Reklama

Reklama

Zkurvená noc

  • USA 11:14 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V malém městě Middelton jede mladý muž ve svém autě, značně posilněn alkoholem. Rána, prasklé přední sklo, mrtvola. Ve strachu zabalí mrtvolu a schová ji do kufru auta. Přijíždí mladá žena s úmyslem pomoci a zavolá svého dobrého přítele, velitele policie. Jelena tu někdo srazí každou chvilku. Policista přijíždí a požaduje otevření kufru auta. Jak sám pozná, jelen to určitě nebude. Mladík, pronásledovaný policistou, se dává na útěk a mezitím z policejního auta vybíhají další dva zadržení jedinci. Následuje spletenec situací, které divákovi dovolí pochopit celý děj až v případě, kdy uvidí všechny události z různých úhlů. (MiD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Brutální thriller o sledu událostí jednoho večera, které několika lidem změní životy. Tyhle snímky vyprávějící několik příběhů najednou a směřující ke konci, ve kterém se vše vzájemně proplétá, mám čím dál tím radši. Obsazení je poměrně slušné, hlavně Hilary Swank a Patrick Swayze, který dostal ze všech nejvíce prostoru. Bohužel nevýhodou snímku je, že vše jsme již viděli v mnoha jiným a lepších provedeních (např. 21 gramů, Crash), ale i tak se jedná o slušnou podívanou s příjemnou 80 minutovou stopáží...... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Od filmu s takovým názvem jsem nečekala zázraky... Ne, že by ten název neseděl, ale originální "11:14" by mě navnadilo lépe. Už za úvodní silniční titulky jsem byla odhodlána dát nějaká procenta, ovšem následující děj mě vcucnul a dal tušit, že se nezastavím na jediné hvězdičce. Na amerických silnicích je veselo, smradi se tam opíjejí, jedni roupama nevědí co dělat, jiní shánějí peníze, do toho se motají zmatení rodiče a tak má místní policajt napilno, až mu nestačí pouta ani místo ve služebním vozidle. Morbidní mozaika tragických událostí se postupně skládá dohromady a tak jsem byla poněkud nemile překvapená závěrem, který nastal příliš brzy a vlastně nechal osudy zúčastněných otevřené. Nijak by mi nevadilo, kdyby "Zkurvená noc" pokračovala dalších 15 minut a přinejmenším naznačila, kam doběhli Hillary Swank a Shawn Hatosy, případně jak si nakonec se situací poradili ti tři (vlastně čtyři:-)) kokoti v dodávce - podařilo se přišít, byli dopadeni? Nedotaženost tedy zamrzí, na druhou stranu jsem se dobře bavila, černý humor fungoval, v nejmenším mě nezmáhal spánek, tak nezbývá, než pochválit herce (pro jednou dobrý dabing) i režiséra a dát palec nahoru. 77% Dodatek pro Richieho666 (a SPOILER!): Jestli ono to nebude tím, že (jak bylo patrné z rozmlženého záběru na silnici) řidič pád těla neviděl a předpokládal, že zabil chodce sám;-). U nás v Absurdistánu žádný důvod k panice, ale v USA by se s ním za zabití v opilosti nemazlili ;-). ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Taký malý nezávislý, poriadne drsný filmík s kultovým potenciálom, aké máme všetci čas od času radi. Utrhnutý penis predsa len tak niekde neuvidíte. No a v takýchto projektoch radi účinkujú aj väčšie a veľké hviezdy, takže si prídu na svoje úplne všetci. Len škoda, že sa to tak nejak rýchlejšie vyparí z hlavy, ako by divák čakal. Dávajú ho dokolečka na Filme+, ak by ste ho chceli v najbližšej dobe vidieť. VIDENÉ ZNOVA: tak len doplním, že občas nie je vôbec od veci si po po desiatich rokoch zopakovať nejaký ten nezávislý zážitok a trochu poopraviť názor a to, že ma tento brutálny čiernohumorný jednohubkový fórik bavil viac, ako ľubovoľný postmodernistický dvaapolhodinový ukecaný preceňovaný balast psychopata z videopožičovne, ktorým sa inak Marcks zjavne inšpiroval. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Pět lidí, kolem kterých se ve stejný čas stane hned několik vražd a světe div se, byť je nápad takhle od slyšení nesmyslný, zfilmován je velmi precizně a styl vyprávění pokaždé z jiného pohledu až do konečného obrazu celé události dává dohromady zajímavý a hodně netradiční film, který nestíhá nudit. Děj je zábavný, neotravné postavy i humor se taky nedá filmu zapřít a ikdyž se ptám, jaký že měl film vlastně smysl, tak pokud zavřu oko a nebudu nad tím hlouběji spekulovat, vlastně jsem se dobře bavil. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Greg Marcks mal v čase nakrúcania tejto snímky 26 rokov a takmer žiadne režisérske skúsenosti.Filmy natočené formou mozaiky nie sú ničím novým,v jeho podaní však ide o mimoriadne pozerateľný,svižný kúsok,ktorý si nevyžaduje príliš mnoho rozmýšľania a ktorý pobaví ľahkou absurditou a vkusne naordinovaným čiernym humorom.Film je navyše celkom slušne obsadený a zahraný,takže mu v podstate niet čo vytknúť.Azda len to,že mohol byť ešte o čosi lepší...80%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • V roku 2019 bol herec Henry Thomas skutočne zatknutý za jazdu pod vplyvom alkoholu, tak isto ako postava Jack, ktorú stvárnil vo filme. (ShortyIC)
  • Postava Buzzy byla podle původního scénáře muž. Když si ho Hilary Swank přečetla, byla touto rolí nadšená. Přemluvila Grega Marckse, aby scénář přepsal, aby ji mohla hrát. (don corleone)

Reklama

Reklama