Reklama

Reklama

Horor v Amityville

  • Česko Horor z Amityville (více)
Trailer

Film byl natočen podle údajně pravdivého příběhu nešťastné rodiny Lutzů, kteří se s nadšením nastěhují do nového domu na Long Islandu, aby ale v zápětí zjistili, že je plný nepřátelsky naladěných duchů jeho předchozích majitelů. Ti vykukují z každého zákoutí i kousku nábytku, přičemž děsivých zážitků nejsou ušetřeny ani Lutzovy děti. Na scénu tedy vstupuje laskavý otec Delaney, který se ze všech sil snaží démony z domu vymýtit a zachránit tak tuto nevinnou středostavovskou rodinu ze spárů terorizujících démonů, kteří jim nedají klidně spát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jednej novembrovej noci, presne o 3:15, v roku 1974, vyvraždil dvadsaťtri ročný Ronald DeFeo Jr. celú svoju rodinu. Zobral brokovnicu a všetkých ich, rad radom, zastrelil v spánku, v ich vlastných posteliach. Po jeho vyčínaní zostalo šesť mŕtvych ľudí. Stalo sa to v krásnej, štýlovej vile, v jednej z najluxusnejších new yorkských, obytných štvrtí. Zhruba rok po týchto udalostiach sa do domu nasťahuje George Lutz so svojou rodinou. Po krátkom čase sa mu začne dom prihovárať a meniť jeho osobnosť. Vila číslo 112, na Ocean Avenue, na Long Islande je pekelnou bránou, žije temným životom, sídlia v ňom démoni, je v ňom koncetrované Zlo. Je to moja najobľúbenejšia filmová adaptácia príbehu známeho ako "The Amityville Horror". Nie je to žiadna efektami nabitá duchárčina, ako to predviedli autori remakeu tohto titulu z roku 2005. Toto je kvalitný, atmosferický, okultný horror, aké sa dnes už žiaľ netočia. **** ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Krásný důkaz toho, že i duchařský horor o prokletém domě se dá udělat tak, abych u něj neusínal. Brutální atmosféra prostupuje celým snímkem, v závěru dokonce mohutně bouří. Děj nenudí ani chvilku, což je pro mne v tomto subžánru věcí vskutku nevídanou. The Amityvile Horror mě prostě velice příjemně překvapil, v porovnání s remakem je tohle úplně jiná liga. 9/10 Horror movie of the year ()

Reklama

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

První a nejlepší díl ze série Amityville, škoda jen, že producenti chtěli z osvědčené značky vytřískat co nejvíc peněz a natočili už jen samé, v lepším případě průměrné, pokračování. Stejně jako Hellraiser, s tím to ale dopadlo ještě hůře. Narozdíl od ostatních strašidelných domů, zde se žádný duch ani démon neukáže a tudíž by tu měl fungovat strach z neznáma, ten se ale nedostavil, v tomto ohledu je tedy skutečně lepší remake. I když mám rád horrory o domech, kde jsou démoni a skutečně se ukážou, tak tahle dnes už kultovka rozhodně stojí za pozornost. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Prvý diel tejto rozsiahlej hororovej série spadá do mierného nadpriemeru. Príbeh, priebeh deja a ďalšie veci sú spravené charakteristicky ako pre každý film o strašidelnom dome. Lenže tento film má tú výhodu, že má jedného skvelého herca, ktorý hrá postupne šialeného chlapa fakt dobre. Atmosféra celkom funguje až na miesta s vykecávaním. Škode tej dlhej stopáže. Na takýchto filmoch sa mi vždy páči keď je zlo vykresľované cez (katolícku) cirkev. Tu to fungovalo perfektne a dalo sa cítiť, že ide naozaj o zlo, nie o nejakú sračičku. Celá séria "Amityville": The Amityville Horror (1979), Amityville II: The Possession (1982), Amityville 3-D (1983), Amityville: The Evil Escapes (1989), The Amityville Curse (1990), Amityville 1992: It's About Time (1992) , Amityville: A New Generation (1993), Amityville: Dollhouse (1997), The Amityville Horror (2005) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Klasika, která nepotřebuje představovat, ale mně pořád unikala. Před pár lety jsem viděl remake a ve vzpomínkách mi utkvěl jako vcelku dobré řemeslo, nu po zhlédnutí originálu si ty vzpomínky trochu poupravím: 3:15 zemřeš je totální sračka bez invence, tvářící se strašně cool a s původním filmem se nedá vůbec srovnávat. Horor v Amityville pohlcuje a straší, prostředí starého rozlehlého domu vytváří dokonalou atmosféru pro duchařské rejdy, které však nepotřebují vizualizaci, stačí bouchnutí dveří, tajemný hlas, závan chladného vzduchu, kočka za oknem a zjistíte, že Vám ani nechybí lekačky či bafající duch, i když pár by se jich tu taky našlo. Vše je vyšperkováno výbornými herci, James Brolin se povedl asi nejvíc, ale ani Margot Kidder se neztrácí a to nejen díky tomu, že jí to tady setsakramentsky sekne a nesmím zapomenout ani na pátera Roda Steigera. S příjemným mrazením v zádech prožité téměř dvě hodiny, plnou palbu neudělím jen díky dvojce, která je dokonce ještě o stupínek lepší. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (25)

  • Když Jeff (Michael Sacks) dorazí k domu, přijíždí v autě Jeep Cherokee, které má vepředu čtvercová světla. Tento model aut však měl kulatá světla až do roku 1979 nebo 1980, tudíž je Jeff nemohl mít na svém autě v příběhu odehrávajícím se v roce 1975. (hansel97)
  • Ve skutečnosti rodina Lutzových spolupracovala s právníkem Weberem, který zastupoval Rolanda DeFoa, který vyvraždil v tom domě svoji rodinu a dostal za to doživotí. "Tenhle horor jsme si vymysleli u spousty lahví vína," přiznal později Weber. Po rodině Lutzových se do strašidelného domu nastěhovali James a Barbara Cromartyovi, kteří tam žili několik let a za celou tu dobu nezaznamenali nic neobyčejného. Stejně tak Frank Burch, který dům od nich později odkoupil. (raininface)

Související novinky

Další Amityville horor na cestě

Další Amityville horor na cestě

19.06.2019

Když vezmeme v potaz i televizní snímky, vzniklo dohromady 23 filmů založených na knize Horor v Amityville od amerického spisovatele Jaye Ansona. Přidejte dokumenty a číslo ještě vzroste. Tenhle… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama