Reklama

Reklama

My z Kačerova

(seriál)
  • Česko Kačeří příběhy (více)
USA, (1987–1990), 36 h 40 min (Minutáž: 22 min)

Hudba:

Ron Jones

Hrají:

Alan Young, Russi Taylor, Chuck McCann, Terence McGovern, Frank Welker, Hal Smith, Hamilton Camp, June Foray, Peter Cullen, Tress MacNeille, Kathleen Freeman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(100)

Strýček Skrblík a jeho tři synovci, Dulík, Bubík a Kulík. Kdo by neznal tyto kačery z Kačerova? Když Skrblík, lakomý milionář sídlící v honosné vile, zrovna nestřeží své peníze před zákeřnými Rafany, vydává se na výpravy za dalším bohatstvím. A jeho malí synovci mu v tom pomáhají po boku Rampy McKváka. Proti nim ale stojí dva silní protivníci, Magika von Čáry a kačer Hamoun. Jejich výpravy ale vždy dopadnou dobře a doma na ně už čeká paní Čvachtová a samozřejmě čas od času hostující kačer Donald. (Zoiberg)

(více)

Recenze (609)

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Za své dětství jsem měl dva seriály, které mě vždycky, k nelibosti rodičů (televize byla v místosti, kde spali), spolehlivě přinutily vstávat každé ráno v sedm a sledovat je - Pokémoni a Kačer Donald. Dneska nechápu, člověk horko těžko vstává v deset. Každopádně to nic nemění na tom, že Kačeři jsou legendární a nadčasový seriál, který má i v dnešní době stále co říct. Důkazem budiž fakt, že jsem si několik postav nedávno vypůjčil při vysokoškolské zkoušce z politologie… a uspěl jsem. Jde o to, že i když se to možná nezdá (aspoň dle mých rodičů, pro které to vždycky byl jen ten "ztřeštěný americký seriál" a časopis, který mi pravidelně kupovali), Kačeři jsou vlastně takovou skvělou metaforou na lidskou společnost. Postav není moc, ale charakterově pokryjí většinu lidí. Stejně tak se jejich příběhy a patálie dotýkají téměř veškerých oblastí lidské činnosti. A nenápadně kritizují a více či méně moralizují (pro malé děti ideální, zvlášť v dnešní době). S přibývajícím věkem si tohle uvědomuju více a více. Dneska jsem si jen tak zběžně z nostalgie projel několik náhodných dílů a zjistil jsem, že pro mě celý seriál nabývá nového rozměru už jen díky mé životní lásce - angličtině. Opravdu doporučuji všem, kteří se o angličtinu zajímají. Originální americké znění vás úplně pohltí… a rozdrtí. Myslím, že už jsem toho viděl dost, ale snad krom Simpsnů je tohle ta nejbrutálnější angličtina, kterou jsem kdy v seriálovém světě slyšel. A jak já miluju americkou angličtinu! Miluju každou sekundu Duck Tales, opravdu, každou každičkou scénu i postavu. Kačera Donalda (Donald Duck), jeho bratrance housera Gustu (Gladstone Gander), Strýčka Skrblíka (Uncle Scrooge), Kulíka, Dulíka, Bulíka (Huey, Dewey, and Louie), Magiku Von Čáry (Magica De Spell), Šikulu (Gyro Gearloose), Rafany (Beagle Boys) atd., znám je všechny. A i když uznávám, že je to dějově velmi prosté a možná i proto už to tolik nežeru jako když mi bylo 10, nemůžu si pomoct a s radostí dávám pět hvězdiček. Kačeři si to prostě zaslouží. Když vidím, na čem vyrůstají dnešní děti dnes (samí roboti, Beyblady apod.), je mi z toho smutno. To my jsme měli jinačí dětství... :)) ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější disneyovka. Letec Rampa, Hamoun, Ňouma a samozřejmě strýček skrblík, který by si pro korunu nechal vrtat koleno jsou kouzelní. Pamatuju si jak jsem v dětství každou sobotu a neděli pouštěl v 7:30 h TV a koukal na jejich další dobrodružství. Dále musím pochválit skvělé Rafany a samozřejmě taky Magiku von Čáry, která touží po Skrblíkově prvním desetníku. ()

Reklama

type_B odpad!

všechny recenze uživatele

Implementace kapitalistických symbolů do mladých myslí diváků TV. V ČR rozhodně aktuální v 90. letech po revoluci, kdy jsem seriál viděl i já. Vysoké hodnocení svědčí o naprosté neprozřetelnosti, které jsem zpočátku taky propadl. I když se seriál snaží maskovat neustálou honbu za poklady (penězi - kapitálem) rodinnými hodnotami, faktem zůstává, že pro strýčka Skrblíka jsou stejně nejdůležitější. Copak někdy zůstal opravdu chudý? ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Snad není nikdo, kdo by tohle neznal. Klasika mezi kreslenými seriály. Dnes si rád pospím, ale kdysi, když Kačeři běželi v tv, tak jsem shchválně brzo vstával aby mi neušel ani jeden díl. Všechny postavy zkultovněly a měly dostatek prostoru. Různorodost příběhu a klasická koupel Skrblíka v penězích... Je v tom kus mého dětství. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jen málo mých lásek z dětství obstojí i při retrospektivě po dvaceti letech. Výjimkou je sousedovic Eliška, a pak ještě zvířecí farma v Kačerově. Jedinečný dabing plný hlášek, primitivně zábavné příběhy a animace, která je sice starší než já, ale hravě strčí do kapsy polovičku mazanic pro dnešní děcka. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (27)

  • Skrblík (v originále Scrooge) je pojmenován podle lakomého Ebenezera Scrooge (česky Vydřigroš), hlavní postavy povídky „Vánoční koleda“ (1843) anglického spisovatele Charlese Dickense. (Hans.)
  • Autorom Kačerova a strýka Držgroša (Skrblíka) je komiksový tvorca Carl Barks. Mesto Káčerovo sa prvýkrát objavilo v komikse "Walt Disney's Comics and Stories #49" z roku 1944. Držgroš sa prvýkrát objavil v komikse "Christmas on Bear Mountain" z roku 1947. (donnie22)

Související novinky

Příběhy z Kačerova se vrací

Příběhy z Kačerova se vrací

17.12.2016

Televizní kanál Disney XD se rozhodl oživit kreslenou legendu. Příští rok se na obrazovky vrátí Příběhy z Kačerova, které se mezi lety 1987 a 1990 dočkaly přesně 100 epizod. Nová verze bude mít… (více)

Reklama

Reklama