Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

tron 

všechny recenze uživatele

"Nastal čas opustiť svoje tiene." Mám rád ubolené filmy o ľuďoch, ktorí niečo zlé zažili a prežili a na margo LEGENDY O SLÁVNOM NÁVRATE treba povedať, že okrem kvalitného scenára ponúka tiež vynikajúce herecké obsadenie (príjemným prekvapením je mentorská rola mladého Willa Smitha, zasa raz skvelý Bruce McGill, posledná rola Jacka Lemmona atď.), starostlivé Redfordovo remeslo (doprevádzané kingovským rozprávačom o mladosti, stratenej vo víre tmy, krvi, vojny a bolesti) a magické scény (o tom, že tráva ráno a tráva na obed nie je tá istá tráva). ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Vážně vynikající sportovní snímek, který mě vzal přímo za srdce, i když zrovna golfu moc nerozumím a nezajímám se o něj. Vše bylo čistě o hře, intuici a nebyli zde žádné intriky a nepřející lidé a to si myslím, že se musí ocenit. Jelikož je to v tomto světě všude a také v každém druhém filmu. Will Smith mě vážně oslnil, byl zajímavý a pro mě takový kouzelný. Matt Damon se do role skvěle hodil ještě se svými spoluhráči Brucem McGillem a Joelem Gretschem, kteří se svých rolí zhostili také na výbornou. Hodně mě potěšila také Charlize Theron, která vystupovala hodně sebevědomě a upřímně a samozřejmě byla krásná a hrozně mi připomínala Katherine Heigl. Celá atmosféra mě naprosto pohltila a byla sem napjatá, co přijde dál. Opravdu hodně povedené dílo. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Copak můžu dát jiné hodnocení? Film určen přesně pro mě, já tento typ filmů miluji. Brilantní režie Roberta Redforda, krásný a dojemný snímek, který se svou atmosférou dotkl až mého srdce. Golf ve filmu není to nejdůležitější, ve filmu je nádherně zobrazena hospodářská krize, především její důsledky na obyčejný lid, jak moc je důležité najít v něčem světlo, najít alespoň malou naději. Objevuje se zde hned několik věcí, které jsou aktuální i v dnešní době a to právě v maličkostech, které si mě naprosto získaly (pohled Hardyho na svého otce). Výborné herecké obsazení, Willa Smithe jsem nikdy neviděla v lepší roli. Film, který si jistě ještě několikrát pustím. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Je to vždy jako zázrak, když do sebe všechny kousky zapadnou v dokonalé harmonii a z plátna či obrazovky vás zasáhne skutečná filmová magie. Jako v tomto pozvolna plynoucím, zdánlivě prostém, příběhu, který zdaleka není jen o golfu a kde se zpočátku banální a plytká moudra postupně mění v dech beroucí poezii. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepšých filmov športového žánru. Parádny dej aj príbeh........... Soundtrack Rachel Portman: 1. My Best Wishes - Fats Waller ,2. The Legend Of Bagger Vance ,3. Savannah Needs A Hero ,4. Bagger Offers To Caddy For Junuh ,5. Bagger & Hardy Measure The Course At Night ,6. The Day Of The Match Dawns ,7. Birdie ,8. Junuh Sees The Field ,9. Hole In One ,10. Junuh Comes Out Of The Woods ,11. Bagger Leaves ,12. Old Hardy Joins Bagger By The Sea ,13. Bluin' The Blues - Muggsy Spanier ,14. Mood Indigo - Duke Ellington , ()

Galerie (45)

Zajímavosti (18)

  • Filmovalo sa v dvoch amerických štátoch, a to Južná Karolína a Georgia. (MikaelSVK)
  • Původně měli hlavní role hrát Morgan Freeman a Roberf Redford. Redfort nakonec usoudil, že by film fungoval líp s mladšími golfisty. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno