Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (462)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdejší hodnocení fakt nechápu. Průměr hodnocení všech episod, dává dohromady 68.1%, ale my tu máme 63%. Velice zajímavé. Nevadí. No a rovněž si myslím, že spousta lidí by měla, na místo sledování seriálů universa, kterým vlastně nejsou ani oddaní fanoušci, raději chodit ven na vzduch a do přírody, vyvětrat své zakrnělé mozečky. A po návratu domů, navštívit doktora a nechat si předepsat nějaké tabletky na uklidnění. Nebo po přečtení některých komentářů zdejších moudrých kritiků, mám pocit, že jim musela bezprostředně rupnout cévka v mozku. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Naprostý scénáristický a režisérský neumětelství, kdy seriál není schopnej vyprávět to, co chce vyprávět, ani za pomoci dialogů, ani s pomocí obrazu a už vůbec ne s pomocí hudby. Vizuálně se to sice tváří hezky a dá se zapauzovat na hezkých obrázcích, ale v pohybu to má šílenou kameru i střih, většina potenciálně cool věcí se odehrává v šeru nebo tmě a hudebně to naprosto selhává, protože původní SW muzika je tu trestuhodně nevyužitá, což nedává ani nejmenší smysl, poněvadž je tu tolik scén, který si o ní přímo říkaj a byly by hned několikrát lepší. A to jsem ještě nezačal ani o tý tuně nesmyslů a logice mnoha scén... je mi Ewana s Haydenem líto, protože pro prvního tohle měl bejt vysněnej a vytouženej návrat do role a pro druhýho zadostiučinění vůči hejtu, kterej kdysi sbíral. No, je pravda, že teď se ten hejt přesměruje asi na jiný osoby. Koneckonců Haydeonovo dvě flashbackový scény jsou vlastně to nejlepší na celým seriálu. ()

Reklama

higuain 

všechny recenze uživatele

McGregor a Christensen se v rámci PR k tomuto seriálu zúčastnili společně několika interview, přičemž v jednom z nich se vyjádřili k Lucasovým prequelům, který jsou podle nich nedoceněný. No, já třeba prequely nikdy nepovažoval za špatný filmy, čili zrovna mnou byly doceněný už od začátku, nicméně s ohledem na to, jak negativně byly vnímány dvě dekády nazpět, tak v kontextu dnešní Disney Star Wars éry věřím, že se na ně nejeden "kritik" podívá a řekne si, kéž by dnešní SW tvorba byla alespoň na této úrovni. Až na výjimky totiž Disney opravdu působí dojmem, že nemá tušení, kam tuhle značku směřovat a jak s ní zacházet. Obi-Wan není vyloženě špatný, ale je brutálně nevyrovnaný. Občas jsou k vidění záběry, co působí úchvatně a občas v něm jsou akční scény a pasáže, co naopak vypadají až neuvěřitelně lacině. Scénář sem tam zabrnká na vážnější notu a někdy to i zafunguje, ale pak vždy přijde s nějakou nelogickou kokotinou, která to celý shodí. Hudba celkově vzato taky nepříliš výrazná. 3* není zas tak zlý hodnocení, nicméně jde opravdu o zklamání, protože zrovna zde byl potenciál mnohem větší. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Typický bezpohlavný produkt od Disneyho. Očakávania boli rozhodne oveľa vyššie, predsa len je to Obi-Wan, ktorého vidíme v Star Wars univerzu po XY rokoch. Finálny seriál je však skrz naskrz priemerným, nijakým produktom podobne ako Boba Fett. Nie vyslovene zlý, ale len úplne obyčajný, kde v epizódach sa po väčšinu času nič zásadné nedeje a keď som si predtým hovoril, že seriál o Obi-Wanovi nemôžem rozhodne vynechať, tak po zhliadnutí si rozhodne hovorím, že ak by som vynechal, nič zásadné by sa nestalo. Čo pre seriál s Obi-Wanom rozhodnie nie je dobrá vizitka. Celé to pôsobí ako také seriálové Béčko, ktoré natočili bez toho, aby sa ktokoľvek snažil, pretože vedeli, že to sa to volá Obi-Wan a tak na to fanúšikovia budú čumieť tak či onak, bez ohľadu na kvalitu. Škoda. CELKOVO: 5/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

1. Séria "Obi-Wan Kennobi" je úspešne na konci a môžem povedať, čisto za seba, že s výsledkom som spokojný. Nemôžem povedať, že všetky epizódy ma brali a rozhodne je cítiť, že sa tu miestami dočkáme veľkého množstva Disney momentov (ani nie Star Wars... ale vyslovene Disney - ako napríklad dialógy medzi Leiou a jej mamou mi strašne pripomínajú úvod "Brave"). Ale kto si počká, tak sa dočká podľa mňa veľmi uspokojivých momentov. A okrem toho si myslím, že Ewan McGregor ako Obi-Wan skutočne stále funguje. Aj keď by som si prial asi viac vidieť majstra, akým reálne bol a nie ako bývalého Jediho, ktorý potrebuje nájsť stratenú sebadôveru a poraziť vlastných vnútorných démonov, ale minimálne mu dokážem v tom všetkom porozumieť. Páči sa mi ako sa buduje postupne jeho vzťah s mladou Leiou a bol by som tomu aj mnohé schopný uveriť. Uvidíme či sa seriál vráti v ďalšej sérii, ktorá by možno mohla priniesť niečo trošku silnejšie, ale svoj čas s týmto projektom neľutujem. Bavilo ma to sledovať a aj s tými zakopnutiami som celkovo spokojný. Hodnotenie: B ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Více než pozoruhodná jména skrývaly znaky napsané v Aurebesh – Corwin Shelvay, Djinn Atlis a Roganda Ismaren. Jsou to jména tří rytířů Jedi, kteří byli součástí „Star Wars Legends“. (Veskoslav)
  • Epizoda měla premiéru 2 dny od uplynutí 45. výročí premiéry prvního Star Wars filmu v roce 1977. (NiWi)
  • V seriálu vystupují inkvizitoři. Jsou to postavy, které můžeme znát ze seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014) nebo z počítačových her. (Hindy23)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama