Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (359)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z nejlepsich vanocnich animaku. Film si po celou dobu udrzuje sviznost a milost a i kdyz se ocekavane od prvotniho hodne vtipnyho saskovani s frackovitym hlavnim hrdinou presuneme do dojemnejsiho zachranovani vesnice plny silenejch obyvatel a jen tak nejak mimochodem u toho vznikne legenda o Santa Clausovi, nikdy to nespadne do nejakyho prvoplanovyho poucovani a prehnanyho hrani na city. Coz je asi tim, ze to netocili americani. Souvisi s tim i styl animace, ktera je pekna, ale trochu netradicni. Za me teda naprosta spokojenost, film je sice s pribejvajicim casem lehce predvidatelnej a sem tam se nejaky hluchy misto najde, ale i tak jsem se prakticky celou dobu dobre bavil a pristi vanoce si ho rad zopakuju. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Nevzalo mě to. Ze začátku se mi líbila animace a originální koncept, ale pořád jsem se do toho (ne)pohádkového světa nemohl ponořit, což trvalo až do konce. Neříkám, že to nemělo pár opravdu moc pěkných momentů, ale celkově mi spíš připadalo, že je film dějově tak nějak roztroušený a nedrží pořádně při sobě. Když se pak příběh víc odhalí, tak všechny dějové linky jsou nejen předvídatelné (což je u pohádky asi docela normální), ale taky příliš jednoduše směřují ke svému konci. Žádné větší překvapení, ani v podobě nějakého fakt dobrého vtipu nebo tak. Ale jak říkám, především mně to prostě nějak nesedlo. (6/10) ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Bol som veľmi zvedavý, čo za animák si to získal tento rok taký obrovský obdiv a také vysoké hodnotenia. Ale som z toho trochu rozčarovaný, lebo som čakal predsa len niečo o kus viac. Samozrejme, koncept a scenár bol vynikajúci, o tom niet žiadnych pochybností. Ale samotný typ použitej animácie ma akosi neohúril, a rovnako by som od takéhoto diela s takým obrovským posolstvom čakal aj oveľa oveľa lepšie dialógy. To ma naozaj nemilo prekvapilo... S tým obrovským hodnotením sa teda moc nestotožňujem, hoci to malo naozaj vynikajúci scenár. No ale nie je dôležitá len samotná kostra, ale aj aranžmá, ktoré v tomto prípade pôsobilo dosť slabučko... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Podobně kreativní a zábavné bývaly Pixar filmy. Jenže Pixar usnul na vavřínech a dávno není králem animáků. Klaus je v jádru jednoduchý příběh o nápravě jednoho rozmazleného syna boháče, ale podaný tak nenásilně a nevtíravě, že si ho prostě musíte zamilovat. Na druhou stranu má všechny klasické neduhy jednoduchého příběhu a podivné chování postav, takže jsem někdy obracel oči v sloup. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Každý dobrý čin vykřesá další." Klaus, co se týče příběhové linie okolo mladého pošťáka zažívajícího svůj morálně niterný zvrat, nenabízí nic neviděného, podává však velice originální pohled na "mýtus" okolo veleznámého tlouštíka v červeném kabátku, rozdávajícího radost dětem široko daleko. První záběry ze Smeerensburgu měly takřka burtonovský nádech, poté už začalo přibývat na barvách a všudypřítomné dobré náladě, které však nebylo úplně přáno. Zaujaly mě nesčetné nápady okolo postavy Klause, které dnes člověk vnímá jako něco už dávno zažitého - viz sobi, cesta komínem, dílna s hračkami, pomocníci (zakomponování Laponců do děje bylo opravdu kouzelné). Vedle toho musím zmínit nádhernou animaci, která, byť dvojrozměrná, měla neskutečně plastický nádech. BAFTA byla v tomto případě zasloužená! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Neda Margrethe Labba, ktorá nahovorila laponské dievča Márgu, nehovorí po anglicky. Režisér Sergio Pablos tak cestoval za ňou do nórskeho Tromsø, kde s ňou nahral všetky jej výstupy. (megajalec)
  • Původně měli Sámové (Laponci) ve filmu mluvit také anglicky, ale tvůrci filmu tuto skutečnost přehodnotili, a proto nakonec mluví svým vlastním jazykem. (mi-ib)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama