Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

"Snaha ujet pelotonu je v lidské povaze. Každý z nás občas sní o úniku. O úniku samostatném, občasném či trvalém. Dnešní doba náš ale vede k tomu, abychom šetřili silami a zůstávali v řadě. Abychom dali přednost vytrvalosti před výbušnou silou okamžiku. Pouze šampión má právo uchovat si touhu po vítězství a slávě, onen pozůstatek mládí, hravého a toužícího po výbojích. Nechceme vyprávět o osudech vítězů, neboť o životech velkých mužů se můžeme dočíst v jakékoli encyklopedii. O existenci Ghislaina Lamberta nenajdete zmínku v žádné z nich. A přesto jeho životní příběh má k naší vlastní přirozenosti zdaleka nejblíže..."

Tento poetický prolog uvádí hořkou belgicko-francouzskou komedii Kolo Ghislaina Lamberta, která vypráví o aktérech tak těžkého a nevděčného sportu, jakým je cyklistika. Ten, kdo měl někdy v životě před sebou táhlý kopec, kdy se za každou další zatáčkou objevovalo jen další stoupání a on myslel jen na to, jak zahodí své kolo do příkopu a lehne si do trávy, bude tímto, na první pohled nenápadným, filmem nadšen. Protože, pod místy bláznivou komedií, nalezne hlubokou pravdu o lidském životě a o sportu. Protagonistou příběhu je ve Francii velmi známý a oblíbený komik Benoit Poelvoorde. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

5150 

všechny recenze uživatele

Velmi oceňuji nápad natočit film, který se v podstatě celý točí okolo profesionální cyklistiky. A jestliže máte alespoň hrubé znalosti tohoto sportu a víte jakými pravidly se řídí "týmová politika" nebo kdo je to lídr, domestik, vrchař či spurtér a že nejslavnější závod je přece Tour de France, bude se vám tato hořká komedie líbit o to víc! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jakmile si Ghislain osvojil správné dávkování, neměl už s dopingem žádné problémy." Od profesionálního cyklisty se liším tím, že na těle nosím pár gramů tuku, mám třetinová stehna, nechutná mi Kortizon a neholím si nohy. Přesto na kole najíždím nejeden kilometr každý rok a taktické záměry týmů na Tour de France odhalím ještě před startem, takže jsem se odborným okem podíval i na výkony Ghislaina Lamberta. Ty nestály za moc, takže vybízely k zábavě, ale obávám se, že humor nebyl zpřevodován zcela dle mých potřeb. ()

Reklama

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Velice povedená a zábavná sonda do světa profesionální cyklistiky, kde tvůrci skutečně dobře věděli do čeho se pouští a která tabu cyklistiky naprosto bez skrupulí nadhodí. Příběh Lamberte je vystavěn velmi zajímavě, sledujeme celou jeho kariéru, která je většinou velice vtipně srážena nepřízní osudu. Nutno říci, že od éry, zde vykreslené, se v cyklistice nic moc nezměnilo, takže aspekty filmu jsou stále velice aktuální. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Všechny ty peripetie okolo vrcholové cyklistiky jsou sice brány s velkolepým nadhledem, ale výsledkem je stejně snímek, který plně docení jen příznivci tohoto sportu. Od francouzské komedie jsem očekával daleko více humoru a přetáhlá stopáž rozmělňuje i těch málo přítomných vtípků. Mít to větší spád, je výsledný dojem o dost lepší. Pro mě průměr za 2,45* ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Tenhle filmový kousek si může opravově vychutnat jen cyklo nadšenec, který si ještě pamatuje doby, kdy také, jako zdejší hvězdy, dřel společně s celým pelotonem řemínky klipsen ještě deset minut po startu...ostatní, řadící se do kolonky "plašanů" (v cyklo hantýrce-absolutní cyklo looser s chlupatýma nohama a vytahaným dresem z trička od vietnamců) nechť si Lamberta vůbec nepouštějí... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama