Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek se odehrává o silvestrovské noci v bývalém hollywoodském grandhotelu, který nyní prochází těžkými časy. Zachycuje groteskní útrapy Teda (Tim Roth), smolařského hotelového poslíčka. Ten při své první službě prožívá trpkou noční můru, když ho čarodějnice, které mají slet v novomanželském apartmá, požádají o pomoc. Všechno se ještě zhorší, když omylem doručí led do špatného pokoje a ve vskutku špatný čas se tak stane svědkem domácího násilí. Následně pošetile přistoupí na gangsterovu prosbu, aby mu v době jeho nepřítomnosti dohlédnul na děti. A aby toho nebylo málo, stane se v závěru noci rozhodčím strašlivé sázky. Bruce Willis, Madonna, Jennifer Bealsová a Antonio Banderas excelují v hlavních rolích této netradiční povídkové komedie, která je dílem čtyř režisérských hvězd - Allison Andersové, Alexandra Rockwella, Roberta Rodrigueze a Quentina Tarantina. (Cinemax)

(více)

Zajímavosti (28)

  • V severoamerických kinech film utržil 4,3 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Režisér Quentin Tarantino je známý fetišem, který také rád vkládá do svých filmů: ve spoustě z nich se objevují detailní záběry na nohy mladých a atraktivních dívek. Z toho si zde trochu vystřelil jeho režisérský kolega Robert Rodriguez, který ve svém příběhu nechá děti čuchat k nohám a následně si i strčit palec u nohy do pusy, což je u dětí vnímána jako zcela normální a běžná aktivita. Ale vzhledem k povaze Quentina Tarantina a jeho filmů lze soudit, že se jedná o zdařilý a celkem provokativní vtípek na jeho vlastní choutky. (LucasAbelle)
  • Natáčelo se od 10. do 22. listopadu 1994 v Kalifornii. (Varan)
  • V čase cca 21:45 volá jistý muž na recepci z pokoje 404 a v pozadí je slyšet píseň „YMCA“ od Village People. (Varan)
  • Ve čtvrtém příběhu je po Tedově (Tim Roth) vstupu do pokoje natočena úvodní scéna na jeden záběr. Trvá 6 a půl minuty. Podobně je natočena následná scéna u baru. (Pyron)
  • Muž, který ztvárnil opilého oslavence, jenž je u telefonátu při objednávání ledu a následně zvrací na Teda (Tim Roth) zaseknutého v toaletním okénku, je Lawrence Bender, hlavní producent mnoha filmů Quentina Tarantina. (Pyron)
  • Ve čtvrté povídce je vidět balíček cigaret Red Apple. To je oblíbená fiktivní značka Quentina Tarantina, která se vyskytuje i v dalších jeho filmech. (duklak2)
  • V poslední povídce "Muž z Hollywoodu", která trvá 21 minut, zazní slovo "fuck" ve všemožných variacích celkem 193krát. (don corleone)
  • Důvod, proč není Bruce Willis (Leo) uveden v titulcích je ten, že hrál zadarmo, což zakazuje odborářská organizace Screen Actors Guild. Willis roli přijal kvůli Quentinu Tarantinovi (Chester) a za toto gesto mu hrozila i žaloba. Nakonec se SAG spokojil s tím, že Willis nebude uvedený v titulcích. (don corleone)

Reklama

Reklama