Reklama

Reklama

K2

  • Velká Británie K2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Druhá nejvyšší hora světa si začala vybírat krutou daň. Co čeká odvážné horolezce na jejím vrcholu? Jeho hrdiny jsou dva kamarádi, lehkomyslný advokát Taylor Books a univerzitní profesor Harold Jamison, kteří jsou oba vášnivými horolezci a právě se spolu připravují k pokusu překonat rychlostní rekord ve výstupu na horu McKinley. Když se jim však naskytne příležitost připojit se k výpravě, která se chystá zdolat K2 (Čhogori - 8611 metrů), druhou nejvyšší horu světa a jednu z nejnebezpečnějších, změní své plány. Nebezpečná hora si velmi brzy začne mezi účastníky výpravy vybírat krutou daň. Přesto se její účastníci nevzdávají a s nasazením života se pokoušejí horu pokořit. Horolezecká expedice je atraktivní podívanou plnou napětí sama o sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

berusche 

všechny recenze uživatele

Uznávám. Reálně nesmysl. Filmově naprosto hrozné. Kamera se mi vlastně ani nelíbila. Herci jsou tací, jací jsou. Zápletka je zřejmá. Dva chlápci, zpočátku pochybujete i tom, jestli kamarádi, se vydají na K2, a to samozřejmě úplnou náhodou. No a výsledek: přátelské drama a světe div se, přátelství zvítězí. Jsme v roce ´91, takže co do efektů tady moc čekat nemůžeme. Ale co do děje, já jsem to viděla, když mi bylo (hmm, no asi v roce 1995), a mně se to tenkrát líbilo. A líbí se mi to pořád, poněvadž je to jeden z těch lépe natočených horolezeckých filmů. A pokud se rozhodnete, že chcete vylézt na 7 vrcholů světa, mohli byste se tu něco málo dozvědět, možná :) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Filmy s horolezeckou tematikou prilis nemusim, ale tento mi sadol. Pacilo sami, ze je to pojate realisticky, takze sa nedockame ziadnych prehnane sialenych scen ako v sracke Vertical Limit. Druha vec, ktora sa mi pacila je to, ze sa to odohrava v realnych lokaciach a nie v studiu s digitalnym pozadim ako je dnes zvykom. A ze sa to tocilo na nejakej inej hore a nie na K2 mi nevadi. Aj tak rozdiel nepoznam. Dalej mi vôbec nevadilo, ze pribeh je jednoduchy, pretoze funguje bezchybne. Hlavné postavy si ma hned ziskali. Plusom je, ze sa väcsina postav sprava zmysluplne a ked sa obcas najde nejake frajerske hovado, tak sa mu to brutalne vymsti. Zmienit este musim nadhernu Zimmerovu hudbu. Vysledkom je bezchybny chlapsky film ake sa dnes uz prilis netocia. 8/10. ()

Reklama

Platom 

všechny recenze uživatele

Škoda... Mohl bych metaforicky přirovnat film k houbě, která je nasáklá vodou. Dalo by se z ní vyždímat tolik! Ale po zhlédnutí zůstává houba stále nacucaná.. Neumím vyjádřit, co přesně mi na K2 nesedělo, ale určitě měl tento film na to, aby se z něj stala velkolepá podívaná, ale celé to působilo hrozně obyčejně, fádně, místy až nudně. Jak už jsem psal... Škoda! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda zimu, nejsem ani fanda do zimních sportů a při sledování tohoto filmu jsem si z tolika sněhu a ledu musela dojít pro deku, ale mně se to přesto líbilo. To, jak se charaktery dvou přátel v extrémních podmínkách a v kolektivu dalších horolezců probarvily, to bylo moc pěkné. Škoda, že závěrečných 20minut i na mne jakožto na laika působilo dost nevěrohodně. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mně se líbilo, jak si kluci vždycky v poledne řekli "jdeme na vrchol, do večera jsme zpátky" a vyrazili. Taková morálka by kdekomu stěží stačila na Milešovku a oni zmáknou Ká dvojku s cepínem v nose. Snad už tenhle film viděl Jaroš, aby věděl, jak taky může vypadat horolezectví. Jediný, kdo tady aspoň trochu připomínal horolezce (tzn. byl zadýchaný a kašlal) hned dostal edém, zbytek si tam poskakoval jak telata po jarní pastvě. No ale co, už se za mě trefně rozčílila Faidra, já to i přes tu lavinu hovadin beru jako motivaci do dalšího dobrodrůža. Snad nikde nepotkám Franca Roddama, protože bych ho na tuty musel zachraňovat. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (18)

  • Keď je tím vo výške približne 20 000 stôp a sťažuje sa na nedostatok kyslíka, jedna z postáv hovorí: "Vitaj v zóne smrti." V skutočnosti sa termín "zóna smrti" vzťahuje na nadmorskú výšku, pri ktorej nie je dostatočné množstvo kyslíka na udržanie života, a tento termín sa vzťahuje na výšku nad 8 000 metrov alebo približne 26 000 stôp. (Pat.Ko)
  • Hans Zimmer není uveden v titulcích jako autor hudby k filmu, protože jeho hudba je použita pouze v evropské verzi. Místo nej v titulcích figuruje Chaz Jankel, který složil hudbu pro americkou verzi. (radik92)
  • Sousední vrcholky hory K2 byly v 19. století pojmenovány podobně (K1 až K5), ale pouze u druhé nejvyšší hory světa se název udržel. "K" je zkratkou pro Karakoram. (cheyene)

Reklama

Reklama