Reklama

Reklama

K2

  • Velká Británie K2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Druhá nejvyšší hora světa si začala vybírat krutou daň. Co čeká odvážné horolezce na jejím vrcholu? Jeho hrdiny jsou dva kamarádi, lehkomyslný advokát Taylor Books a univerzitní profesor Harold Jamison, kteří jsou oba vášnivými horolezci a právě se spolu připravují k pokusu překonat rychlostní rekord ve výstupu na horu McKinley. Když se jim však naskytne příležitost připojit se k výpravě, která se chystá zdolat K2 (Čhogori - 8611 metrů), druhou nejvyšší horu světa a jednu z nejnebezpečnějších, změní své plány. Nebezpečná hora si velmi brzy začne mezi účastníky výpravy vybírat krutou daň. Přesto se její účastníci nevzdávají a s nasazením života se pokoušejí horu pokořit. Horolezecká expedice je atraktivní podívanou plnou napětí sama o sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

POMO 

všechny recenze uživatele

Frajerský výlez na barák, dych tajace bivakovanie pod previsom, krásy pohoria Karakoram a bombastická hudba Hansa Zimmera. Príbeh je klišé a fyzikálna kredibilita mizerná, ale napriek tomu zostane K2 spolu s Cliffhangerom tým najlepším z horských dobrodružstiev deväťdesiatych rokov. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

"Jo, co se týká horolezení ve vztahu k hercům, tak jen sekvence, kdy jsou zabírány jejich tváře jsou s herci. Jinak jsou to všechno profesionální horolezci" - napsal uživatel monolog, který viděl kanadskou nesestříhanou verzi. Já jsem zas viděla pracovní záběr, kde přinutili Majkla Biehna přelézat jakési třímetrové skalisko a viditelně bylo poznat, jak se můj akční hrdina klepe strachem. Já bych se taky klepala, nikdy bych se do takových končin nevydala, a proto mě tyhle filmy nechávají celkem chladnou. V daném žánru ale K2 považuju za velmi zdařilý film. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ještě před akčním Cliffhangerem, který slouží především k předvádění muskulatury titulního hrdiny, a roztomile dementním (ovšem navýsost zábavným) Vertikálním Limitem, vzniklo toto vysokohorské drama o souboji člověka s přírodou, přátelství, zakalení charakteru a o tom, že mnohdy je těžší z hory slézt než se vyškrábat na vrchol. Mimochodem, lidé orientující se v horolezeckém sportu jsou ochotni K 2 s přimhouřením očí jakžtakž vzít na milost jako film, který má tu a tam cosi společného s realitou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Považuji za jistou nespravedlnost, že i když jsem bez použití umělého kyslíku sedmkrát zdolal Milešovku, tak si mne žádná z expedic do Himalají nevybrala do vrcholového dužstva. Z tohoto důvodu nejsem schopen posoudit reálnost pohybu herců po osmitisícovce, ale rozhodně jsem rád, že jsem si mohl s Taylorem a Haroldem vyběhnout na tu Kádvojku. Bylo to napínavé, chlapácké a vzbudilo to ve mně falešný dojem, že když může právník s učitelem, tak proč by to neměl zvládnout netrénovaný povaleč mého typu. Jdu si koupit mačky. ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Jak bych to řekla...na mě příliš znatelný vliv USA - příliš mnoho emotivních "keců", příliš mnoho podbarvovací hudby. Nechápu, jaktože nebyli navázaní, když mu to uklouzlo...nelogické. "Touching the Void" nesrovnatelně lepší. Ale hory krásné, jak jinak a konec dojemný (až k slzám, musím se přiznat). Ale... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (18)

  • Tvůrci měli na natáčení 56 dní, přičemž jeden den ztratili kvůli nepřízni počasí, které znemožnilo let štábu k Mount Waddingtonu. (cheyene)
  • Keď je tím vo výške približne 20 000 stôp a sťažuje sa na nedostatok kyslíka, jedna z postáv hovorí: "Vitaj v zóne smrti." V skutočnosti sa termín "zóna smrti" vzťahuje na nadmorskú výšku, pri ktorej nie je dostatočné množstvo kyslíka na udržanie života, a tento termín sa vzťahuje na výšku nad 8 000 metrov alebo približne 26 000 stôp. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama