Reklama

Reklama

Princezna Nevěsta

  • USA The Princess Bride (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinové bez bázně a hany, chrabří piráti, všemocní kouzelníci, démoničtí zlouni a princezna čekající na záchranu – prostě pohádka, jak má být, jen tentokrát trochu lépe a s nadhledem... Žila, byla překrásná dívka jménem Pomněnka, která vyrůstala na statku. Tam také pracoval mladý čeledín Westley a jak už to tak bývá, postupně oba zjistili, že je k sobě něco pojí. Přísahali si věčnou lásku, ale aby mohli být svoji, odešel Westley do světa vydělat si peníze. Jenže loď, na které se plavil, přepadl Strašný pirát Roberts, jenž jak známo nebere zajatce. Truchlící Pomněnka padla do oka rozmarnému princi Humperdinckovi a ten oznámil, že si ji vezme za ženu. Ale než dojde ke svatbě, odehraje se sousta věcí, počínaje únosem princezny a konče znovuzrozením Westleyho. A to nemluvě o nezměrných dobrodružstvích, která naši hrdinové cestou za láskou a svobodou budou muset podstoupit, a setkáních s roztodivnými postavami jako jsou veršující obr Fezik, strůjce zázraků Divotvorný Max a především mistrovský šermíř Inigo Montoya. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (426)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že po prvý krát som bol v nesprávnom rozpoložení a množstvo fórikov a narážok na žánrové rozprávkové klišé mi uniklo. Tak som si Princeznú pozrel po rokoch znovu a páčila sa mi zhruba rovnako. Tento nepochybne milý, príjemný filmík je ale stále iba solídny priemer, čo sa týka žánru paródií a taký Shrek sa do podobnej tématiky striafal a striafa podstatne trefnejšie. Najviac poteší účasť Petera Falka. Možno by pomohlo pôvodné znenie, ale asi to už nechám tak raz a navždy. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Klasika, kráse knihy se to blížit ani nemůže (byl už popsán nějaký případ, kdy se tak stalo?), ale i tak se mi filmová Princezna Nevěsta líbila. Mladá Robin Wright, jako vnouček s dědou potěšili Peter Falk a Fred Savage a i ostatní obsazení bylo fajn. Trochu nízkonákladovka, ale my Češi jsme ostatně z televizních pohádek zvyklí... 80% ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Nádherné pohádky se netočí jen u nás ! V Americe sice nemají takovou tradici, ale Robin Wright Penn je jako princezna skoro tak dobrá jako Libuška Šafránková :-) Určitě ji tento výkon postčil mezi Hollywoodské hvězdy. ... A nedejte se poplést, atmosféra téhle pohádky je fakt skvělá a ne "temná a nepěkná" :) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmografiu 80s (teda milujem ju!!!), ale fantasy z tohto obdobia veľmi nemusím. Jasné, najdu sa skvelé kúsky, dokonca aj geniálne a kultové, ale vo všeobecnosti u mňa tento žáner padá preto, lebo sa tvorcovia snažili vsadiť na svoju mytológiu a tá nefungovala. Tento film sa však tomu trochu vyhol. Veľmi sa nešprtá v mytológii a až na pár mýtických bytostí tu toho moc nie je. Osviežuje to aj spôsob podania filmu - ako čítanú rozprávku. Taktiež tu pôsobí príjemne aj (občas) skvelý humor a hlavne geniálny hlavný hrdina! Radšej mám technologickejšie a mestskejšie 80s (veď je to synth éra!), ale na toto sa dá veľmi dobré pozerať. Veľmi dobré 60%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Film působí i přes slušné gagy a celkovou atmosféru utahaně a sic sám sebe rozkošně shazuje, tak nemá takovou údernost, aby si zasloužil divákovu pozornost celých 98 minut. Celé je to příjemně laciné (potěší humorně přerostlí hlodavci), herecky vděčné, komediálně nadsazené, zahalené do předčítání děduly „Columba“ svému vnukovi „Kevinovi“.. ale podruhé to vidět nechci!! ()

Galerie (71)

Zajímavosti (31)

  • Film se měl původně točit již 70. letech a Fezzika měl hrát Arnold Schwarzenegger. Když došlo k natáčení o 12 let později, byl Arnold již takovou hvězdou, že si jej studio nemohlo dovolit zaplatit. (Kulmon)
  • Je celkem úsměvné, že Fezzik (André René Roussimoff) v pohádce léčí Iniga (Mandy Patinkin) z opilosti, při pomyšlení, že André René Roussimoff byl světovým rekordmanem v pití alkoholu, během 6 hodin dokázal vypít 119 lahví piva o obsahu 12 uncí, což činí přibližně přes 42 litrů. (Nick321)
  • Westley (Cary Elwes) prozradí, že léta získával imunitu vůči jedu zvanému iokaine. Z historie se ví, že stejnou metodu měl praktikovat vládce Mithridatés VI. Pontský, který se obával otrav, a tak příjmal malé množství jedu v rostoucích dávkách. (Nick321)

Reklama

Reklama