Reklama

Reklama

K2

  • Velká Británie K2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Druhá nejvyšší hora světa si začala vybírat krutou daň. Co čeká odvážné horolezce na jejím vrcholu? Jeho hrdiny jsou dva kamarádi, lehkomyslný advokát Taylor Books a univerzitní profesor Harold Jamison, kteří jsou oba vášnivými horolezci a právě se spolu připravují k pokusu překonat rychlostní rekord ve výstupu na horu McKinley. Když se jim však naskytne příležitost připojit se k výpravě, která se chystá zdolat K2 (Čhogori - 8611 metrů), druhou nejvyšší horu světa a jednu z nejnebezpečnějších, změní své plány. Nebezpečná hora si velmi brzy začne mezi účastníky výpravy vybírat krutou daň. Přesto se její účastníci nevzdávají a s nasazením života se pokoušejí horu pokořit. Horolezecká expedice je atraktivní podívanou plnou napětí sama o sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Standartně natočený i zahraný thriller z prostředí velehor. Nejzajímavější na celém filmu je jen prostředí, v němž se převážná část děje odehrává, ale některé napínavé scény dokážou diváka skutečně "našponovat". Buď tak, že má skutečně napjaté nervy, nebo tak, že si říká "To snad nemyslíte vážně..." Některé záběry jsou totiž trošičku přitažené za vlasy... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ač jsou Taylor (Michael Biehn) a Harold (Matt Craven) úplně rozdílní, jedno je přece spojuje - a to láska k horolezectví a horám celkově. Když se jim dostane příležitost připojit se k výpravě na druhou nejvyšší (a zároveň nejnebezpečnější) horu světa, K2 - neváhají ani vteřinu. Jenže hory (a počasí) je nevyzpytatelné, a výprava tak neustále musí překonávat nebezpečné překážky - ale i přesto stanou Taylor s Haroldem až na vrcholu. Ale dostat se nahoru není to nejtěžší ... K horám (zvlášť těm vysokým) cítím velký respekt, a smekám přede všemi, kteří se dokážou přírodě postavit (i když v poslední době, za pomoci techniky už to asi není tak složité, jako to bývalo dříve). Mne by tam nikdo nedostal ani párem volů :) K2 je jedním z mála filmů, které se touto tematikou zabývají, a směle se řadí k onomu obvyklému "jsem rád, že jsem to viděl ale znovu už nemusím". Film mi přijde zbytečně zdlouhavý, a když už se začne něco dít, tak šup šup a je konec (ten konec je už hodně přitažený za vlasy - proč tam vlastně lezou, když si tam můžou dolétnou vrtulníkem?). Za co dávám ale kladné body je soundtrack Hanse Zimmera - který se skládá ze dvou songů, vtipně nazvaných The Ascent a The Descent... ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ještě před akčním Cliffhangerem, který slouží především k předvádění muskulatury titulního hrdiny, a roztomile dementním (ovšem navýsost zábavným) Vertikálním Limitem, vzniklo toto vysokohorské drama o souboji člověka s přírodou, přátelství, zakalení charakteru a o tom, že mnohdy je těžší z hory slézt než se vyškrábat na vrchol. Mimochodem, lidé orientující se v horolezeckém sportu jsou ochotni K 2 s přimhouřením očí jakžtakž vzít na milost jako film, který má tu a tam cosi společného s realitou. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Ještě že u nás začali topit, z toho filmu mi v deštivém počasí byla trochu zima. Pamatuju si, že se mi jako malé udělalo špatně při pohledu na omrzlého fousáče se zlomenou nohou. Dnes už mi to tak nechutné nepřipadá, věřím, že v té době to musela být úžasná podívaná, při záběru na zasněžené hory a bezva příběh, ale já už jsem trochu zhýčkaná dnešními filmy (a taky filmy typu Přejezd Kassandra), takže dávám 3 hvězdičky. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mně se líbilo, jak si kluci vždycky v poledne řekli "jdeme na vrchol, do večera jsme zpátky" a vyrazili. Taková morálka by kdekomu stěží stačila na Milešovku a oni zmáknou Ká dvojku s cepínem v nose. Snad už tenhle film viděl Jaroš, aby věděl, jak taky může vypadat horolezectví. Jediný, kdo tady aspoň trochu připomínal horolezce (tzn. byl zadýchaný a kašlal) hned dostal edém, zbytek si tam poskakoval jak telata po jarní pastvě. No ale co, už se za mě trefně rozčílila Faidra, já to i přes tu lavinu hovadin beru jako motivaci do dalšího dobrodrůža. Snad nikde nepotkám Franca Roddama, protože bych ho na tuty musel zachraňovat. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (18)

  • Režisér Franc Roddam po hlavních představitelích vyžadoval dobrou fyzičku, jelikož i pouhých pár kroků ve vysoké nadmořské výšce je vyčerpávajících. (cheyene)
  • Keď je tím vo výške približne 20 000 stôp a sťažuje sa na nedostatok kyslíka, jedna z postáv hovorí: "Vitaj v zóne smrti." V skutočnosti sa termín "zóna smrti" vzťahuje na nadmorskú výšku, pri ktorej nie je dostatočné množstvo kyslíka na udržanie života, a tento termín sa vzťahuje na výšku nad 8 000 metrov alebo približne 26 000 stôp. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama