Reklama

Reklama

Boba Fett: Zákon podsvětí

(seriál)
  • USA The Book of Boba Fett (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Boba Fett (Temuera Morrison), který už není nájemným lovcem, objevuje na Tatooinu své nové já po boku Fennec Shand (Ming-Na Wen). (Disney+)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (279)

Vyhy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série - 70 % Kdyby to šlo, dal bych tři a půl hvězdy. Na příběh Boba Fetta jsem se vážně těšil, ale toto nebyl čistokrevný seriál o něm. Jakmile se přidal Manda a malej Yoda, šlo to do kopru. Ne z důvodu, že by to nebylo kvalitní. Já si to užil, o tom žádná. Krásný fan servis a bavilo mne to více než nedávná nová filmová trilogie. Ale já chtěl Boba Fetta a příběh o něm, který určitě má hodně co nabídnout. Takto se jednalo o crossover, kde převládala jiná postava a to je škoda...A ta mládež na skůtrech mě štvala. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Suma sumárum jsem si to užil, ale objevila se tu taková obava, že ani seriály, stejně jako sequelová trilogie, nebudou mít žádný propracovaný koncept. Akorát tady to vypadá, že se bude jednat a mišmaš "cool věcí, co by lidé chtěli vidět ve Star Wars". Reálně totiž TBoBF vypadá jako náhodný spletenec nápadů, které vzešli z jednoho odpoledního brainstormingu a ještě k tomu přilepili dvě epizody Mandaloriana, jehož finále tu pro jistotu i dost degradovali. Sestavit desítku nejlepší momentů by nebylo náročné, protože jednotlivých kandidátů tu je spousta, ale jako celek to celé působí trošku meh. Na závěr si to dovolím shrnout slovy významného českého filmového publicisty, Matěje Svobody: "Je to hezký, ale k hovnu!" ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Četným žádostem fanoušků bylo tímto seriálem konečně učiněno zadost, protože už víme, co se s Bobou Fettem stalo po jeho slavném pádu do díry se Sarlaccem v Epizodě VI. Samotný seriál už od začátku zaujme svým nastaveným tempem, které je například v porovnání se seriálem “The Mandalorian” velmi rozvážné, místy občas i lehce liknavé, což ne každému padne do noty. Musíme si zde tedy “vystačit” s charismatickým Bobou a jeho pobočnicí, snažíc se udržet si svou nově nabytou moc. Celé je to pak prokládáno flashbacky, v nichž se dozvíme celou trnitou cestu této oblíbené postavy Star Wars univerza. Celý tento výjev se poté markantně promění s nástupem starých známých postav zhruba v druhé polovině série, takže to pak působí dynamičtěji a patřičně dramatičtěji. Ve finále tedy dostaneme velmi příjemný seriál, který působivě rozšiřuje portfolio Star Wars projektů a který by si fanoušek této franšízy určitě neměl nechat ujít. Skvělá práce! (Disney+) „Do you know who I am? I am Boba Fett!” ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre tých, ktorý nevideli Mandaloriana a zvažujú pozretie Boba Fetta, na rovinu píšem, že to ako Stand-Alone seriál nie je. The Book of Boba Fett nadväzuje presne tam, kde skončila po-titulková scéna Mandaloriana v druhej sérii. A počas celého seriálu sa tu vo viacerých častiach na spomínaného Manda odkazuje alebo priamo nadväzuje. Boba Fett sa predstavil už v druhej sérii Manda, no až teraz konečne dostal tento slávny a obľúbený nájomný lovec svoj priestor. Okrem hlavnej dejovej línie, kde Boba vládne s Jabbovho paláca, je tu aj druha dejová linka a tou je flashback, ktorý nám ukážu cestu od Sarlaca, takmer až k Mandovi. Seriál opäť majú na starosti Favreau a Filoni (ďalší producent a režisér do partiu je Robert Rodriguez), takže je tu hromada fan servisu, odkazov a prepojení na celú ságu, alebo na Filoniho seriáli Clone Wars a Rebels. Bavil ma celý seriál, príbeh a akcia zaujali, vizuálne je to pekne, no niektoré diely boli zbytočne naťahované, niekedy logika v akciách chýba, niektoré postavy zbytočné (detský motorkový klub, ktorý vyzerá skôr ako zo Cyberpunku ako zo Star Warsu) a kludne by som si to dal v rýchlejšom dvoj a pol hodinovom nabitom filme. Tak či tak spokojnosť vidieť staré známe tváre. 75% - 4* ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový pád kvality od stejných tvůrců, kteří nám nabídli obě série Mandaloriana ( Favreau a Filoni ) jsem vážně nečekal. Boba Fett vlastně ani není moc tím Boba Fettem. V druhé sérii Manda se Boba dle mého fakt povedl. Tady ale spíše kecá než koná a když už se objeví nějaká ta akce není to zrovna dobrý. V prvních 4 dílech sledujeme většinou spíše flashbacky, kdy se Boba dostává ze Sarlacca, jak se učí žít s Tuskenama a je to vlastně celý nudný a nezajímavý. Ano druhá epizoda byla výrazně lepší, hlavně díky akci na tom vlaku, ale potom je tady ta 3 epizoda, která nám nabídla tu nejpomalejší honičku z předaleké galaxie. A také ten celý gang z Tatooine, kteří jezdí na těch trapně vypadajících věcech a celkově jejich vzhled vůbec nesedí na planetu Tatooine a mám trochu pocit, že nesedí i do světa Star Wars. Ani jeden člen toho gangu není zapamatovatelný, u žádného si nedokážeme zapamatovat jeho jméno, protože ne všichni jsou nám představeni a nejsou dobře prokresleni. Nejsmutnější na tom je, že režisér Robert Rodriguez, který natočil v druhé sérii Manda tu parádní akci s Bobem, tady jsou jeho epizody nejslabší. Jsou mnohdy amatérsky natočený a akce má většinou ne moc kvalitní střih. Samotné finále se Rodriguezovi taktéž nepovedlo. Abych ale jenom nekritizoval, tak návrat známých postav jsou parádní, CGI opět na vysoké úrovni ( líbí se mi kombinace praktických a vizuálních efektů ). Hudba od Ludwiga Göranssona je skvělá. Ten odvádí fakt sakra dobrou práci. Kombinace nové hudby pro Boba Fetta a starého dobrého Mandaloriana se povedla. Seriál boduje v místech, kde se nevyskytuje Boba Fett. Což jsou epizody 5 a 6. Především 6 epizoda je vedle finále druhé série Mandaloriana nejlepší Star Wars od Pomsty Sithů. Pokud bych to měl nějak shrnout, tak seriál Boba Fett selhává u samotné postavy podle které je seriál pojmenován. Děj je nezajímavý, flashbacky by vystačily na pouhé dvě epizody a dál bych to neždímal. Akci bych udělal přehlednější a daleko intenzivnější. Boba Fett by měl raději méně mluvit a nosit častěji helmu. Potom by to byla mnohem lepší podívaná. Takhle je to fajn záležitost ze světa Star Wars, která je ale mnohem slabší oproti předešlým dvěma řadám Mandaloriana. Tak snad se 3 série Mandaloriana povede a já jsem zvědav, kam bude příběh dál směřovat. P.S. Zapomněl jsem zmínit ještě věc co se mi fakt líbí. Ačkoliv není Boba Fett tak kvalitní, jak bychom doufali, tak se musí tvůrcům nechat, že to mají hezky propojený a zatím utvářejí ucelený příběh, který je mnohem lepší než sequelová trilogie. 6,5/10 ()

Galerie (82)

Zajímavosti (51)

  • Boba (Temuera Morrison) řekne své mladé motorkářské partě, aby sebrala svůj „Gak“, což bylo slovo, kterým členové štábu, kteří pracovali na původní trilogii Hvězdných válek, označovali náhodné kousky technologie. (LUKICKK)
  • Obraz, který zničí jeden ze speedrů během honičky, je tzv. koncept art od dvorního tvůrce světa Star Wars Ralpha McQuarrie. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama