Reklama

Reklama

K2

  • Velká Británie K2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Druhá nejvyšší hora světa si začala vybírat krutou daň. Co čeká odvážné horolezce na jejím vrcholu? Jeho hrdiny jsou dva kamarádi, lehkomyslný advokát Taylor Books a univerzitní profesor Harold Jamison, kteří jsou oba vášnivými horolezci a právě se spolu připravují k pokusu překonat rychlostní rekord ve výstupu na horu McKinley. Když se jim však naskytne příležitost připojit se k výpravě, která se chystá zdolat K2 (Čhogori - 8611 metrů), druhou nejvyšší horu světa a jednu z nejnebezpečnějších, změní své plány. Nebezpečná hora si velmi brzy začne mezi účastníky výpravy vybírat krutou daň. Přesto se její účastníci nevzdávají a s nasazením života se pokoušejí horu pokořit. Horolezecká expedice je atraktivní podívanou plnou napětí sama o sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ač jsou Taylor (Michael Biehn) a Harold (Matt Craven) úplně rozdílní, jedno je přece spojuje - a to láska k horolezectví a horám celkově. Když se jim dostane příležitost připojit se k výpravě na druhou nejvyšší (a zároveň nejnebezpečnější) horu světa, K2 - neváhají ani vteřinu. Jenže hory (a počasí) je nevyzpytatelné, a výprava tak neustále musí překonávat nebezpečné překážky - ale i přesto stanou Taylor s Haroldem až na vrcholu. Ale dostat se nahoru není to nejtěžší ... K horám (zvlášť těm vysokým) cítím velký respekt, a smekám přede všemi, kteří se dokážou přírodě postavit (i když v poslední době, za pomoci techniky už to asi není tak složité, jako to bývalo dříve). Mne by tam nikdo nedostal ani párem volů :) K2 je jedním z mála filmů, které se touto tematikou zabývají, a směle se řadí k onomu obvyklému "jsem rád, že jsem to viděl ale znovu už nemusím". Film mi přijde zbytečně zdlouhavý, a když už se začne něco dít, tak šup šup a je konec (ten konec je už hodně přitažený za vlasy - proč tam vlastně lezou, když si tam můžou dolétnou vrtulníkem?). Za co dávám ale kladné body je soundtrack Hanse Zimmera - který se skládá ze dvou songů, vtipně nazvaných The Ascent a The Descent... ()

Alf 

všechny recenze uživatele

samozřejmě, že film by byl mnohem lepší, kdyby si filmový štáb pronajal skutečnou K2 na několik měsíců (na samém vrcholku by nemusel strávit víc než pár týdnů - to kvůli opravdu autentickému počasí a několik neurážejícím autentickým záběrům), kdyby hrdiny nehráli herci, ale skuteční horolezci, kterých by navíc polovina při natáčení skutečně zahynula (ztráty v řadách štábu se neodvažuji odhadovat), ale i tak se na film dalo dívat, tedy aspoň mně.. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

K2 je druhá najvyššia hora na svete. Jej vrchol sa nachádza v nadmorskej výške 8611 metrov. Leží v ázijskom pohorí Karákóram na hraniciach Pakistanu a Číny. V koprodukčnom snímku režiséra Franca Roddama sa pokusia pokoriť túto majestátnu horu dvaja Američania. Advokát Taylor Books a profesor Harold Jamison. Aj keď sú obaja veľmi skúsení horolezci, výstup na K2 sa im poriadne skomplikuje. Film "K2" je kvalitná horolezecká dráma. **** ()

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

Hlavnými problémami tohto filmu sú jeho nedostatočne vyvinuté postavy a slabý scenár. Hoci sa pokúša zachytiť emocionálny a fyzický nátlak horolezcov, nedokáže náležito preniesť ich vnútorné konflikty na diváka. Postavy pôsobia nepresvedčivo, čo sťažuje empatiu zo strany diváka. Vizuálna stránka filmu, vrátane niektorých krásnych horských záberov, môže osloviť milovníkov prírody a horolezectva, avšak film nedokáže udržať konzistentnú kvalitu počas celej minutáže. 4/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nejak neviem prísť na to, ako sa mi táto snímka nikdy nedostala do rúk vo forme VHS kazety, ktoré som si vo videopožičovniach požičiaval mraky. Jedná sa o kvalitné dielo, ale dnešných náročných divákov už nemusí zaujať. V roku 1991 to muselo byť veľdielo. Prekvapivo tu nie je ani veľmi vidieť zelené plátno, na rozdiel od takého Vertical Limitu. Dvojici kamarátov fandíte a veríte im každú vetu. Film je dosť dojímavý a pre mňa i prekvapivý. Neviem či by bol film lepší, keby naozaj skončil tragicky. Každopádne zo záveru som mal dobrý pocit. Kto miluje hory a lezenie, tak toto je povinná jazda. (8.6.2022) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (18)

  • Batohy, které nosiči mají na zádech, jsou ve skutečnosti prázdné. (cheyene)

Reklama

Reklama