Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi se stává cílem na zločinecké planetě. (Disney+)

Recenze (85)

FilmysMartym 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hello There! Druhá epizoda hned o kousek lepší než ta předešlá, Ewan předvádí tak skvělej výkon, že jsem opravdu rád, že jsme měli štěstí se tohoto seriálu dočkat. Tentokráte úplně nová planeta, silně připomínající Uscru District na Coruscantu, je skvělým místem pro celou tu hru na kočku a myš Obi-Wana s Third Sister. Napětí jak téhle, tak i první epizody je skoro hmatatelné, když víme, že to všechno Obi-Wan i Leia přežijí, ale už několikrát jim pěkně šlo o kejhák a jsem strašně rád, že se vlastnostmi a povahou Leia Carrie Fisher dosti odráží v její mladší verzi. Silně doufám, že se v příštích epizodách ponoříme do Obi-Wanova a nebo možná i Vaderovo nitra.  Znovu krásných 5 hvězd a ten teas na konci byl fantastickej! Už se nemůžu dočkat příští středy, protože si myslím, že od 3. epizody (možná spíš 4.) to bude extra peak Star Wars. May the Force be with you! Rozbor: https://youtu.be/bYkhz3WauXM ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

McGregor dělá, co může, ale režie je prostě bez nápadu. Když je na obrazovce postava, je přesně ve středu záběru, žádné zlaté řezy, žádná inovace, působí to jednoduchým a zálibným dojmem...a bohužel to asi na spoustu "fanů" funguje. Co se týká herectví, tak Třetí sestra se ksichtí, jak může, ale očima nezahraje vůbec nic. Grand Inquisitor sice vypadá špatně, ale uhraje to mimikou a hlasem. Malá Leia se mi vůbec nelíbí...mělo by jí být deset, herečce je prý devět a vypadá tak na sedm, při dobré vůli...sice hraje jak dospělá (včetně dikce), ale vizuálně to nefunguje. Ewan hraje skvěle a dík patří i Jimmu Smitsovi a bylo fajn vidět Temueru Morrisona. ()

Reklama

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak druhý díl bohužel utvrzuje v tom, co naznačil první. To jest, že pokud člověk nahlédne pod líbivou pokličku nostalgického návratu milovaného mistra, uzří těžce rutinní režii a zatím příšerný scénář. Je mi například velmi líto malé herečky Leii, která, přestože si to vůbec nezaslouží, se tímto tempem stane dalším z nenáviděných dětských herců. Seriál ji totiž vykresluje jako přemoudřelou a veskrze otravnou holčinu, k níž se prakticky nedá vytvořit nějaký vztah. Mohl bych zmínit i směšné lovce odměn, kteří nevidí Jedie probírající tajný plán 10 metrů před nimi, zapomnětlivého Obi-Wana, jenž si opakovaně sundává kápi a odhaluje meč, jakoby ho už nezajímala odměna na něj vypsaná, anebo zatím tragikomickou postavu Revy, která se chová jako nadržená teenagerka a protiřečí si v každé scéně, ve které je. U jejího digitálního parkouru jsem nevěřícně kroutil hlavou, jak tohle vůbec může oficiálně vyjít. Dokážu pochopit šestnáct let starou Catwoman, ale v roce 2022? Dalšímu dílu věřím zase o kousek míň... 40% ()

Klajnik

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dvě epizody venku. Disney má v držení možná nejoblíbenější postavu z jednoho z nejoblíbenějších fikčních světů a dá ten projekt bandě blbých rutinérů, kteří se nepředvedou. Scénáristé napsali kýčovitou a schématickou nudu plnou zkratkovitých a cheesy momentů. Režišérka to pak natočila - což je asi vše, co k tomuto bodu lze říci. Je to přůměrné až hanba. Já SW rád nemám (až na sci-fi western Solo), ale vím, že tohle by mělo fandy poslat do kolen. Namísto toho to je jen koukatelné a nostalgie i zvědavost bude diváky u seriálu držet. Disney je v prdeli. A ta hlavní záporačka (inkvizitorka Třetí sestra) pak naprosto nefunguje. ()

clump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už je pozdě, tak jen pár neuspořádaných myšlenek po prvních dvou epizodách. Pomalejší tempo mi vyhovuje. Na Obi-Wana v podání Ewana McGregora jsem totiž ochotnej koukat nekonečně dlouho, i kdyby si celou dobu jen zamyšleně mnul vousy pod kápí. Úvodní sestřih prequelů a první scéna byly skvělý. Líbil se mi Benův kámoš jawa. Malý Leii jsem se trochu bál, děti dokážou bejt otravný, ale herečka je výborná nebo je to prostě zábavně napsaná role. Je sympatický, jak to vyrovnaně čerpá ze stylu původní trilogie i prequelů. Miluju Baila Organu, ale je vidět, že od Rogue One zestárl. U klona veterána a Obi-Wanovi realizace na konci druhý epizody jsem měl nahnuto. Některý masky mimozemšťanů vypadaj jak z roku 1977. Celkove jsem ale lapen a těšim se, co bude dál. Jak by řekl Obi-Wan: I’m cautiously optimistic. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Planeta Daiyu je nám představena úplně poprvé. Inspirací pro její neonový futuristický vzhled byly podobně vzhlížející asijská města jako Hong Kong. Na Daiyu se používá jazyk Aurabesh. (NiWi)
  • Velký inkviziotor považuje Obi-Wana (Ewan McGregor) za posledního žijícího člena Vysoké rady. V té době byl Yoda považován za mrtvého a nejvyšší odměna byla vypsána právě na Obi-Wana. Třetí přeživší člen, mistryně Shaak Ti (Tasia Valenza), byla zabita prvním Starkillerem. (Veskoslav)

Reklama

Reklama