Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

El Camino přímo navazuje na seriál Perníkový táta. Jesse Pinkman (Aaron Paul) je na útěku před policií. Jeho plán je utéct ze země a začít nový život. Na to potřebuje spoustu peněz, které nemá. Díky vzpomínkám na staré známé tváře si uvědomí, kde bude moci nějaké peníze najít. Jenomže to nebude tak snadné, jak se zdá. (HonzysKISS)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (333)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Důstojná tečka za světem Breaking Bad. Samo o sobě bych snímku udělil silné 4 hvězdičky, ale jako fanoušek seriálu půjdu výš, protože Gilligan na mě po celou dobu spiklenecky pomrkává a vkusně mi servíruje, ať už za pomoci flashbacků nebo návratů ikonických postav Breaking Bad, vzpomínky na ty úžasné chvíle strávené během 5 řad seriálu. Je spoustu podobných pokusů, které vyznívají zbytečně anebo jako nastavovaná kaše - viz dvojka Trainspottingu. Celkový dojem: 90 %. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Jde o volné pokračování kultovního Breaking Bad, jednoho z nejúspěšnějších amerických seriálů dekády. Netflix tak znovu představil skvělého Aarona Paula v roli Jesseho Pinkmana, který se snaží vypořádat se svou minulostí. Aby ale vše dávalo smysl, je potřeba se vrátit na úplný začátek. V roce 2008, skvělý režisér Vince Gillian, uvádí seriál, z něhož se stal naprostý kult; drama balancující na hranici černé komedie a kriminálního thrilleru. V městečku Albuquerque se setkávají učitel chemie Walter White a mladý dealer metamfetaminu Jesse Pinkman a vše se od této chvíle rozjíždí v jízdě zvané Breaking Bad. Seriál pak také doplnil prequel Better Call Saul o právníkovi a podvodníkovi jménem Jimmy McGill ještě předtím, než se z něj stal Saul Goodman, který do velké míry ovlivnil hlavní dějovou linku právě BrBa. Ale co tedy přináší El Camino? Epilog za příběhem Jesseho Pinkmana. Ano, Jessie je opravdu zpátky a znovu se setká se svými starými kamarády Skinny Petem a Badgerem. Jizvy po celém těle i trýznivý výraz v očích předznamenává, že jde o další výrazný posun v osudu postavy, která se v průběhu seriálu postupně vyvíjela k nepoznání. Tento film a jeho rozuzlující příběh byl vymyšlen s naprostou bravurností. Tento poslední 'díl' skládačky Breaking Bad se může pyšně zařadit do této výborné série. Je to natočené s grácií, Aaron Paul znovu dokazuje, že je pán herec a kamera potěší. Kéž by více tvůrců mělo stejný cit pro svou tvorbu jako Vince Gilligan. - "I was thinking about that thing you said about the universe. Going where the universe takes you? Right on. It’s a cool philosophy. I was being metaphorical, it’s a terrible philosophy. I’ve gone where the universe takes me my whole life. It’s better to make those decisions for yourself." ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru poměrně zbytečný apendix ke kultovnímu seriálu. Pokračuje se přesně v momentu, kde seriálový předchůdce končí, a tak se nám zde objevují některé postavy, které se dožily až sem. Nutno říct, že pro mě ty méně oblíbené, a tak mi zde citelně chybí moji oblíbenci. Řemeslně je všechno v pořádku, ale El Camino pokračuje v pomalém seriálovém vyprávění, takže to vypadá jako další epizoda seriálu, ale vlastně se nic moc nestane. V seriálovém podání by následovala další epizoda a pak někdy finální katarze, tady tomu tak úplně není. Vidím v El Caminu must see pro seriálové fandy, ale jinak spíše snahu Netflixu parazitovat na své úspěšné značce. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Rozlučka s nejen s Jessem Pinkmanem, ale s celým seriálem. Objeví se tu hodně postav, což je fajn, ale Vince to neutáhl na tak dlouhou stopáž. Příběh je na jednu epizodu, což je tak těch 50 minut a proto je tu hodně nudy. Je to veliká škoda, protože to mělo potenciál. Herci hrají skvěle, režie je zvládnutá, ale ten scénář tentokrát trochu zanedbaný. Nicméně zhlédnutí nelituji. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rozlúčka, na ktorú som sa úprimne tešil, a môžem potvrdiť jediné. Všetkým fanúšikom Breaking Bad sa tento film bude určite páčiť a viac k tomu netreba. Dve hodiny kvalitného filmu vám zbehnú ako voda. Určite rýchlejšie, ako prečítanie komentára užívateľa Heisenberg_. V utkvelej predstave, že je na svojom osobnom blogu tu popísal všetko od Karla Gotta až po svoje patetické emotívne výlevy, ale kým sa dostanete k pointe, či sa vám oplatí film vidieť alebo nie, tak už zo zúfalstva prestanete čítať. Takže pre ušetrenie času vám to skrátim. Podľa neho film nie je "ledabylý výprd do větru". Bohužiaľ, jeho komentár takým bol. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • Natáčalo sa v amerických štátoch Nové Mexiko a Wyoming. (MikaelSVK)
  • Film byl natočen kamerou Arri Alexa 65 v poměru 2.39:1, známý též jako anamorfní širokoúhlý formát. Je to nejširší běžně využívaný formát v kinematografii. (dan4815)
  • V úvodu filmu je na některých záběrech vidět restaurace Twisters. Právě tato restaurace byla v původním seriálu použita jako restaurace Los Pollos Hermanos. (Punisher)

Související novinky

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama