Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování osudů osamělého hudebníka (El Mariachi z roku 1992) se tentokrát mariachi (Antonio Banderas) vrhne po hlavě do temného podsvětí, aby se oděný v černém hávu a s kytarou přes rameno vydal po stopě posledního z neslavných mexických drogových magnátů Bucha (Joaquim de Almeida). Ten mu v předchozím snímku zabil milenku a do ruky zavrtal kulku, aby nemohl hrát na kytaru. Za pomoci přítele a svůdné majitelky knihkupectví Caroliny (Salma Hayeková) Bucha sleduje, pronásledován gangem jeho nemilosrdných zabijáků. Film vrcholí divokou přestřelkou, ve které už nejde o čest, ale o život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (677)

pm 

všechny recenze uživatele

Je bezpředmětné srovnávat Desperada s El Mariachim, a proč taky? Je to vtipné, má to spád a kdo chce, může si v tom najít, čeho je libo. A Antonio? Nikdo jiný by mstitele s kytarou nezahrál líp, žádný jiný hispánský herec před tím a ani po tom nedisponoval takovou živočišnou grácií, přitažlivou vitalitou, ironií a šarmem, a přitom nevinně plachou aurou. Obávám se, že po tomto filmu nejedno děvče zatoužilo být alespoň na chvíli třikrát rozvedenou stárnoucí americkou herečkou se skandální pověstí. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Rodriguezovsky nadsazené akční inferno aneb příběhově nekomplikovaná oslava westernových archetypů s milionem vypálených kulek, desítkami rozstřílených gringos a černým humorem. Antonio Banderas v životní roli. Důkazem zábavnosti snímku je i fakt, že ačkoli jsem jej viděl v pozdních nočních hodinách, má hlava zůstala až do závěrečných titulků v bdělosti (a díky Salmě i ta druhá :-)). 80%. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu mě potkal stejný osud jako u "Pulp Fiction", viděl jsem ho až drahně let po premiéře. Humor, atmosféra a snad i Tarantinův štěk mi na něj lehce upomínají, ale takhle srovnávat by to asi nebylo ono. V rámci akčního žánru to je opravdu parádní a originální záležitost prošpikovaná humorem černým jak bota a nebýt poslední čtvrthodinky filmu, která na mě působila trošku jako rána do zad, bylo by to určitě za plný počet. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Pro Roberta Rodrigueze je Desperado tím, čím Pulp Fiction pro Quentina Tarantina. Ať už v budoucnu natočí velkolepější či skvostnější filmy, tak jeho mistrovský kus bude navždy Desperado. Pamatuji si z něj skoro každou repliku a každou druhou scénu bych z fleku dokázal odehrát. Takový kult to byl tenkrát. Teď už je to sice jen vzpomínka a nastalgie, ale set sakra zábavná nostalgie. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přepálená a šmrncovní klasika, která je remakem i pokračováním původní látky, kterak potulný kytarista s tajemným pouzdrem za pár tisíc dolarů ožil díky Robertu Rodriguezovi, kterého zdobí nespočet nápadů. V baru mezitím jistý gringo s ksichtem Steva Buscemiho vypráví o pistolníkovi, který vybílil lokál i s barmanem. Startuje komicky stylizovaná akční pohádka, kterak charismatický Antonio Banderas pročistí vzduch i počet ostrých hochů jednoho narkobarona, v knihkupectví rozvášní skvostnou a tělesně velmi dobře disponovanou Salmu Hayek, naštve nájemného vrhače nožů Dannyho Treja a potěší několik generací diváků. Protože uvolněný Desperado baví i po dvaceti letech. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (44)

  • Předtím, než Bucho (Joaquim de Almeida) zastřelí muže v klobouku, muži se barva zbraně za opaskem změní z černé na stříbrnou. (Chris Masters)
  • Jistá německá firma se nechala filmem inspirovat a vyrobila pouzdra na kytary, určené k přenášení zbraní. Zákazník si sám může zvolit, jaké typy zbraní jeho pouzdro pojme. (Saccard)
  • Robert Rodriguez dokázal natočit neuvěřitelných 60-70 záběrů za den, přestože běžný průměr byl 15 záběrů. To se také odrazilo na spotřebě filmového materiálu, kterého Rodriguez během prvních tří dnů natáčení vytočil výrazně více, než bývalo zvykem. U vedení studia Columbia Pictures, kteří o Rodriguezově pracovitosti nevěděli, to zprvu vzbudilo velké zděšení. (Šéfik)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama