služeb), mohla být jeho postava, stejně jako celý film, víc než jen vzpomínkou, která ač krásná, vyšumí za den dva. Což není ani tak chyba Redfordova, jako spíše zmlsaného diváctva... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Legenda o slávnom návrate je veľmi subtílny film. Nič moc sa v ňom neodohraje, polovicu filmu sledujeme, kedy sa Damonova postava rozhodne ísť na turnaj a druhú sledujeme priebeh onoho turnaja. Film je hollywoodsky nablýskaný, predvídateľný, vedú sa vzletné reči a mnohí diváci si aj poplačú. Na mňa to týmto spôsobom neúčinkovalo, každopádne 2 hodiny jeho sledovania neľutujem. Nie je to film Miramaxu? Možno keby to bol tenisový, bedmintonový, alebo pingpongový turnaj.... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tigere, najmi pana Vance! Těch pět doláčů snad dáš dohromady… Jižanská kráska Charlize, Damon v jedné ze svých lepších rolí, Redfordova velmi jistá, leč uniformní režie a terapie života prostřednictvím golfu - to vše v mírně patetické a sentimentální rovině, ale takové už časem přikrášlené mýty zkrátka bývají. Upřímně řečeno, mně ty dvojsmyslné řeči o prostoru a švihu příliš nebraly, ale zato jsem ocenil férovou rivalitu účastníků turnaje, která byla pravým opakem klasického schématu dramat z prostředí sportu. Takže každý z nich dostane 3330 stříbrných dolarů a moudra trousící kouzelný dědeček Bagger Vance dostane zbývajících deset na nákup trávy, aby mu ten věčný úsměv kouzelné víly s golfovou hůlkou vydržel.. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu používají plastová, červená golfová týčka, kteřá však v době, kdy se film odehrává, neexistovala. (berbis)
  • Jack Lemmon není v závěrečných titulkách. (ČSFD)

Reklama

Reklama